Kassa

Soep met ballen

Geplaatst door: wimmi20 op: 06-02-2012 22:45
Een lekker soepje met veel balletjes maken ? Tip van Wimmi20 : koop in plaats van gehakt verse worstjes. Ik bedoel saucijzen (schrijf ik dat goed ?) Knijp op een bord een worstje leeg en snijd met een mes plakjes (bepaal zelf de grootte). Rol geen balletjes, nergens voor nodig. Scheelt veel tijd,want je hoeft geen balletjes te draaien. Bovendien zijn de worstjes licht gekruid, in de soep is dat extra lekker. En heb je teveel worst gekocht voor de benodigde hoeveelheid ballen, dan kun je de overgebleven worstjes gewoon meekoken met de soep. Die zijn dan ook gaar. Kun je later alsnog beslissen of je nog meer balletjes wilt, of zo opeten.
Reactie door pauls0 op 07-02-2012 00:02
Jammer voor alle vegetariërs, dan wordt het soep zonder ballen
Reactie door marjon1 op 07-02-2012 19:51
Soep zonder ballen is volgens mij altijd ballensoep. Ik knip worstjes altijd in stukjes voor allerlei roerbak en overschotels, veel lekkerder dan gewoon gehakt en kei gemakkelijk.
Reactie door wimmi20 op 07-02-2012 23:50
Marjon, jij knipt eerst de worstjes. Als je ze eerst op een bord leegknijpt hoef je de velletjes niet uit te spugen. W
Reactie door marjon1 op 08-02-2012 08:42
wimmi, in de soep is dat misschien idd een probleem maar gebakken heb je geen last van velletjes maar ze geven juist een lekkere bite omdat je schijfjes steviger en heel blijven bij het roerbakken. Ik bak ze wel even goed aan voordat ik ze gebruik in een overschotel. ;-)
Reactie door kessel45 op 21-02-2012 12:22
Bedankt Wimmi 20 een goede tip en véél goedkoper dan bijv. kant en klare gehaktballetjes die ik wel eens neem als er alleen maar grootverpakkingen liggen. Ook de tip van Marion om te gebruiken in roerbakschotels staat me wel aan. bedankt allebei.
Reactie door spouky op 21-02-2012 12:50
Inderdaad Wimmie ik gebruik de versegroveworst dat is lekker gekruid en een vlees heerlijk smaakje in je groentensoep.Vlees uit het vel halen en dan het vlees een beetje uitelkaar halen hup in de soep.mmmmmm.....
Reactie door marjon1 op 21-02-2012 13:30
Als je de worstjes wilt knippen (of met een scherp mes snijden) voor een ovenschotel of roerbakschotel en ze komen uit de diepvries gaat dat gemakkelijker als ze nog een wat bevroren zijn. Je kunt ze na heel even ontdooien of een paar seconden in de magnetron al knippen of snijden in heel dunne plakjes. Een lekker gemakkelijke en snelle roerbakschotel maak ik met een paar worstjes, een zak roerbakgroente uit de diepvries en een zakje aandappelblokjes of parijse aardappeltjes. De worstjes aanbakken, de aardappeltjes erbij, de groente bak ik apart omdat daar nogal wat vocht vanaf komt. Roerbakken tot het gaar is en bij elkaar doen, door de gekruide worstjes heb je verder geen zout of kruiden nodig. Lekker en zo klaar.
Reactie door marindo op 22-02-2012 10:12
De naam zegt het al "soepballetjes".Dus rond.Soepvlees,kip en vis voor de soep is ook niet rond.Saucijsjes,worst en kant en klare soepballetjes hebben in de meeste gevallen een standaard kruiding en er zit altijd een bindmiddel in. Koop gewoon vers gehakt al dan niet mager of gemengd.Kruiden naar smaak.Daarna kan je dit op twee manieren garen. Hou de bal in de hand en pluk er stukjes uit die je : 1.direct in de soep laten garen 2.eerst in een pan niet te zoute bouillon (blokje of poeder) garen. De tweede manier heeft mijn voorkeur omdat ik meestal vrij veel van deze soepsnippers maak.Ik laat de bouilon afkoelen.Schep het vet eraf (naar verkiezing) en verdeel de "balletjes" met bouillon in porties en doe dit in de DV. Op deze manier heb ik altijd eigen "soepballetjes"in bouillon.Dit doe ik ook met soepvlees en kippenvlees. Wil je de gehakt wat zachter hebben doe er dan een eitje en een sneetje ontkorst wit brood bij.Leg het ei even op het brood dan kan je dit klontvrij prakken.Je kan ook wat paneermeel gebruiken maar dit heeft altijd een lichte bijsmaak. Bovenstaande lijkt veel werk maar je bent binnen 10 minuten klaar en je hebt altijd je eigen lekkere vleesgarnituur in mager bouillon..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!