Kassa

staffels waar incassobureau's zich hebben te houden

Geplaatst door: presidance op: 03-11-2011 15:44
Als je onverhoopt eens in aanraking komt met een incassobureau raadpleeg dan direct op igoogle "staffel incassokosten" Je komt dan op een site waarop te zien is hoeveel incassokosten je moet betalen over de openstaande schuld.Uit ervaring is gebleken dat incassobureau's ten omrechte leges berekenen en andere te hoge kosten dan alleen maar de wettige incassokosten.
Reactie door audb op 08-11-2011 13:02
http://www.rechtspraak.nl/Procedures/Landelijke-regelingen/Sector-kantonrecht/Pages/Staffel-incasso-kosten-en-salarissen-in-rolzaken-sector-kanton.aspx Let wel op dit is een richtlijn en er staat nergens in de wet beschreven hoe hoog de kosten mogen zijn!. Wel zou een rechter kunnen bepalen dat het bedrag niet in houding staat tot de berekende kosten. Een voorbeeld wat ik zelf heb mee gemaakt. Ik moest een bedrag van €95,95 nog betalen en die werd verhoogd met een bedrag van €75,- en omdat ik ze verwees naar de staffel kreeg ik ruim een maand later een brief dat ik maar even een bedrag van €245,99 binnen 3 dagen moest voldoen anders zouden ze het in handen van HUN deurwaarder geven. Ik heb het bedrag van €95,95 + € 35,- euro op hun rekening gestort en ze een brief gestuurd dat ik alleen dit bedrag ging betalen en dat ik verder niet akkoord ben gegaan met het te hoge bedrag en ik heb verder nooit meer wat van Intrum Justitia gehoord. En mocht iemand even niet kunnen betalen?, neem contact op met de schuld eiser en probeer een betaal regeling te treffen doe dit liefst schriftelijk zodat u samen bewijs heb.
Reactie door marscholl op 08-11-2011 13:34
Dit wordt Voorwerk II genoemd. Op Wikipedia staat een uitleg. Ik weet niet hoe je hier een link invoegt maar als je googled op voorwerk II kom je er wel, ook op officieële sites.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!