Kassa

Zoeken op Google doe je zo!

Geplaatst door: madmenyo op: 23-02-2015 15:37
Google is uw beste vriend als het gaat om het vergaren van informatie. Echter weten de meeste mensen niet echt hoe je moet zoeken. Stel u bent op zoek naar een rode auto maar u wilt absoluut geen cabrio. Dan kunt u bijvoorbeeld het volgende in de zoek balk typen: "rood" ~auto -cabrio 2000..2006 "rood" geeft aan dat u specifiek naar dit woord zoekt. ~auto geeft aan dat de zoek machine soortgelijke woorden mag gebruiken zoals in dit geval voertuig. -cabrio geeft aan hits met het woord cabrio er in te vermijden. 2000..2006 geeft een bereik van getallen aan, in dit geval handig als u een auto zoekt met een bouwjaar tussen 2000 en 2006. Stel u herinnerd zich een online PDF gelezen te hebben over bodemonderzoek in uw gemeente maar kunt deze niet meer vinden. Ik kan u garanderen dat u deze weer terug vind door het volgende in te typen. filetype:PDF bodemonderzoek "beemster" filetype:PDF zoekt alleen PDF bestanden. Mocht u nu veel hits krijgen die u niet zoekt, bijvoorbeeld over asbest en sanering dan laten we deze weg. filetype:PDF bodemonderzoek "beemster" -asbest -sanering U kunt ook op een specifieke website zoeken door de parameter site: toe te voegen. Ik zoek bijvoorbeeld vaak op het stackexchange netwerk. Als u bijvoorbeeld wilt weten hoe u een eikenboom groeit kunt u dit typen: site:stackexchange.com "oak" ~seed -minecraft site:stackexchange.com - om alleen te zoeken op het stackexchange netwerk. "oak" - omdat het specifiek om een eikenboom gaat. ~seed - omdat dus ook bijvoorbeeld "acorns" (eikels) en "seeds, seeding, etc" op te nemen in de termen. -minecraft - omdat ik veel hits kreeg met betrekking tot een computer spelletje. Het vereist wat kennis en creativiteit om een goede zoek term te maken maar geloof me, het is ongelooflijk nuttig als u snel informatie zoekt. En zo zijn er nog tal van mogelijkheden om uw zoek opdracht te verbeteren. "exacte match" (een exacte match zoeken) -zoekwoord (een zoekwoord weg filteren) ~zoekwoord (verschillende gerelateerde zoektermen opnemen) *zoekwoord (Google voegt automatisch veel voorkomende toevoegingen van het woord toe) XX..XX (een bereik aan getallen opgeven om bijvoorbeeld op jaartal te zoeken) site:website.nl (zoekt binnen het opgegeven web adres) filetype:PDF (zoekt alleen het opgegeven bestand type) author:naam (filtert de opgegeven auteur van een artikel) intitle:zoekwoord (Geeft alleen hits als het zoekwoord in de titel voorkomt) Google beschikt ook over andere handige opties. Type bijvoorbeeld is: "hardlopen to english" of "hardlopen naar frans" om hardlopen te vertalen naar het Engels of Frans. "defineer:hardlopen" of "define:hardlopen" om een definitie van een woord te krijgen. "4*4" voor het antwoord en een rekenmachine. "20'' to cm" voor een conversie van eenheden. Ik hoop dat u hier iets aan heeft, ik gebruik het dagelijks en het scheelt mij een hoop tijd. Als het op internet staat en geïndexeerd word dan vind ik het.
Reactie door valerius-2 op 24-02-2015 00:11
Waar kan ik op internet dan dit soort zoek methode zoeken? Dat lijkt mij n.l. de zin van deze tip.
Reactie door madmenyo op 24-02-2015 01:33
Daarom staat dat in de titel. Op Google, gewoon in de zoek balk hoe je altijd zoekt. Met Chrome kan het ook direct in de locatie balk van de browser mits deze gelinked is met Google zelf, dit is de standaard instelling.
Reactie door hopetobehelping op 24-02-2015 09:22
Best madmenyo, dank u wel voor de tip. Hoop dat het voor velen veel tijd gaat schelen en dat men gemakkelijker dingen kan vinden via Google. Met google vond ik deze nog, de [url=https://support.google.com/websearch/answer/2466433: google punctuation, symbols & operators[/url: .
Reactie door aurora1 op 25-02-2015 16:54
De tip samengevat: tik wat u zoekt zo uitgebreid mogelijk in?
Reactie door madmenyo op 26-02-2015 12:18
Quote: aurora1 schreef op woensdag 25 feb 2015, 16:54: De tip samengevat: tik wat u zoekt zo uitgebreid mogelijk in?einde Quote Je hebt duidelijk geen woord gelezen over mijn tip of begrijpt er totaal niet van. Ik geef duidelijk aan hoe je bijvoorbeeld zoekwoorden kan weg filteren of juist exacte matches van zinnen kan zoeken. Het heeft totaal niets te maken met het uitgebreid typen van een zoekopdracht, juist het omgekeerde door minimale zoek termen verstandig te gebruiken. Lees het nu nog eens goed door en probeer het uit. Type bijvoorbeeld in Google: define:filantroop
Reactie door aurora1 op 27-02-2015 18:46
Antwoord op een eerdere vraag van u : klik hier....klik hier
Reactie door madmenyo op 25-03-2015 09:07
Quote: aurora1 schreef op vrijdag 27 feb 2015, 18:46: Antwoord op een eerdere vraag van u : klik hier....einde Quote Wat?... LMGTFY is niet te vergelijken met mijn tips. "LMGTFY == Simpele zoekopdracht". Mijn tip is geweldig maar ik begrijp dat het nogal ingewikkeld is voor een beginnende gebruiker van een computer. Zoeken met behulp van mijn tips zal je vele dagen zoeken besparen op een mensen leven, ik denk dat dat wat waard is. Ik vind praktisch alles wat geïndexeerd is binnen enkele seconden waar andere mensen lange tijd door alle pagina's klikken die Google aanbied bij een eenvoudige zoek opdracht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!