Kassa

Pas op voor oplichters! check eigenaar van site

Geplaatst door: bloemetje12 op: 14-05-2012 21:36
Pas op voor oplichters! Wil je in zee gaan met een internetsite die iets verhuurt of verkoopt? Check dan de site op www.sidn.nl en achterhaal de eigenaar, en probeer dan te weten te komen of dat wel een bonafide bedrijf is; google natuurlijk ook even flink voordat je überhaupt iets gaat betalen. Voor vakanties e.d. niets vooruit betalen, als de organisatie niet is aangesloten bij een goed garantiefonds van de branche. Helaas is de site van sidn niet altijd goed bereikbaar, maar de aanhouder wint!
Reactie door hagaman op 15-05-2012 10:44
Uit ervaring weet ik dat geen enkele site check kan garantie bieden :) Zelfs allerlei keurmerken garanderen niets, iedere site kan een of andere keurmerk logo plakken op de voorpagina, de sidn registreert de hoofd registrant, tegenwoordig zijn dat Hosting bedrijven en niet de domein besteller of eigenaar :) dus aan sidn heb je eigenlijk helemaal niets, via google zou je nog wat kunnen uitzoeken, als er anderen all zijn opgelicht of slecht behandelt zal het zeker via forum op google verschijnen, maar sidn is zeker geen oplossing. Ik heb zelf ook heel veel domeins onder beheer, de helft staat op mijn naam, andere helft op hoofd hoster bedrijf, dus een bedrijf die dat mogelijk maakt, waar van in NL allen all meer dan paar duizend zijn :) Dus zeker niet naar sidn, maar wel via google etc... Vergeet niet, ieder normaal bedrijf heeft een adres op de website, een officieel telefoon nummer waarop ze te bereiken zijn. dat is meestal all een goed teken.
Reactie door wodonar op 22-05-2012 13:16
Zeer met hagaman eens !! Sterker nog, in het geval van extremediscount.nl die de boel besodemieterde en nadien failliet ging. Overigens MET een officieel adres en telefoonnummer op de website, En WEL lid was van de thuiswinkel.org. Deze thuiswinkel.org trok zijn/haar handen af van de zaak en je kan fluiten naar het geld, zelfs al had je het op tijd gemeld !
Reactie door beginlink op 22-05-2012 15:09
Sidn.nl heb je helaas niet veel aan. Ik heb ook een aantal websites en waar de gegevens op de naam van de provider staat en waar mijn gegevens ook niet kenbaar worden gemaakt. Zoals al vermeld kan je met google naar recensies/klachten/problemen zoeken. Hier heb je wel wat aan. Wat ik zelf doe is op de site waar ik iets wil kopen zoeken naar telefoonnummers, KvK nummer etc. Staan die er dan lijkt het goed te zitten. Twijfeld je nog dan heb je een aardige ingang om het verder te onderzoeken
Reactie door haarp op 22-05-2012 18:42
Heb ff sidn.nl bekeken doch heb geen idee wat deze site als internet koper voor mij kan betekenen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!