Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zwart scherm na Nvidia update via Microsoft

Geplaatst door: gsm op: 22-04-2013 16:57
Sommige Windows computers hebben sinds vorige week na het opstarten, plotseling een zwart scherm, met soms alleen nog de muispijl. Dit wordt veroorzaakt door de automatische Windows Update van Microsoft. Windows update biedt een nieuw NVidia stuurprogramma aan, als een belangrijke update. De update wordt dus vanzelf geïnstalleerd, als Automatisch updaten aanstaat. De oplossing is, om in Veilige mode te starten en een herstelpunt terug te zetten van voor-, of tijdens de Windows Update (de NVidia update). Windows wordt hierbij opnieuw opgestart. Als er ook in de Veilige mode van Windows geen beeld is, dan dient er te worden gestart van de Windows DVD. Hierna (voor Vista en W7) Herstellen en daarna Systeemherstel kiezen. In Systeemherstel het vinkje aanzetten voor meer herstelpunten, zodat een geschikt herstelpunt (meestal is dat enkele dagen terug) gekozen kan worden. Belangrijk Als laatste in Windows Update de belangrijke updates openen en met de rechter muisknop op de NVidia update klikken, als die tenminste al weer klaar staat. Klik vervolgens op Update verbergen. Hierdoor zal de update niet opnieuw worden uitgevoerd.
Reactie door zoekster op 22-04-2013 21:21
Goede tip. Krijgt iedereen die update en leidt dit bij iedereen tot een zwart scherm? En kun je iets doen om te voorkomen dat je hem krijgt? Ik heb hem nog niet, althans, niets van gemerkt.
Reactie door gsm op 22-04-2013 23:43
Quote: zoekster schreef op maandag 22 apr 2013, 21:21: Goede tip. Krijgt iedereen die update en leidt dit bij iedereen tot een zwart scherm? En kun je iets doen om te voorkomen dat je hem krijgt? Ik heb hem nog niet, althans, niets van gemerkt.einde Quote Niet iedereen krijgt de update. Je kunt Windows Updates openen in het Startmenu (Alle Programma's). Klik indien nodig op Naar updates zoeken. Klik op Belangrijke updates weergeven (blauwe regel). Klik met rechts op de NVidia update, als die er bij staat. Klik op Verbergen. Je moet bepaald types NVidia videoadapters in de PC hebben. Ik weet helaas niet welke NVidia chips of kaarten het allemaal betreft. [url=https://forums.geforce.com/default/topic/532423/black-screen-after-updating-to-314-07/: Hier wat voorbeelden (Engels), klik[/url: . Bij Windows XP was herstel mogelijk via de Veilige mode. Bij Windows 7 was herstel nodig via het opstarten van de Windows 7 DVD.
Reactie door ikbenik op 28-04-2013 01:05
Dat is niet alleen bij die drivers. Ik heb dat ook eens gehad met drivers voor de printer. Mijn tip: gebruik nooit de driver update via Windows Update. Gebruik als het mogelijk is alleen de originele drivers welke door de fabrikant verstrekt wordt.
Reactie door zoekster op 25-02-2014 23:12
Beste gsm. Omdat toch niemand deze tip meer leest, kan ik je wel direct aanspreken. Ik zie dat je bent weggegaan wegens een gebeurtenis met gompy2. Ik weet niet wat zich heeft voorgedaan. Ten eerste zou ik je willen vragen om toch weer terug te komen, ik vond je adviezen en tips altijd heel bruikbaar. Ten tweede, gompy2 vertoont zich nog uiterst zelden op deze site, dus waarom weggaan om iemand die hier bijna niet meer is? Ten derde, het is hier nu eenmaal een zandbak vol met kinderen die toevallig wat ouder zijn geworden :-) Ik hoop dat je deze tip nog aangevinkt hebt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!