Kassa

Verplichte gebruikstesten huishoudelijke middelen

Geplaatst door: ldeder01 op: 29-09-2013 23:23
Fabrikanten brengen middelen op de markt die niet goed blijken te zijn voor de apparatuur waar ze in moeten. Voorbeelden: Wasmiddelen voor lage temperaturen zijn vaak niet eens met de standaard machines te gebruiken. Vloeibare wasmiddelen veroorzaken vetluis. De gel die wordt toegepast lost slecht in water op en blijft in de leidingen van de machine achter om daar vervolgens een schimmelcultuur te veroorzaken. Intussen is de opmars van de vloeibare vaatwasmiddelen begonnen. Hebben we nu straks ook vetluis in de vaatwasser? Is daar wel op getest ? Er bestaan geen wettelijke eisen voor het op de markt brengen van huishoudelijke middelen die de fabrikant verplichten te testen op het gebruik en de gevolgen voor de apparatuur.
Reactie door edrick3 op 30-09-2013 11:15
Mooi verhaal, maar wat is nou de TIP.?
Reactie door tijger1 op 30-09-2013 21:25
Niemand verplicht u om die vloeibare spullen te gebruiken, of om op lagere temperatuur te wassen. Houd gewoon aan wat u altijd gebruikt. Niets mis mee.
Reactie door haarp op 11-10-2013 12:05
Ik wist niet dat er wasmiddel bestaat speciaal voor lage temperaturen. Stuur eens een link van dit product! Wij gebruiken altijd vloeibaar wasmiddel doch van vetluis heb ik nog nooit gehoord.
Reactie door haarp op 11-10-2013 12:08
Vergeten te vragen: wasmiddelen voor lage temperaturen kun je niet gebruiken in een standaard machine? Dit laatste begrijp ik niet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!