Kassa

Zwarte korreltjes in gefilterd brita water

Geplaatst door: bco op: 23-05-2010 21:58
Hoi Kassa, als je de totale inhoud van 1 kan gefilterd Brita water in een witte kom schenkt en deze een eventjes laat staan, zie je onderin een verzameling zwarte korreltjes verschijnen. Deze korreltjes zijn onzichtbaar in de bijbehorende transparante brita-kan. Ze zijn evenwel afkomstig uit het koolstof filter waar deze zuiveringmethode op is gebaseerd. Kan Kassa uitzoeken of dit schadelijk is? De brita website zegt er niets over in hun redelijk uitgebreide lijst veelgestelde vragen.
Reactie door erik008 op 24-05-2010 16:36
Je hebt een vraag gepost in de rubriek tips. Vragen stel je in vraag en beantwoord.
Reactie door jvanmourik1 op 26-05-2010 14:39
Quote: bco schreef op zondag 23 mei 2010, 21:58: Hoi Kassa, als je de totale inhoud van 1 kan gefilterd Brita water in een witte kom schenkt en deze een eventjes laat staan, zie je onderin een verzameling zwarte korreltjes verschijnen. Deze korreltjes zijn onzichtbaar in de bijbehorende transparante brita-kan. Ze zijn evenwel afkomstig uit het koolstof filter waar deze zuiveringmethode op is gebaseerd. Kan Kassa uitzoeken of dit schadelijk is? De brita website zegt er niets over in hun redelijk uitgebreide lijst veelgestelde vragen.einde Quote
Reactie door tar op 24-01-2012 13:27
Als het zwarte koolstofkorreltjes zijn, zijn deze niet schadelijk zolang het filter nieuw is. Koolstofkorreltjes filteren het water en nemen (schadelijke) stoffen uit het water op, deze stoffen “stapelen“ zich na verloop van tijd op in de koolstofkorreltjes waardoor deze verontreinigd worden en dus schadelijk zijn voor de gezondheid. Een goed waterfilter mag geen zichtbare kleine koolstofkorreltjes loslaten, want dit betekent dat het laatste filtermembraan niet fijn genoeg is en/of kapot is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!