Kassa

Winterbanden, monteer ze nu

Geplaatst door: grindweg op: 15-10-2010 21:59
Laat nu uw winterbanden weer monteren het is er weer tijd voor. En voor de nieuwelingen op winterbanden gebied de voorraad is niet groot dus wees op tijd. Kontroleer ook de wisserbladen even en vul de ruiten sproeiers bij en ook even kontroleren of alles naar behoren werkt en weer veel veilige kilometers gewenst.
Reactie door anduril op 20-10-2010 12:43
Winterbanden? Die hebben we hier toch niet nodig hoor je dan vaak. De beelden op de TV wijzen anders uit. Auto's in de sloot, auto's die hulpeloos proberen een omhoog lopende oprit van de snelweg op te komen en zo de weg versperrend voor de verstandige automobilist mèt winterbanden. Zou men geleerd hebben van vorig jaar? Ik vrees het ergste.
Reactie door mostertpot op 20-10-2010 12:56
Heb je nog geen winterbanden? Op internet staan vrij veel tests die je goed op weg helpen om een goede en toch voordelige band te kopen. Hou rekening met het soort auto waar je ze voor koopt, in test doen ze dat te weinig. Bekende 'Merk'banden zijn lang niet altijd de beste. Hou ook rekening met de opslagmogelijkheid en de kosten voor het wisselen. Soms kan de aanschaf van velgen voor de winterbanden, ook in dat opzicht, een voordeel opleveren. Ze verdienen zichzelf terug. Voor mij hebben winterbanden meerdere malen laten ervaren dat de aanschaf verstandig was.
Reactie door ekeni op 20-10-2010 14:18
ekeni woensdag 20 okt 2010,14:13 Heb in Juli al winterbanden gekocht Continental,hoop een goede keuze te hebben gemaakt.Dit is de eerste keer voor mij. Heb het vorig jaar angstige momenten gehad toen ik op de weg zat en een deel niet sneeuwvrij was gemaakt. Wil dit niet meer meemaken dus uit voorzorg,heb alleen maar banden en bij aanschaf is mij verteld dat ik ze gratis mag laten vervangen.Dat gaat deze week gebeuren en dan in april weer omwisselen.
Reactie door bennieol op 20-10-2010 15:42
ja heb nog nooit winterbanden gehad, wil ze dit jaar aanschaffen. als je geen winterbanden heb moet je je rijgedrag aanpassen ben niet bang voor gladheid als ik het maar weet dat het glad is. onvewachte gladheid is gevaarlijk bv. regen die overgaat in ijssel. hierdoor een keer met 80km in slip via de linker en rechter berm de auto weer onder kontrole gekregen, geluk geen tegenligger op dat moment. een gewezen vrachtwagenchauffeur. meer dan een miljoen km zonder ernstige ongelukken (afkloppen)
Reactie door hanswass op 20-10-2010 16:08
Is het niet zo dat er een type band bestaat die zowel winter- als zomerband kan dienen en die ook in het buitenland geaccepteerd worden in de winter ??
Reactie door juano op 20-10-2010 16:38
Ik ben benieuwd naar de redenen waarom men winterbanden wil monteren. Voor mijn gevoel zijn de verwachtingen te hoog gespannen. Zelf heb ik inmiddels vele honderdduizenden kilometers gereden zonder winterbanden en steeds mijn rijgedrag in winterse omstandigheden (met succes) aangepast. In het geval ik winterbanden zou laten monteren zou ik mijn rijgedrag onder winterse omstandigheden toch ook aanpassen.
Reactie door anduril op 20-10-2010 16:38
@ hanswass Dat heten intermediates en dat is van beide niets. En ze worden in het buitenland (Duitsland, Oostenrijk) ook niet als winterband geaccepteerd.
Reactie door mostertpot op 20-10-2010 16:59
Quote: juano schreef op woensdag 20 okt 2010, 16:38: Ik ben benieuwd naar de redenen waarom men winterbanden wil monteren. Voor mijn gevoel zijn de verwachtingen te hoog gespannen. Zelf heb ik inmiddels vele honderdduizenden kilometers gereden zonder winterbanden en steeds mijn rijgedrag in winterse omstandigheden (met succes) aangepast. In het geval ik winterbanden zou laten monteren zou ik mijn rijgedrag onder winterse omstandigheden toch ook aanpassen.einde Quote Beste Juano, Zelf heb ik tussen de 1 500 000 en de 2 000 000 gereden, zonder ernstige of minder ernstige ongelukken te veroorzaken. Toch heb ik spijt niet jaren eerder op winterbanden te zijn overgestapt. Je rijdt emotioneel rustiger, minder gestrest dus, gewoon omdat je beter op je banden kan vertrouwen bij nat of glad weer. Je hebt het niet altijd zelf in de hand als je een noodstop moet maken. Anderen veroorzaken soms situaties waar je op moet reageren. Juist vanwege die onverwachte situaties heb ik bij mijn vorige auto voor het eerst winterbanden aangeschaft. Binnen een maand bewezen ze al hun nut: Bij een snelheid van rond de 120 km p/u ontstond er een kettingbotsing, ik zat er midden tussen in en was de enige met geen schade omdat ik sneller dan mijn voorgangers stil stond op een erg natte weg. De auto achter mij ontweek mij en knalde op een ander in de rij naast ons, de man achter hem ging met hem mee en eindigde achterop die auto. Mijn banden waren na die noodstop wel vierkant. Maar volgens de politie had ik mijn geluk te danken aan mijn winterbanden. Maar ook daarna heb ik vaker ervaren dat je stabieler op de weg bent bij winter en herfst weer. Je kan 1000 keer je weggedrag aanpassen aan de weersomstandigheden, maar er rijden er erg veel rond die denken dat ze onkwetsbaar zijn en juist die figuren bezorgen je onverwachte ellende. Winterbanden is relatief een kleine investering in wat het je op levert. Ze slijten hooguit wat sneller, maar zolang je winterbanden onder hebt, slijten je andere banden niet. Dus die gaan dan weer langer mee. De winterbanden die ik nu heb zijn even stil als mijn zomerbanden, dus ook dat hoeft geen belemmering te zijn.
Reactie door anduril op 20-10-2010 17:17
@juano De reden is: VEILIGHEID.
Reactie door invalide op 20-10-2010 19:12
Er zijn All Weater Tires die hele jaar gebruikt kunnen worden. Deze zijn met en zonder sneeuwvlok te koop. Die met vind je vooral in Duitsland dus U moet deze in 2 groepen verdelen. De aangepaste zomerbanden zonder logo. De iets slijt vaste winterbanden met logo. Dus koop als je AWT banden wilt die met Logo. Verder zijn er nog goedkope Chinese Winterbanden die slechter rijden dan de betere Zomer banden dus als je goedkoopste wilt kun je beter geen winter banden kopen. Ik ben er tegen iedereen te verplichten omdat banden na 4 à 5 jaren uitdrogen dus die tekort rijden krijgen na deze extra lange periode omdat ze 2 set banden hebben juist extra gevaarlijk. Verder moet je de niet gebruikte nog opslaan en in de kruipruimte, koel en geen daglicht gaan ze het langste mee en je houd ruimte in schuurtje. Helaas heeft niet elk huis voldoende ruimte onder de vloer voor 4 banden.
Reactie door hans515 op 20-10-2010 19:55
Mijn ervaring met winterbanden is ideaal!! We gingen altijd met de caravan in de winter naar Oostenrijk, vaak kettingen leggen in de sneew, maar toen we winterbanden gemonteerd hadden hebben we de kettingen nooit meer nodig gehad. Het is absoluut de moeite waard en véél veiliger, ook bij alleen maar een nat wegdek!! Het zou wat mij betreft verplicht mogen worden!
Reactie door juano op 20-10-2010 20:18
Geachte mostertpot Helemaal mee eens, we zitten op dezelfde lijn. Ik probeerde slechts heel voorzichtig te zeggen dat je net als met ABS je grenzen niet moet verleggen. Nog veel veilige kilometers toegewenst. juano
Reactie door chrisantonis op 22-10-2010 06:52
Heb het hele jaar winterbanden onder de auto, in de zomer heerlijk, plakken op de weg!!! Als het lang droog is geweest, en daarna ineens gaat regenen voel ik mij veel veiliger, bij aquaplaning veel betere waterafvoer en in de winter het gewenste resultaat. Tip; let goed op de bandentests, goedkoop is vaak duurkoop en slijtvastheid is belangrijker dan het geluid, veiligheid voor alles.
Reactie door terpstra op 07-11-2010 19:10
Er is veel zin en onzin geschreven. Het stuk van Mosterdpot spreekt mij aan i.v.b. met eigen ervaring. Ook ik vond het eerder onzin om winterbanden aan te schaffen. Invalide schrijft terecht dat de goedkope winterband slechter, dus minder grip heeft dan goede zomerbanden. Daarom zou een proef proces tegen de Duitse wetgever er voor kunnen zorgen dat er minimum eisen aan winterbanden worden gesteld. Het is uiteraard een onzin verhaal om te stellen dat banden na vijf jaar zijn uitgedroogd. Mijn oldtimer banden zijn al 25 jaar oud. En in het geheel niet uitgedroogd. Alle tijden banden is een minder goede optie. Je rijdt altijd op 'B' kwaliteit qua rij , slijt en verbruik . Waarom nu winterbanden en 'vroeger' niet.? - De banden zijn breder geworden, waardoor de druk lager. De techniek heeft de banden verbeterd. Maar dat kan niet bij warmte of koude gelijke grip opleveren bij een zelfde product. Gebruik nimmer de zelfde velg voor een zomer en winterband. Zet je winterbanden op een stalen velg. Is goedkoper en beter dan wisselen. Een kunststof wieldop met zo klein mogelijke gaten. Het pekel komt niet snel bij je remschijven. Het dievengilde moet op de knieen om te kijken of...Suc6, H

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!