Kassa

vocht in de auto

Geplaatst door: estestpro op: 18-10-2011 17:07
Vocht in de auto ? Ga dan eerst na of er sprake is van condens aan de binnenzijde van de voor en/of achterruit. Kan dat vocht er niet uit, ga dan na of de achterruit wel voldoende gecondenseerd water afvoert. Zo heb ik ooit eens een Ford Sierra gehad, die een te kleine spleet boven de achterruit had en die na klachten hierover bij de dealer de hoedenplankspleet ruimer heeft gemaakt en gelijk de ontluchting vanuit de kofferbak naar buiten via een rooster achter de achterbumper heeft verruimd, uiteraard met behoud van de flappen die inspattend moet voorkomen. Ford gaf de constructiemisser eerlijk toe. Het vocht kon doen beter worden afgevoerd, waardoor de achterruit in korte tijd was ontwasemd.
Reactie door f.weele op 03-11-2011 12:14
en mocht het geen constructiefout zijn, dan kun je altijd nog een oude kussensloop gevuld met kattegrit onder je voorstoel leggen.
Reactie door haagee op 30-11-2011 12:36
Een aantal jaren geleden had een de auto's achter op de C-stijl allemaal van die ventilatiegaten maar dan wel netjes afgewerkt achter een oortje. Bijna alle moderne autos hebben nu nu veranderd via de kofferbak. Links en Rechtsonder zitten ontluchtings gaten die open gaan zodra de auto rijdt. Condensvorming komt bij moderne auto;s niet meer voor mede ook door de airco die als vocht uit de lucht onttrekt. je gaat toch niet met lapmiddelen zoals kussenslopen werken
Reactie door fer ramakers op 20-03-2012 11:22
Ventilatie is in alle gevallen het toverwoord. Soms kan dat maar half en is een hulpmiddel nodig. Kijk eens op http://huis-inrichting.marktplaats.nl/overige-huis-en-inrichting/542497972-vochtvreter.html Werkt perfect en is niet duur. Het is op basis van Calcium Chloride en is niet schadelijk. Verbruik voor 50m2 is 4 KG per jaar.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!