Kassa

Valse Emails van zgn. Banken enz enz

Geplaatst door: kamphuysen op: 31-08-2012 09:11
Heeft U ook zo,n last van Valse E mails van allerlei zgn Banken? Dan een TIP wilt U deze e mails doorsturen naar een echte Bank? Hieronder het e mail adres U krijgt geen antwoord maar er wordt goed en serieus naar gekeken en ook wordt onderzocht "" welke gasten om maar te zeggen snoodaards er achter zitten " Dus werk mee svp en laten we die 'bende' af stoppen met zijn allen. Het adres is ; valse-email@nl.abnamro.com ps ik gebruik dit adres voor alles en alles waarvan ik denk dat zou er ook wel is mee te maken kunnen hebben. Baat het niet scadelijk is veel mider hoop ik in de toekomst!
Reactie door dcz op 31-08-2012 12:33
Goed idee, we gaan alle phishingmail , ook die "namens" andere banken, naar het door jouw genoemde mailadres sturen.... Banken waarschuwen genoeg en doen verder niets aan de manier waarop burgers met mail omgaan... Weer te hoog gegrepen....
Reactie door frans75 op 31-08-2012 12:37
Hier de 3 belangrijkste banken met een duidelijke uitleg.... ABN AMRO ING RABOBANK ABN AMROINGRABOBANK
Reactie door haarp op 31-08-2012 14:26
Ik had deze week nog een phishing mail van Visa. Na het doorsturen van deze mail naar het correcte adres kreeg ik geen reply ondanks dat ik dat wel gevraagd had. Over communicatie gesproken.
Reactie door freya op 01-09-2012 13:37
Zorg voor een goed spamfilter op je computer (of beter nog, gebruik die van je provider die op de mailserver werkt) en je hebt er geen last van. Ik zie die phishingmails nooit en tenimmer in mijn mailbox. De provider filtert ze voor me uit en kiepert ze in een aparte spambox. En je doet er vrij weinig aan. Als die mailtjes via één of andere server in verweggistan worden verstuurd, dan doe je daar als Nederlands bedrijf (of zelfs de overheid) helemaal niets aan. Freya
Reactie door kamphuysen op 03-09-2012 07:43
Wat kunt u doen om fraude te voorkomen? Denkt u dat u een valse e-mail hebt ontvangen? • Klik dan nooit op een link in een valse e-mail! Dat kan schadelijk zijn voor uw computer. Hebt u dit toch gedaan? Kijk dan uw pc na op de aanwezigheid van kwaadaardige software. • Stuur de e-mail door naar het volgende e-mailadres: valse-email@nl.abnamro.com (U ontvangt geen bevestiging en geen reactie). Als er in de e-mail een link staat naar een namaak-website, zullen wij ervoor zorgen dat die site zo snel mogelijk van internet wordt verwijderd. Na het doorsturen kunt u de e-mail verwijderen. In het doorgestuurde bericht kunt u geen vragen stellen, omdat de e-mails automatisch worden verwerkt.
Reactie door dcz op 03-09-2012 12:14
Quote: kamphuysen schreef op maandag 3 sep 2012, 07:43: Wat kunt u doen om fraude te voorkomen? Denkt u dat u een valse e-mail hebt ontvangen? • Klik dan nooit op een link in een valse e-mail! Dat kan schadelijk zijn voor uw computer. Hebt u dit toch gedaan? Kijk dan uw pc na op de aanwezigheid van kwaadaardige software. • Stuur de e-mail door naar het volgende e-mailadres: valse-email@nl.abnamro.com (U ontvangt geen bevestiging en geen reactie). Als er in de e-mail een link staat naar een namaak-website, zullen wij ervoor zorgen dat die site zo snel mogelijk van internet wordt verwijderd. Na het doorsturen kunt u de e-mail verwijderen. In het doorgestuurde bericht kunt u geen vragen stellen, omdat de e-mails automatisch worden verwerkt. einde Quote Dus nogmaals: We sturen dus alle meldingen over phishing naar de abn bank?
Reactie door dcz op 03-09-2012 14:19
Da's toevallig...zojuist deze mail ontvangen: Van: Judy Menard [jmenard@cesa8.k12.wi.us: Aandacht; Er zijn geweest van een automatische beveiliging te controleren en updaten van uw ABN AMRO online account. Klik hier om de update te voltooien Houd er rekening mee dat u binnen 48 uur om deze update online in te vullen. omdat u misschien geen toegang meer tot uw ABN AMRO online account inloggen. En nu?
Reactie door nico w. op 26-09-2012 12:12
Zelfs de adviezen die hier worden gegeven zouden wel eens van dezelfde phising organisaties afkomstig kunnen zijn. Mogelijk om te controleren of het geadrresseerde emailadres actief is. Beter is om de ontvangen email alleen maar uit te printen en de print in een portvrije envelop naar je bank te sturen en te vragen om daadwerkelijk echte actie te ondernemen tegen de phising organisatie.
Reactie door dcz op 26-09-2012 12:27
Zelfs de adviezen die hier worden gegeven zouden wel eens van dezelfde phising organisaties afkomstig kunnen zijn Zou kunnen ,maar dan is het ook redelijk eenvoudig uit te zoeken wie daarachter schuilgaat... *wast zijn handen in onschuld...*
Reactie door haarp op 26-09-2012 14:13
Voor VISA card, stuur je phisching mail naar valse-email@icscards.nl

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!