Kassa

wespen op afstand houden

Geplaatst door: kriekra op: 21-04-2011 23:09
Het is mooi weer, je wilt lekker buiten zitten en wordt lastig gevallen door van die vervelende, opdringerige wespen, erg irritant! Het is geen wondermiddel, maar ik heb gemerkt dat wespen niet houden van wierrook, ze blijven dan meer op afstand. Dus als je rustig(er) buiten wilt zitten, steek dan een wierrookstokje aan. Doe er je voordeel mee en een fijne lente + zomer toegewenst :-)
Reactie door kriekra op 21-04-2011 23:27
Nog een aanvullende tip, de as van de wierrook is goed voor je planten. Ik zou het niet gebruiken op kruiden of andere eetbare gewassen, maar mijn kamerplanten doen het er goed op.
Reactie door nbw op 22-04-2011 02:47
Weet je wat nog erger is dan wespen? Mensen die ten koste van wat ook hun buitenzitmoment niet wensen te laten verstoren door rondvliegende insecten die heel vervelend kunnen steken. Heb gehoord dat wierook blinde vliegen juist aantrekt. En die steken ook vooral als je horren hebt insectentuig te stoppen in huis. Trouwens hommels steken ook en dat doet echt zeer. En wat je ook bedenkt er zijn er gewoon teveel ze allemaal te verdrijven.Leer ermee te leven. Een wesp steekt niet uit wellust. Zit er 1 op je is gewoon geduldig afwachten genoeg.Of als je durft een rustige veeg.
Reactie door spikkel op 28-04-2011 13:46
@ nbw Moet je je dan maar lek laten prikken met alle gevolgen vandien ? Steeds meer mensen krijgen gevaarlijk allergische reacties. Als je Hommels met rust laat doen ze jou ook niets. Wellicht ben je in de war met een ander insect of heb je een Hommel zitten treiteren. Wierook houdt overigens alle insecten op afstand. Ik heb grote wierrookstaven die ik meeneem als ik in de namiddag naar het park ga met de hond. Er zitten hier regelmatig Dazen, daar wil je echt niet door gestoken worden. Door de wierook blijven Dazen zelfs op afstand. Ondanks dat ik niet allergisch ben resulteert een steek van een Daas in een zwelling van 25 cm doorsnee die daarna verandert in een blauwe plek. Kleding helpt niet, daar steken ze dwars doorheen.
Reactie door toyah op 28-04-2011 13:47
@nbw Wespen steken zomaar. Ik spreek uit ervaring. Na een paar keer "geduldig afwachten" terwijl ze op mijn arm zaten ben ik toch gestoken. Hommels steken inderdaad ook maar niet zomaar. Niet dat ik hiermee wil zeggen dat wierook de oplossing is maar het zou fijn zijn dus ga het zeker proberen :)
Reactie door mopsma op 28-04-2011 16:19
Sorry maar waarom ga je zo te keer, volgens mij ben jij nog nooit zomaar door een wesp gestoken, nou ik al een paar keer uit het niets!!!! en helaas maar ik kan er niet tegen!! misschien heb jij wel die mazzel! dan ben je een gezegend mens! maar heel veel mensen dus niet en die zijn maar wat blij met alle tips tegen wespen of ander ongedierte Misschien zit jij wel op een flatje 10 hoog en heb je daar geen last van wespen maar ik heb ze nu al in mijn achtertuin en ik kan je zeggen dat is niet prettig! Dus kom maar op met die tips tegen wespen groeten mopsma Quote: nbw schreef op vrijdag 22 apr 2011, 02:47: Weet je wat nog erger is dan wespen? Mensen die ten koste van wat ook hun buitenzitmoment niet wensen te laten verstoren door rondvliegende insecten die heel vervelend kunnen steken. Heb gehoord dat wierook blinde vliegen juist aantrekt. En die steken ook vooral als je horren hebt insectentuig te stoppen in huis. Trouwens hommels steken ook en dat doet echt zeer.
Reactie door tar op 28-04-2011 17:07
Quote: mopsma schreef op donderdag 28 apr 2011, 16:19: Sorry maar waarom ga je zo te keer, volgens mij ben jij nog nooit zomaar door een wesp gestoken, nou ik al een paar keer uit het niets!!!! en helaas maar ik kan er niet tegen!! misschien heb jij wel die mazzel! dan ben je een gezegend mens! maar heel veel mensen dus niet en die zijn maar wat blij met alle tips tegen wespen of ander ongedierte Misschien zit jij wel op een flatje 10 hoog en heb je daar geen last van wespen maar ik heb ze nu al in mijn achtertuin en ik kan je zeggen dat is niet prettig! Dus kom maar op met die tips tegen wespen groeten mopsma einde Quote Geachte Mopsma, Wespen eten ook veel schadelijk ongedierte uit uw tuin op, de vraag is of u van alle wespen af wilt. U kunt wespen weglokken door op een andere plaats in uw tuin een beetje zoete limonade neer te leggen op een verhoging. Bij grote overlast kunt u een (bier)flesje vullen met 5 centimeter geurende zoete limonade; de wespen zullen wel het flesje in kunnen maar niet meer eruit en verdrinken.
Reactie door henny-43 op 28-04-2011 17:18
Beste mensen , wat ik doe tegen wespen is het volgende: Ik heb achter in mijn tuin een wespenvanger hangen (met zoetstof erin), komen wespen allemaal op af, op veilige afstand, ik heb een grote bak water erbij staan, en indien de wespenvanger vol genoeg is, verzuip ik die krengen daarin, het zijn taaie rakkers, maar alleen op zo'n manier kun je ze uitschakelen. Dus heb je een nest vlak in de buurt zitten, lok ze en schakel ze uit (nodig ze uit), je moet natuurlijk wel wat ruimte bij huis hebben om dit te kunnen doen, anders wordt je gek van het gezoem. Mijn kleinkinderen zeggen al opa is een wespenvanger. Alleen op deze manier kun je ze uitschakelen, met geduld en passie. Dus nodig het wespennest uit, om te genieten van de zoetigheden.
Reactie door tar op 28-04-2011 18:01
Quote: henny-43 schreef op donderdag 28 apr 2011, 17:18: Beste mensen , wat ik doe tegen wespen is het volgende: Dus nodig het wespennest uit, om te genieten van de zoetigheden. einde Quote Voorkom (als dit mogelijk is) dat een wespennest zich (in de buurt) kan vestigen door b.v. kieren dicht te kitten en ruimte af te sluiten met gaas. Zonder wespen zouden wij een groot probleem hebben! Wespen zijn belangrijke insectenbestrijders. Zo nam een wetenschapper waar dat 300 - 400 werksters van de Duitse wesp in 6 uur 2500 vliegen van verschillende soorten tezamen met 650 tipuliden (langpootmuggen) en Culiciden (steekmuggen) in hun nest brachten. In een ander geval werden in 104 van de Duitse wespen afgenomen prooien 81 kamervliegen, 5 vleesvliegen, 1 kleine kamervlieg, 1 stalvlieg en 16 andere insectensoorten geteld. Bron: WespenWespen
Reactie door tar op 28-04-2011 18:04
P.S. Ook zorgen wespen voor de broodnodige en zeer nuttige bestuiving van gewassen! Zonder bestuiving van gewassen is er b.v. ook bijna geen eetbare groente meer...
Reactie door natuurmens op 07-10-2013 16:25
Wespen heb niet veel met verstuiving te doen dat zijn bijen en hommels voornamelijk Wespen zij jagers eten blad luizen en komen op vuren af zoals zweet. Kortom ze hebben een nut ze knagen aan hout door beton als je ze in huis hebt. Maar ze houden het nu wel heel lang vol ze hadden allang dood moeten zijn dat wijst weer naar de voldoende wespen plaag. Er zij er op dit moment te veel wespen dat je ze als schadelijk kan beschouwden voor de natuur. Er vliegen wel 10 tallen koninginnen uit die volgt jaar weer nesten maken en nu de wespen door blijven gaan komen er nog meer bij. Dus te veel dat andere insecten er onder leiden. De vijanden van de wesp zijn bedreigt dus er word nauwelijks op ze gejaagd. Woning stichting hadden vroeger verdeelsleutel in dienst nu moet je het als huurder zelf betalen eb als je een nest van ruim een meter doorsnee in huis hebt duurt het wel maanden dat ze uit geroeid zijn ze gaan door Electrabel buizen heen. Puur angst

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!