Kassa

Waarschuwing: Let goed op bij aanvragen Esta!

Geplaatst door: yvonnever op: 21-05-2012 12:36
Ik ontdekte dit omdat mijn moeder hier (helaas) één keer ingetrapt is. En dat was een duur grapje van $60! Waar gaat het om? Als je Esta googled, krijg je in eerste instantie een aantal advertenties te zien. Het verschil met 'gewone' sites is niet altijd even goed te zien, het kan bv alleen maar een vaag kleurtje zijn. MAAR: dit zijn (slimme) commerciele bedrijven, die voor jou je Esta aanvragen.. voor bedragen die variëren van 45 tot 70 Euro, EXCLUSIEF de kosten voor de Amerikaanse regering, te weten $14. Waarom ik deze bedrijven 'slim' noem? Omdat ze er gewoon ergens op de voorpagina bijzetten dat ze dit als service voor jou doen en er ..$ dollar voor vragen. Dus je kunt ze niets maken, maar het blijft wat mij betreft oplichting! Dus: let goed op, ga alleen naar de officiele site van de US Custom en Border protection en als je moeite hebt met het Engels, klik dan bovenaan gewoon Nederlands aan. Dus alleen hier: https://esta.cbp.dhs.gov/ je Esta aanvragen voor $14,- Helaas kan je alleen maar met een creditcard betalen, maar er is toch altijd wel iemand in de buurt die er één heeft? Geef dit ajb aan iedereen door waarvan je weet dat ze (voor het eerst) naar USA gaan, deze boeven moeten gestopt worden!
Reactie door tot15karakters op 21-05-2012 16:09
Diverse sites die reizen naar USA aanbieden geven deze link naar de gratis versie ook al, net als vele reisbureaus. En via Canada had ik niets nodig dus met tussenlanding van 5 dagen voor familie bezoek dus zo lek zijn de 11 september maatregelen dus.
Reactie door yvonnever op 29-05-2012 12:39
Quote: En via Canada had ik niets nodig dus met tussenlanding van 5 dagen voor familie bezoek dus zo lek zijn de 11 september maatregelen dus. Dan is dat dit keer goed gegaan, maar reken er niet op dat dat altijd lukt! Wij gaan altijd via Amerika naar Canada, maar zonder een ESTA (waarop wij dan 'in transit' aangeven, zodat ze weten dat we doorreizen) kún je echt wel in de problemen komen. En geloof me, dat is het laatste dat je wilt: problemen bij de Amerikaanse grenzen... Maar het zou goed zijn als er meer wordt gewaarschuwd tegen al die oplichtende sites, ik vind het zó erg dat mensen zo in de maling worden genomen!
Reactie door nellygwyn op 31-05-2012 12:20
En bij het invullen van het paspoortnummer niet de 0 (nul) aanzien voor de letter een o. Een Nederlands paspoort bevat geen o.
Reactie door hanneke op 31-05-2012 13:26
Waarom zou je een abonnement op een Nederlands tijdschrift kopen via een Amerikaanse site?
Reactie door vuurdraak op 31-05-2012 14:54
Quote: nellygwyn schreef op donderdag 31 mei 2012, 12:20: En bij het invullen van het paspoortnummer niet de 0 (nul) aanzien voor de letter een o. Een Nederlands paspoort bevat geen o.einde Quote Helaas heb ik dit probleem gehad. Ik had een O ingetypt ipv een nul. Bij de gemeente hadden ze gezegt dat dit een O was, foutje bedankt. Wat een probleem op schiphol bij het inchecken. Vertraging heenweg 30 uur en hotelkamer weg. Dus vul je ESTA formulier juist in want op schiphol kun je dit evt wel veranderen maar,het is nog de vraag of Amerika je dan alsnog toestemming wilt geven of je hun land mag binnenkomen.
Reactie door jaripam op 31-05-2012 15:50
Ik ben heel blij met je waarschuwing, yvonnever! In september gaan mijn man en ik naar de Westcoast en bij het aanvragen/invullen van het ESTA formulier was ik er mogelijk ingetuind. Nu niet meer dus, bedankt hoor! Groetjes, jaripam
Reactie door ed1964 op 31-05-2012 19:03
Als je wat vaker naar de VS reist, de ESTA is 2 jaar geldig. Als je naar verschillende plaatsen reist kun je de reeds aangevraagde ESTA via dezelfde site wijzigen en een andere plaats van aankomst of verblijfadres met hetzelfde nummer registreren. Je hoeft dan dus niet telkens opnieuw 14 dollar te betalen. De ESTA is ontstaan omdat er vanuit de Europese Commissie werd geweigerd om de gegevens automatisch door te geven in verband met privacy.....
Reactie door moederstaz op 31-05-2012 19:41
Ik heb dus ook een 0 in mijn paspoortnummer. Op Schiphol gaf dat geen probleem, maar in de V.S. werd ik meegenomen door de douane. Dat gaf een oponthoud van een half uur. Gelukkig kon ik wel mijn aansluiting halen, maar het kostte me opnieuw $14 om me weer aan te melden bij ESTA. Je kunt namelijk veel wijzigen maar niet je paspoortnummer. Waarom laten ze bij de paspoort uitgave zowel de 0 als de O niet uit het nummer, dan ben je van al dat gedoe af.
Reactie door yvonnever op 05-06-2012 16:18
Quote: hanneke schreef op donderdag 31 mei 2012, 13:26: Waarom zou je een abonnement op een Nederlands tijdschrift kopen via een Amerikaanse site?einde Quote Niet alles wat Esta heet gaat over één of ander tijdschrift! Kan je ajb eerst even lezen voor je mensen met onzin lastig valt? bvd
Reactie door manwijf op 07-06-2012 17:28
@yvonnever Het gaat er om dat TS er ten onrechte van uit gaat, dat iedereen weet wat een Esta is. "eerst even lezen etc." is hier niet de gewoonte. Meeste mensen dumpen alleen hun eigen antwoord en zijn niet geinteresseerd in die van een ander.
Reactie door yvonnever op 08-06-2012 12:01
@manwijf: Oh, oké.. ja, ik had natuurlijk erbij moeten zetten "niet dat Nederlandse tijdschrift, maar een visum voor in- en doorreizen van de US" .. Ook het feit dat deze tip bij Noord-Amerika (oid) staat had misschien een belletje kunnen doen rinkelen? Had eigenlijk stiekem gehoopt hier mensen aan te treffen die wél lezen.. my bad :-(

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!