Kassa

Verkopen huis

Geplaatst door: panorama op: 08-05-2012 16:36
Wees reeël met de vraagprijs van je woning. Reken je niet rijk over de rug van potentiële kijkers/kopers. Wij zetten ons huis in de markt en verkochten het binnen 3 weken. Hoe? Goede prijs/kwaliteitverhouding en ja, sterk onder de vraagprijs van anderen waarvan het huis nog gerenoveerd moest worden....wij hadden ons huis gerenoveerd voor 60.000 euro maar hebben daar deels het leefgenot van genoten. De huidige kopers zijn er blij mee en nee wij hebben geen grote bak winst gemaakt...dat hoeft ook niet. Makelaars en banken hebben de prijzen opgezweept waardoor menigeen nu in de problemen zit. Daarom, wees realistisch, en reken je niet rijk over de rug van je medemens, maar lever een eerlijke prijs/kwaliteit verhouding. Doe niet mee met overvragen dan heb je meer kans van slagen. Realiseer je overigens wel of je wederom wilt kopen of dat je gaat huren, en wat dat dan als gevolg heeft. Voor ons bleek dat wij in de vrije sector moeten huren en dan ben je al snel veel duurder uit. Overweeg desnoods een aanpassing van je eigen huis en bedenk goed waarom je weg zou willen. Succes allemaal!
Reactie door thomasbos op 09-05-2012 11:09
tip: wie het onderste uit de kan wil krijgt de deksel op de neus en dat geldt zeker voor de huizenprijzen. wil je het onderste uit de kan: wacht dan nog een jaar of 20 groetjes thomas
Reactie door festinger op 10-05-2012 02:44
Heb een huis te koop. En mag goedkoop weg. Wat ik ervaar is dat de makelaar in paniek raakt. Door de totale stilstand in de huizenmarkt moet de makelaar aan de zuurstof. Zijn/haar prieeltje loopt ineens gevaar. Ik kan me permitteren gewoon te af te wachten.Wat ik wil zeggen dat ik nog nooit een makelaar bij de voedselbank heb gezien.
Reactie door panorama op 10-05-2012 10:23
Hallo Festinger, Je slaat de spreekwoordelijke spijker op zijn kop! Dat is wat ik eerder ook bedoelde. Het spel van het opdrijven van de huizenprijzen door makelaars en banken is uitgespeeld. Laten we een voorbeeld nemen aan landen zoals Duitsland waar geen woekerprijzen voor de grond wordt betaald, huizen een vaste (lage) waarde hebben én men verplicht is binnen 20 jaar af te lossen. Klaar met aflossingsvrije hypotheken en na ons de zondvloed. Hypotheekrente op de schop uiteindelijk zweept dit alles ook de prijzen van de huurwoningen op. Ik wens je succes met de verkoop van je huis en vindt het fijn voor je dat je niet in het nauw zit zoals velen en rustig kunt afwachten. Laat die makelaar maar zweten....komt het luie zweet er ook eens uit -:) Mijn ervaring is trouwens dat de makelaar er weinig tot niets voor heeft gedaan, de teksten moest ik tot 3 x toe verbeteren, verkeerde prijs op funda gezet etc... maar goed ik klaag niet, na 1 open dag hadden wij 2 kijkers/kopers en de eerste mocht het hebben voor een vaste (lage) prijs omdat wij zoals gezegd niet meedoen aan het kaalplukken van onze medemens en hier vrede mee hebben. Dat is een bewuste keuze. Ik mag hopen voor iedereen dat het spel om de grondprijzen op te drijven door projectontwikkelaars met deze crisis ook uitgespeeld is en we allemaal normaal gaan doen zodat kopen of huren betaalbaar blijft. Succes! groet Panorama
Reactie door tot15karakters op 10-05-2012 18:51
Naast vele eigenaren willen ook makelaars graag zo hoog mogelijke prijzen want ook zij krijgen dan meer. Deze 2 groepen willen niet inzien dat een te hoge vraagprijs in het begin juist kopers weg zal jagen. Een aantal makelaars doen wel aan vrij scherpe of lage bieden vanaf. Dit is meestal €10.000,- onder de normale vraagprijzen en krijgen daardoor vaak 5 tot 10x meer reacties dan overige woningen. Omdat van meerdere koopjesjagers zien dat jou huis een scherpe prijs/kwaliteit verhouding heeft zijn ze bereid om iets meer te bieden waardoor de werkelijke prijs meestal hoger is. Naast een snelle verkoop hoef je dus niet te dalen en achteraf zijn de meeste juist duurder dan de hoge prijzen vragers. Een bodem prijs neerzetten die je eigenlijk iets te laag vind kan dus een leuke winst opleveren die de ik wil winst maken dus hoge prijs vragers en die vaak na een jaartje flink moeten dalen na lange tijd dubbele kosten... Dus de lagere prijzen leveren vaak meer op dan hoge maar ze durven helaas niet. Het is en blijft een markt van vraag en aanbod en na het bekijken van vele te dure en vooral niet 100% perfecte woningen is een scherpe vanaf prijs woning vaak de druppel die kijkers wel laat bieden en gek kan maken.
Reactie door jakethesnake op 15-05-2012 13:30
Ook de overheden hebben jarenlang de prijs opgedreven met hub belangen bij hoge grondprijzen.
Reactie door jpm op 15-05-2012 13:49
@Panorama. Ik ben blij met uw instelling. Ik zou willen dat meer mensen zo denken.
Reactie door kloske op 16-05-2012 10:13
Ik kan me permitteren gewoon te af te wachten.Wat ik wil zeggen dat ik nog nooit een makelaar bij de voedselbank heb gezien.einde Quote Fijn dat jij kunt afwachten, maar niet iedereen kan dat en ook niet iedereen kan zomaar een flink stuk onder de prijs gaan zitten, dat hangt van meer factoren af dan alleen maar winst willen maken. En ik wist niet dat mensen bij de voedselbank een kaartje opspeldden met hun beroep erop?
Reactie door kloske op 16-05-2012 10:14
(Dit was een reactie op de reactie van Festinger, staat er per ongeluk niet bij)
Reactie door manwijf op 16-05-2012 11:02
"de teksten moest ik tot 3 x toe verbeteren" @panorama Misschien kunt u beter beginnen uw eigen tekst te verbeteren... Wat een onzin en wat een Nederlands!
Reactie door terpstra op 17-05-2012 01:12
Makelaars, banken en vooral gemeenten en projectontwikkelaars hebben de prijzen opgezweept. Feit. In 1964 een nieuwbouw woning betrokken in Swifterbant, Flevoland. Nieuw huis met 4 slaapkamers. Huur 56 gulden per maand. Mijn week salaris was destijds 110 gulden. rekent u mee? 8% aan woonlasten. Kijk nu naar een simpele huurwoning.500 tot 700 euro per maand. Wat is het netto inkomen van een modale werknemer, die de economie in stand houd? 1600 euro? Trek daar de zorg premie ook af. U zult zeggen ze krijgen huur subsidie. Dit is bizar.. De maffia ; politiek en project ontwikkelaars kleden de mensen die het geld verdienen compleet uit. Groet, en inzicht. Ga lekker stemmen op de machtsbelusten die van uw geld en ruim inkomen hebben. Groet, vaneen financieel onafhankelijke sinds 1989 van uw geld.
Reactie door kloske op 18-05-2012 18:14
Quote: manwijf schreef op woensdag 16 mei 2012, 11:02: "de teksten moest ik tot 3 x toe verbeteren" @panorama Misschien kunt u beter beginnen uw eigen tekst te verbeteren... Wat een onzin en wat een Nederlands! einde Quote En waar slaat dit op? Er zitten toch geen fouten in dit Nederlands? Waarschijnlijk is uw 'nickname' heel goed gekozen....

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!