Kassa

paypal

Geplaatst door: emketita op: 28-09-2010 09:41
Onze dochter studeert in Amerika, om makkelijk geld om te zetten heb ik een paypal rekening geopend en daarop het studiegeld van onze dochter gezet. Ik kon dit zonder problemen om zetten naar dollars en, nadat mijn dochter een paypal rekening geopend had in Amerika, overgezet naar haar Paypal rekening. Vanaf dat moment moesten wij vanalles bewijzen, ID, bewijs van adres, creditcard gegevens. Mijn dochter kon niets met het geld doen en heeft het tenslotte maar teruggestort. Ik heb hierop geprobeerd om het geld naar haar Amerikaanse bankrekening te storten. Dit kon niet omdat deze rekening verbonden was aan haar Paypal rekening. Teneinde raad heb ik de dollars weer teruggewisseld naar euro's en het geld van de paypal rekening afgehaald. Op dit moment staat er nog 2600 dollar op de paypalrekening van mijn dochter waar ze maar 500 dollar per maand vanaf mag halen. Nadat het geld op haar rekening stond moet ze met een social security number komen wat ze niet heeft omdat ze een student is, en met creditcard gegevens, terwijl ze geen creditcard kan krijgen omdat zij geen inkomen heeft. Wij zijn nu bijna 900 euro kwijt aan omwisselen en wij kunnen niet aan de 2600 euro komen om de rekeningen van de universiteit te betalen. Ik begrijp heel goed dat paypal bewijzen wil maar dit moet van te voren gebeuren en niet als er geld op de rekening staat en deze dan blokkeren. Ik heb het gevoel dat ons geld en onze rekeningen gegijzeld worden. Wat we ook doen niets kan, pas als je boos wordt reageerd er iemand. Ik hoop dat jullie deze zaak in de uitzending willen brengen want steeds meer mensen gaan met paypal in zee en kunnen net als wij veel geld kunnen verliezen.
Reactie door adewitte op 28-09-2010 11:54
Met enige regelmaat kom ik in Amerika. Vrienden van mij die daar wonen hebben ook in Nederland gewoond en hun Nederlandse ABN rekening aangehouden. Met deze rekening (e-dentifier) kun je gewoon dollars opnemen en gebruik maken van de soms gunstige koers. Als u voor uw dochter zo'n rekening opent met eventueel een creditcard kan zij via internet, maar ook u altijd, zien wat er op deze bankrekening gebeurd. Verder zou ik een klacht indienen bij de SGC (stichting geschillen commissie) en op die manier proberen het geld terug te krijgen inclusief de onkosten. Met wisselen en koersen heeft u dan amper te maken. Lukt het niet dat deze rekening op uw dochters naam staat dan kunt u altijd nog overwegen de rekening op uw eigen naam te openen.
Reactie door redacteur op 28-09-2010 14:41
Beste emketita, U heeft uw vraag onder tips geplaatst. Wij begrijpen dat u consumenten wil wijzen op Paypal, maar mogelijk kunnen de bezoekers van deze site u helpen met een oplossing. Wij raden u dan ook aan om uw vraag ook bij Vraag & Beantwoord te stellen. Met vriendelijke groet, Redactie Kassa-online

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!