Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

werkbesparing

Geplaatst door: inekeben op: 24-01-2012 15:28
Voor dat je gaat koken dek je de gaspitten die je niet gebruikt af met aluminiumfolie en het scheelt je nadien veel werk en is ontbrandbaar. Ineke.
Reactie door sonjaatje op 24-01-2012 17:29
Zoveel werk is ff afnemen na het afwassen nu ook weer niet.
Reactie door inekeben op 24-01-2012 18:35
Ze kunnen anders erg inbranden hoor!!!!
Reactie door ronvm op 31-01-2012 11:34
Zo zou ik graag willen weten hoe je deze branders schoon krijgt/houdt dus weer mooi zwart.
Reactie door doberlover op 31-01-2012 11:59
Ik laat ze altijd even weken in een sopje, en dan maak ik ze schoon met Brillo. Dan zien ze er weer perfect uit.
Reactie door traporgel op 31-01-2012 12:10
Quote: inekeben schreef op dinsdag 24 jan 2012, 18:35: Ze kunnen anders erg inbranden hoor!!!!einde Quote Niet ingebruik zijnde gaspitten die inbranden? Dat er spatten op komen, okay, maar die zijn koud, dus hoe kunnen die inbranden?
Reactie door natuurmens op 31-01-2012 12:24
Je zou inductie kunnen overstappen dat betekend wel dat je de pannen ook moet vervangen. Het beste is ze gewoon tijdens de afwas je gastel meenemen en als ze geëmailleerd zij zou ik brillo toch zeker afraden je maakt alleen maar krassen en dat veroorzaakt ook weer dat het vuil beter hecht. Schoon maken naar het koken is toch wel het best, alleen het overslaan is funest.
Reactie door rfsdewijn op 31-01-2012 12:27
Toen ik nog op gas kookte, bedekte ik de hele kookplaat netjes met alu-folie met uitsparingen voor de branders. 1 x p.w. vervangen; verder geen omkijken naar. Voor deze toepassing zijn ook speciale velletjes te koop, voor elke brander apart. Ik vraag mij eigenlijk af waarom niemand ooit op het idee gekomen is om een '' TEFLON '' anti-aanbaklaag op de kookplaat en ook op de branders en de pannendragers aan te brengen.
Reactie door tenormin op 31-01-2012 12:34
De tegenwoordige branders zijn al veel gemakkelijker schoon te maken. En het afdekken met aluminiumfolie is al meerdere malen "voorbijgekomen". Er zijn nu immers ook "dekseltjes" in de handel om over de gaspitten te plaatsen om je branders schoner te houden? Kost 2 rollen aluminium folie maar doe je jaren mee.
Reactie door erky op 31-01-2012 12:46
Quote: traporgel schreef op dinsdag 24 jan 2012, 15:28: Niet ingebruik zijnde gaspitten die inbranden? Dat er spatten op komen, okay, maar die zijn koud, dus hoe kunnen die inbranden?einde Quote Hoi Traporgel, Gisterenavond kookte ik op brander 1 en de vetspatten kwamen terecht op brander 2, 3 en 4. Als ik vanavond ga koken op brander 2, 3 of 4 zal die brander koolresten gaan vormen. Aangenomen dus dat ik een luie kok ben die na afloop het fornuis niet schoonmaak. Ik gooi eens in de maand de branders in de vaatwasser, maar pas op, aluminium komt zeer dof uit de vaatwasser, dat is dus niet handig! Succes, Erky
Reactie door laurina2 op 31-01-2012 12:48
Ik stop 1 keer per week alle gaspitten in zijn geheel en de twee pannendragers in de afwasmachine. Komt als nieuw eruit,dat doe ik al meer dan 12 jaar zonder beschadiging. Laurina
Reactie door laurina2 op 31-01-2012 12:49
Sorry Erky was mij voor:>) Laurina
Reactie door jacriet1932 op 31-01-2012 13:22
Wat doe je met het gebruikte alu-folie? spaar alle alu-folie, alu-dekseltjes, zilverpapier van chocola. enz. Schadelijk voor het milieu maar wel recykelbaar, Zorgen dat je niet alles onder laat spetteren, schoonmaken gewoon is minder omslachtig M. Crijns
Reactie door tenormin op 31-01-2012 13:33
Quote: laurina2 schreef op dinsdag 31 jan 2012, 12:49: Sorry Erky was mij voor:>) Laurinaeinde Quote Wel vóór, maar jij doet het éénmaal per week, dus toch anders, lees: meer!
Reactie door faolanruud op 31-01-2012 14:27
Wat een gezeur, gewoon na het koken de zaak schoonmaken en je hebt geen alu-folie nodig en ook de vaatmachine kan uitblijven. Ik kook elke dag en als je het bijhoudt blijft alles redelijk schoon.
Reactie door vliegenderob op 31-01-2012 14:35
dus veel aluminiumfolie in de vuilnisbak wat niet verteerd, slecht voor het milieu! nog veel simpeler is gewoon een beetje water, eventueel met een paar druppels afwasmiddel erin, onder de pitten over de onderplaat gooien en dan na afloop is het fornuis met een doekje of spons in enkele seconden goed schoon! Als vuile branders een probleem is, wat ook ik mij niet kan voorstellen die koud zijn, kun je de niet gebruikte desnoods even eraf halen en/of omdraaien. Als er trouwens een druppeltje "gespat" vet op een niet in gebruik zijnde brandert is gevallen, kun je die toch gewoon met een doekje of, nog beter, een stukje papier opvegen?
Reactie door tiempje op 31-01-2012 14:55
dus veel aluminiumfolie in de vuilnisbak wat niet verteerd, slecht voor het milieu! nog veel simpeler is gewoon een beetje water, eventueel met een paar druppels afwasmiddel erin, onder de pitten over de onderplaat gooien en dan na afloop is het fornuis met een doekje of spons in enkele seconden goed schoon! Als vuile branders een probleem is, wat ook ik mij niet kan voorstellen die koud zijn, kun je de niet gebruikte desnoods even eraf halen en/of omdraaien. Als er trouwens een druppeltje "gespat" vet op een niet in gebruik zijnde brandert is gevallen, kun je die toch gewoon met een doekje of, nog beter, een stukje papier opvegen?
Reactie door tiempje op 31-01-2012 14:58
Quote: vliegenderob schreef op dinsdag 31 jan 2012, 14:35: dus veel aluminiumfolie in de vuilnisbak wat niet verteerd, slecht voor het milieu! nog veel simpeler is gewoon een beetje water, eventueel met een paar druppels afwasmiddel erin, onder de pitten over de onderplaat gooien en dan na afloop is het fornuis met een doekje of spons in enkele seconden goed schoon! quote: Dat vind ik nu een gouden tip!!
Reactie door tiempje op 31-01-2012 15:03
ergens ging er de eerste keer iets fout met "quote" , maar ik vind dus de tip van die Vliegenderob de nominatie van een gouden tip waard! Snel, millieuvriendelijk en eenvoudig uit te voeren.
Reactie door c.kramer67 op 31-01-2012 15:04
ienekeben: Je bedoelt natuurlijk ONbrandbaar dat is precies het tegenovergestelde van ONTbrandbaar. T'is maar een weet.
Reactie door vlinder30 op 31-01-2012 15:59
Gewoon deksels op de pannen, lekker simpel, spat het ook niet en scheelt energie. Alleen bij aanbraden van vlees spat het natuurlijk wel, maar dan maar effe wat schoonmaken, doekje erover, klaar! ipv al dat aluminium inpakwerk, slecht voor milieu, kost ook tijd (langer dan dat doekje) en staat ook nog eens belabberd.
Reactie door wimmi20 op 31-01-2012 19:10
Alluminiumfolie in de vuilnisbak Verteert niet zegt Rob. Hoeft ook niet te verteren, alluminiumfolie verbrandt namelijk in de vuilverbrandings oven. Want alluminium kan branden, en er blijft nagenoeg niets van over. En van die tip om water onder de branders te doen snap ik ook niks. De vetspatten zitten toch op de branders en niet eronder ? ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++============ Quote: vliegenderob schreef op dinsdag 31 jan 2012, 14:35: dus veel aluminiumfolie in de vuilnisbak wat niet verteerd, slecht voor het milieu! nog veel simpeler is gewoon een beetje water, eventueel met een paar druppels afwasmiddel erin, onder de pitten over de onderplaat gooien en dan na afloop is het fornuis met een doekje of spons in enkele seconden goed schoon! Als vuile branders een probleem is, wat ook ik mij niet kan voorstellen die koud zijn, kun je de niet gebruikte desnoods even eraf halen en/of omdraaien. Als er trouwens een druppeltje "gespat" vet op een niet in gebruik zijnde brandert is gevallen, kun je die toch gewoon met een doekje of, nog beter, een stukje papier opvegen?einde Quote
Reactie door agapon op 31-01-2012 20:19
tjonge wat een problemen. Gebruik als dat allemaal aan de hand is maar een halogeenoveren. Ben klaar een beetje water erin drupje afwasmiddel en hij maakt zichalef schoon. Dus gewoon met andere middelen koken. Bovendien nog bizonder gezond ook je hebt geen of nauwelijks olie nodig. Met schoonmaken van pitten, simpel gebruik ecovert zuurstofblkeemiddel, is op antuuurlijk basis, even 10 minuten in laten staan en komen brandschoon eruit. Hiermee kun je zelfs de koffie en theeaanslag uit stalen poten en pannen en andere kalkaanslag prima mee oplossen.
Reactie door ankhor op 01-02-2012 04:17
De pitten maak ik gewoon schoon door ze te laten branden in de laagste stand zonder pannen etc erop, door de hitte verdwijnt het vuil (verast denk ik) en daarna een dun waasje eraf vegen en ze zijn weer schoon. De plaat eronder dek ik inderdaad af met alufolie. En alufiolie is recyclebaar hoor.
Reactie door vliegenderob op 02-02-2012 16:28
Quote: wimmi20 schreef op dinsdag 31 jan 2012, 19:10 En van die tip om water onder de branders te doen snap ik ook niks. De vetspatten zitten toch op de branders en niet eronder ? quote: Klopt, ik bedoel de plaat onder en tussen de branders, daar valt het meeste vet op en hecht zich, Als er een beetje water op ligt hecht het zich niet, blijft op het water drijven en is met een papiertje of doekje te verwijderen. Als alu folie op een niet gebruikte pit wordt gedaan verbrandt het niet, het wordt dan hooguit een beetje zwart door de hitte en vervolgens als zwart alu weggegooid dus het millieu in en mogelijk in de verbrandingsoven gedeeltelijk verbrandt, m.i. toch niet zó wenselijk
Reactie door ralph69 op 15-02-2012 12:32
Zonde om je mooie dure gasfornuis af te dekken met lelijk aluminiumfolie. De gladde materialen van tegenwoordig zijn heel makkelijk schoon te maken en pannendragers inderdaad in de vaatwasser. De pitten eventueel een nachtje in soda laten weken en de volgende ochtend zijn ze makkelijk schoon te maken (als ze dat nog niet zijn door het weken).
Reactie door tenormin op 15-02-2012 12:56
Quote: ralph69 schreef op woensdag 15 feb 2012, 12:32: Zonde om je mooie dure gasfornuis af te dekken met lelijk aluminiumfolie. De gladde materialen van tegenwoordig zijn heel makkelijk schoon te maken en pannendragers inderdaad in de vaatwasser. De pitten eventueel een nachtje in soda laten weken en de volgende ochtend zijn ze makkelijk schoon te maken (als ze dat nog niet zijn door het weken).einde Quote Ligt er natuurlijk wel aan welk materiaal de gaspitten hebben: soda is funest voor aluminum!
Reactie door tenormin op 15-02-2012 12:57
aluminium sorry.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!