Kassa

reis gewonnen

Geplaatst door: hermanda op: 17-02-2011 17:36
Ik ben vandaag 17 februari gebeld door een engels sprekende computer die mij mededeelde dat ik een prijs had gewonnen nl. een reis naar de tropen. Ik moest 9 indrukken om meer details te ontvangen. Daar ik dit niet vertrouwde heb ik opgehangen en informatie gezocht op het internet. Nu blijkt dat er regelmatig van dit soort telefoontjes wordt gepleegd en dat men dan naar je creditcard nummer vraagt om de prijs te kunnen uitkeren. Maar vervolgens wordt er honderden euro's van je rekening gehaald en gestort op een rekening in Amerika. Ik heb de politie ingelicht en het blijkt dat inderdaad dat deze oplichters weer actief zijn. Dus als u gebeld wordt met de mededeling in het engels dat u een reis gewonnen hebt gelijk ophangen.
Reactie door mahadma op 18-02-2011 15:39
Als je nergens aan meegedaan hebt qua loterij, hoe kan je dan een prijs winnen? Het enige goede om de beller niet de hoofdprijs te laten winnen is inderdaad ophangen.
Reactie door eenweet op 03-03-2011 12:13
hoe is het mogelijk, dat er geld wordt afgeschreven van je rekening, zonder deze kaart (zelf) te gebruiken/tonen?
Reactie door koekeloer op 03-03-2011 12:14
waarom moet je direct ophangen? als je de creditcardgegevens niet opgeeft kan er toch ook niets vanaf gehaald worden?
Reactie door eenweet op 03-03-2011 12:15
hermanda: heb je dan ook je beveiligingscode meegegeven?
Reactie door hammond op 03-03-2011 12:17
Ik werd een paar dagen terug ook gebeld door een computer.1 of ander verhaal dat ik iets gewonnen had en of ik de 9 wilde toetsen.Nu had ik gelijk doordat het oplichting is en drukte steeds op de 0.Het hele verhaal weer opnieuw en weer gewoon stomweg op de 0 blijven drukken.Na 8 minuten werd eindelijk de verbinding verbroken en nu maar hopen dat het de oplichters veel telefoonkosten hebben gemaakt hebben met hun irritant en voorspelbaar oplichting spelletje.
Reactie door vr1944 op 03-03-2011 12:21
Goed lezen Eenweet .Ze heeft opgehangen.en dat was zeer verstandig van haar.Quote: eenweet schreef op donderdag 3 mrt 2011, 12:15: hermanda: heb je dan ook je beveiligingscode meegegeven?einde Quote
Reactie door eenweet op 03-03-2011 12:38
vr1944: mijn tweede antwoord was niet al te goed omschreven ik had wel gelezen dat zij had opgehangen; zij heeft het op internet opgezocht en daar die informatie gekregen; maar met alleen het creditkaart nummer opgeven kan er m.i.z. niets worden afgeboekt
Reactie door vr1944 op 03-03-2011 13:08
@eenweet, Ik weet het niet zeker of dat in alle landen opgaat,maar het is beter om geen info over je creditcard te verstrekken en direkt op te hangen als je dat soort tuig aan de lijn hebt.
Reactie door kaklop op 03-03-2011 13:44
Is zulke gevallen is het aan te bevelen zolang mogelijk de lijn open te houden. Dat kost de oplichter alleen maar meer geld. (Leg de hoorn van het toestel). Ook leuk om een vals creditcardnummer te geven, kost ze ook weer meer geld. (Tijdverspilling)
Reactie door gabriele op 03-03-2011 14:16
als ik buitenlandse stem hoor hang ik gelijk op dat is altijd het beste enne hoe komen ze eigenlijk aan je telefoonnummer ??????
Reactie door pleerol op 03-03-2011 14:16
Quote: kaklop schreef op donderdag 3 mrt 2011, 13:44: Is zulke gevallen is het aan te bevelen zolang mogelijk de lijn open te houden. Dat kost de oplichter alleen maar meer geld. (Leg de hoorn van het toestel). Ook leuk om een vals creditcardnummer te geven, kost ze ook weer meer geld. (Tijdverspilling)einde Quote Om ze zo lang mogelijk aan het lijntje te houden is een goed idee! Maar hoe bedenk je een "vals" creditcardnummer? Voor hetzelfde geld "bedenk" je een nummer, dat toch bestaat en dan wordt er iemand anders opgelicht......
Reactie door hammond op 03-03-2011 14:22
Quote: pleerol schreef op donderdag 3 mrt 2011, 14:16: Quote: kaklop schreef op donderdag 3 mrt 2011, 13:44: Is zulke gevallen is het aan te bevelen zolang mogelijk de lijn open te houden. Dat kost de oplichter alleen maar meer geld. (Leg de hoorn van het toestel). Ook leuk om een vals creditcardnummer te geven, kost ze ook weer meer geld. (Tijdverspilling)einde Quote Om ze zo lang mogelijk aan het lijntje te houden is een goed idee! Maar hoe bedenk je een "vals" creditcardnummer? Voor hetzelfde geld "bedenk" je een nummer, dat toch bestaat en dan wordt er iemand anders opgelicht......einde Quote Inderdaad,geen nummers intoetsen.Gewoon precies iets anders doen dan gevraagd word.Het leukste is,als je echt iemand aan de lijn krijgt,om die flink in de zeik te nemen.Ze zijn zo volhardend,dat ze gewoon 6 of 7 keer het verhaal aan je uitleggen en jij maar doen of je iets niet begrijpt.Ik had hem zelfs zover,dat hij mij ging uitleggen hoe mijn GSM werkte en hoe ik deze moest opladen.Mijn vriendin lag in haar broek te pissen van het lachen.Maar pas op,het blijven oplichters,dus criminelen.
Reactie door eltiena op 03-03-2011 14:52
Mijn makke is dat mijn engels steenkolen engels is.... dus begrijp ik ze toch niet. Maar wat.. als ze inenen in t nederlands mij een snoepreisje beloven?? En ik wil graag op reis?... Enniewee....Het meest voor de hand liggende is te bedenken dat: VOOR NIETS GAAT DE ZON OP..... En nu is het toch wel genoegzaam bekend dat gegevens doorspelen via de telefoon.. NOT DON is. (krijg nou wat... das engels.) En even terugkomende op een eerder onderwerp Het opzeggen van loterijen zou zo'n gedoe zijn. Mijn vriendenloterij heb ik per brief opgezegd en deze is keurig beantwoord. Ze betreuren mijn beslissing enz enz.. mgrgroet Boudewijn Poelmann. groet uut grunnen van L-10
Reactie door hammond op 03-03-2011 14:59
Quote: eltiena schreef op donderdag 3 mrt 2011, 14:52: Mijn makke is dat mijn engels steenkolen engels is.... dus begrijp ik ze toch niet. Maar wat.. als ze inenen in t nederlands mij een snoepreisje beloven?? En ik wil graag op reis?... Enniewee....Het meest voor de hand liggende is te bedenken dat: VOOR NIETS GAAT DE ZON OP..... En nu is het toch wel genoegzaam bekend dat gegevens doorspelen via de telefoon.. NOT DON is. (krijg nou wat... das engels.) En even terugkomende op een eerder onderwerp Het opzeggen van loterijen zou zo'n gedoe zijn. Mijn vriendenloterij heb ik per brief opgezegd en deze is keurig beantwoord. Ze betreuren mijn beslissing enz enz.. mgrgroet Boudewijn Poelmann.In dit geval is steenkolen Engels juist perfect. En het is not done,bijna goed,Eltiena. groet uut grunnen van L-10 einde Quote
Reactie door hammond op 03-03-2011 15:03
Quote: eltiena schreef op donderdag 3 mrt 2011, 14:52: Mijn makke is dat mijn engels steenkolen engels is.... dus begrijp ik ze toch niet. Maar wat.. als ze inenen in t nederlands mij een snoepreisje beloven?? En ik wil graag op reis?... Enniewee....Het meest voor de hand liggende is te bedenken dat: VOOR NIETS GAAT DE ZON OP..... En nu is het toch wel genoegzaam bekend dat gegevens doorspelen via de telefoon.. NOT DON is. (krijg nou wat... das engels.) En even terugkomende op een eerder onderwerp Het opzeggen van loterijen zou zo'n gedoe zijn. Mijn vriendenloterij heb ik per brief opgezegd en deze is keurig beantwoord. Ze betreuren mijn beslissing enz enz.. mgrgroet Boudewijn Poelmann. groet uut grunnen van L-10 einde Quote Wat gebeurt er allemaal met mijn reactie.Dat is not done hoor!!!
Reactie door eltiena op 03-03-2011 15:07
Dank Hammond... dank mien jong... not done... (kwou effe wete of er werd opgelet)... Maar mijn enniewee was wel weer leuk.. niettan?? Smok uut grunnen.! k had trouwens bijna opgehangen...
Reactie door w.herbergs op 03-03-2011 15:15
Als gevraagd wordt om een 9 in te toetsen, is het de oplichters niet om creditcard gegevens te doen maar om je aan de telefoon te houden. Via de 9 kom je in dit soort gevallen op een dure (buitenlandse) betaallijn terecht. In het verleden heeft dit veel mensen een torenhoge telefoonrekening opgeleverd. De tip "meteen ophangen" is dan ook de enige juiste, dan weet je zeker dat je niet opgelicht kunt worden.
Reactie door hammond op 03-03-2011 15:26
Quote: w.herbergs schreef op donderdag 3 mrt 2011, 15:15: Als gevraagd wordt om een 9 in te toetsen, is het de oplichters niet om creditcard gegevens te doen maar om je aan de telefoon te houden. Via de 9 kom je in dit soort gevallen op een dure (buitenlandse) betaallijn terecht. In het verleden heeft dit veel mensen een torenhoge telefoonrekening opgeleverd. De tip "meteen ophangen" is dan ook de enige juiste, dan weet je zeker dat je niet opgelicht kunt worden. einde Quote Sinds wanneer moet je betalen voor inkomende gesprekken?En dat zeg ik,als hij zegt druk de 9,dan druk ik de nul.Dat kost hem alleen geld.
Reactie door bassie16 op 04-03-2011 02:26
Quote: gabriele schreef op donderdag 3 mrt 2011, 14:16: als ik buitenlandse stem hoor hang ik gelijk op dat is altijd het beste enne hoe komen ze eigenlijk aan je telefoonnummer ?????? einde Quote Wel eens van een telefoonboek gehoord!!!!???? Een buitenlandse stem betekent nou eenmaal niet automatisch dat iemand ook daadwerkelijk in het buitenland zit.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!