Kassa

viese lucht uit afvoerputjes weg

Geplaatst door: mhofman op: 29-11-2009 19:13
Heeft U ook wel eens last van een afvoer die stinkt.Doe dan een scheutje olijfolie in en weg is de vieze geur.
Reactie door erpmessage op 07-01-2010 18:36
Olijfolie heeft weliswaar een minder sterke, maar ook een geur. Glycerine is wellicht een beter alternatief. Het kan immers niet zo gauw verdampen. Of is dit milieuonvriendelijk? vrgr.,
Reactie door moin op 04-05-2010 08:52
Het ligt eraan op wat voor plek je woont, bij ons in de buurt zijn veel pissebedden te vinden. Als je nu een handjevol pissebedden in die afvoerputje hun werk laat gaan, beslist géén bleekwater o.i.d. gebruiken, dan is de vieze geur in een paar dagen weg.
Reactie door mhofman op 04-05-2010 18:24
Zou best kunnen maar hoe krijg je die beestjes in de afvoer,neem aan dat je ze erin moet zetten.Gaan er toch een stel de andere kant op lijkt me.En in mijn huis wil ik ze niet.Groet mhofman
Reactie door moin op 04-05-2010 21:31
M.Hofman, nee, ik kan me voorstellen dat je die beestjes niet in huis wilt hebben, maar die beestjes willen ook niet in jou huis. Je kunt ze in de buurt van het putje houden door er een baksteen tegen de muur te leggen, daar kruipen ze dan onder. Je kunt ook een schaaltje, gemaakt van hetzelfde materieel als van bloempotten, op de kop over het putje leggen. Het is een heel natuurlijke manier van het verdrijven van vieze luchtjes. Want die ontstaan in veel gevallen ook door chemische schoonmaakmiddelen. Dat putje kan ook nog met een beetje groene zeep schoongemaakt worden, je trekt eerst een plastic zakje over je hand en schept dan de eerste viezigheid eruit. Dan een handvol groene zeep in een emmertje heet water oplossen. Met een oude afwaskwast de put schoonmaken.
Reactie door mhofman op 05-05-2010 15:19
Moin,denk niet dat we het zelfde bedoelen.Ik heb het over afvoerwater binnen bv vaatwasser ed.Die afvoer kan gaan stinken en dan een beetje olijfolie erin/de afvoer van het water.En weg is de vieze lucht.
Reactie door moin op 05-05-2010 15:46
MHofman, Ik begin het een beetje te begrijpen. U heeft de afvoer in de (bij- ) keuken en het afvoerpijpje van de vaatwasser is daar rechtstreeks in aangebracht. Als het niet al te moeilijk is om er bij te komen kun je het denk ik het best met groene zeep schoonmaken. Liever niet met bleek want die doden ook de 'goede' bacteriën. Want dat is juist de oorzaak van vieze luchtjes. Ik heb zelf geen afwasmachine, dus kan daar niet over meepraten. Maar ik blijf wel bij mijn stelling dat pissebedden (stainmoaden in Groningen) veel wegvreten, wat wij vies vinden. Gr. Moin.
Reactie door mhofman op 05-05-2010 19:46
Heb een tip gegeven geen vraag en antwoord,dus zou zeggen ga met tip,naar site en dien hem in misschien hebben anderen hier nog wat aan.Ik ga voor olijfolie in afvoer vaatwasser en wasmachine,voor stinkende afvoer binnen.Groet mhofman
Reactie door moin op 05-05-2010 20:59
MHofman, Het is prima toch, wanneer ik een vaatwasser zou hebben, ook een stinkende afvoerputje op een plek waar geen beestje (mogen) komen, dan zou ik waarschijnlijk U tip ook ter harte nemen. Groeten van Moin.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!