Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zo blijft je laminaat mooi.

Geplaatst door: schanullekuh op: 11-05-2012 18:47
U houd uw laminaat prachtig mooi, wanneer je juist GEEN allesreiniger of andere schoonmaakmiddelen gebruikt. Gewoon stofzuigen en daarna, met een goed uirgewrong mop of dweil, gedompeld in een emmer lauw/warm water de laminaat afnemen. Al die hartnekkige schoonmaakmiddelen beschadigen de beschermlaag op het laminaat. U zou eens in de 2/3 maanden wel een klein scheutje HG laminaatglansreiniger aan het lauw/warme water toe kunnen voegen, maar het is echt niet nodig en bovendien nog erg duur ook en wederom je laminaat geen goed doet. Wanneer u toch voor HG laminaatglansreiniger kiest, wat ik u niet aanraad, wrijf het laminaat, nadat het droog is op met een warme zachte doek, zodat het weer gaat glimmen, want de beschermlaag is verdwenen.
Reactie door blok op 15-05-2012 13:20
helemaal mee eens ! dit = wat ik zelf al jaren doe: zuigen, daarna met een vochtige (niet kletsnatte !) zwabber oppoetsen. daar glimt ie prachtig van ! en eens in de zoveel tijd (ms 4 x p jaar ofzo) een klein scheutje laminaatsreiniger bij het lauwe water.
Reactie door leideninlast op 15-05-2012 14:09
Ik heb al 15 jaar laminaat in woonkamer en slaapkamer en alles wat ik doe is stofzuigen en vlekken verwijderen met een vochtig doekje en daarna goed droog wrijven. De beschermlaag is onaangetast en door de zon heeft de vloer een hele mooie kleur gekregen. Mijn advies is dus: zo min mogelijk nat maken.
Reactie door knuffelhond op 15-05-2012 14:27
Ik ben zelf een reuma patient en kan dus niet goed de vloer schoonmaken. Wij hebben geen glad laminaat maar ruw en dat is met een vloerwisser niet schoon te krijgen, vooral in de keuken niet. Dus ik moest op mijn knieen de vloer schoon maken en dat is heel zwaar als je reuma hebt. Nu hebben wij een stoomwisser gekocht en dit werkt fantastisch. De vloer wordt niet kletsnat, maar door de warmte veeg je de hartnekkigste vlekken zo weg. Ik wil niet anders meer. Hier komt dus ook geen schoonmaakmiddel aan te pas. Wij laten de vloer meestal daarna gewoon opdrogen, want het is alleen een beetje klam, maar loop je er dan overheen, zie je de afdrukken van je schoenen. Maar je kunt natuurlijk ook even met een vloerwisser met daaraan een droge doek nog even de vloer nadrogen.
Reactie door GerdaE op 15-05-2012 15:46
Ik wou dat ik uw tip eerder had gelezen. Ik heb mijn laminaat nu ongeveer een jaar en door de laminaatreiniger dof geworden.Hebt u ook nog een tip om er weer een beetje glans op te krijgen.
Reactie door blok op 15-05-2012 17:06
hallo GerdaE, ik "boen" heel hard met een (micro-vezel-)zwabber. dus echt opwrijven op die manier. hij glimt als een spiegel.
Reactie door anre op 16-05-2012 12:10
Wie kan mij helpen, met een goed advies,ik heb 2 vlekken op me laminaat bijna 9 jaar oud en nog schitterend (geen goedkope laminaat) heb altijd met HG gedaan, hoor nu dat dat de grootste bende is. Je hebt in de jaren een film laag gecreëerd op je grond, vandaar als ik een vlek heb, en heb het alleen met de doekje met warm water schoongemaakt, en vond het nog niet schoon, dus weer over de grond met die doek, dat ik nu een heeele grote vlek heb, en hem niet meer weg krijg. Iemand zei probeer je laminaat te ontvetten met spiritus (eerst in een hoekje proberen) maar ik durf het niet.Vandaar. De kleinkinderen lopen met de handjes en voetjes erover en heb dan altijd allemaal afdrukjes op me vloer. Dat is omdat de vloer in de jaren die vette laag heeft opgebouwd van die HG reiniger, dus moet eerst helemaal ontvet worden, maar hoe???????? Ze hebben me ook aangeraden om, en die naam ben ik nu kwijt, bij de Praxis of Gamma, laminaatreiniger te kopen, en dat moet wel verandwoord zijn. Ze hebben me ook geadviseerd om absoluut geen stoomreiniger te gebruiken (blijft te nat).Wie heeft er dan voor mij wel een goed advies. Groetjes Anre
Reactie door schanullekuh op 17-05-2012 19:50
Hallo GerdeE. Je kunt je laminaat weer moor glimmend krijgen, door het op te vrijven met een zachte warme (stof)doek. Daarbij kun je ook wat bijenwas gebruiken, zodat je laminaat weer prachtig glanzend wordt, maar ook hiervoor werkt het het meest effectief, wanneer je daarvoor een warme maar droge zachte doek gebruikt en bovendien ruikt het ook nog een lekker ook en is het naar mijn weten ook nog eens niet schadelijk voor het milieu.
Reactie door schanullekuh op 17-05-2012 20:02
Hallo knuffelhond. Door jou reactie op min tip, heb je mij ook nog eens een geweldige tip gegeven betreffende het schoonmaken van min laminaatvloer. Zou je me misschien kunnen zeggen waar ik zo'n stoomwisser het beste kan kopen, van welk merk en wat een stoomwisser zo ongeveer kost? Het lijkt me voor mezelf namelijk ook wel een goed idee om mijn vloer daarmee te reinigen, want ik doe het nog steeds met een dwijl en dat is erg ongemakkelijk. Kun je met een stoomwisser trouwens ook goed onder de bank komen en in de hoeken van de kamer/
Reactie door schanullekuh op 17-05-2012 20:11
Hallo arne. Heb je het als eens geprobeerd met wat groene zeep in wat warm water, want het is een uitstekend schoonmaakmiddel en is het niet schadelijk voor je laminaat en het miliue. Daarna de vloer goed opvrijven met een warme zachte doek. Het zal misschien niet in een keer lukken, omdat de vlek er al een tijdje zit, maar volgens mij moet het wel lukken.
Reactie door anre op 17-05-2012 22:37
Dank je wel Schanullekuh ik ga het proberen. Anre
Reactie door waterjuffer op 03-06-2012 12:04
voor anre mijn laminaat was ook vies en vet en alle aanbevolen middeltjes geprobeerd ,niets hielp ik dacht ik probeer biotex groen het kan toch niet erger worden .En zo waar ,de eerste keer een sterk sopje gemaakt en nu dweil ik het met een licht sopje en het is schoon hopenlijk bij U ook succes waterjuffer
Reactie door anre op 03-06-2012 12:11
Waterjuffer, bedankt voor het advies ga ik proberen, en alle mensen die gereageerd hebben op mijn laminaat vraag, allemaal bedankt. Anre
Reactie door komsja op 10-09-2014 19:04
Heb (behalve op de wc en douche natuurlijk) overal laminaat gelegd en dat nu al dik 8 jaar ooit gekocht bij de Ikea voor 4,75 pm2 en ik dweil 2 keer in de week op de dinsdag en de vrijdag met warm sopje met alles reiniger van de lidl en m,n laminaat is nog even mooi en glanzend als toen ik het pas gelegd had maar de kunst is om niet teveel allesreiniger in het sopje te doen en een zachte dweil te gebruiken want alleen dweilen met water daar krijg je de vuiligheid echt niet goed mee weg stofzuigen doe ik 1 keer in de maand met name om de stof onder en achter en op de plinten weg te zuigen maar een ieder heeft zo zijn of haar eigen methode

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!