Kassa

Overlast van katten

Geplaatst door: raadgever op: 14-01-2010 00:30
In de rubriek Vraag en Antwoord werd de vraag gesteld wat er te doen is tegen katten in je tuin. Daar gaf ik de volgende diervriendelijke tip waarbij ik dacht dat deze ook in de rubriek Tips kan worden geplaatst omdat niet iedereen kennis neem van Vraag en Antwoord. U neemt een gladde plastic buis. Diameter: waar dat beestje net doorheen kan kruipen. Lengte ca. 80 cm. Midden in de buis legt u bijv. een vis of iets wat de katten lekker vinden. Aan beide uiteinden smeert u grafietpoeder of olie. De rest gaat vanzelf: De kat ruikt de heerlijke vis o.d. Kruipte keurig in de buis en neemt z'n maaltje tot zich en verlaat welgedaan de buis (diervriendelijker kan dus niet). Vervolgens gaat het lieve beest weer naar z'n verblijfadres en nestelt zich moe, maar voldaan op het mooie wollen bankstel van z'n baasje of bazin. U mag raden wat de reacties ten huize van in dit geval uw buren is. Wedden dat het resultaat heeft?! En nogmaals. Er is geen diervriendelijker oplossing dan deze. En u hoeft uiteraard niet bang te zijn voor een juridsche claim. Nergens in de wet staat dat u geen buis met vis voorzien van grafietolie in uw tuin mag neer leggen zolang er maar geen sprake is van dierenmishandeling. Zelfs het tegenovergestelde is waar. O ja, proefondervindelijk kan ik u meedelen dat het helpt. Na verloop van tijd de katten niet meer teruggezien hoewel ik zeker weet dat die beestjes graag wilden komen. Aardige vent onze buuf, lekker hapje van hem. Oorzaak: Ze lagen thuis of in de tuin keurig aan een touwtje met beperkte bewegingsvrijheid.
Reactie door sonjaatje op 14-01-2010 09:46
Kat komt naar buiten, ruikt de vis, kruipt in de buis, eet hem op, gaat vervolgens een paar uur struinen, weg olie of graviet. En hoe weet de baas, mocht het wel lukken, waar de olie/graviet vandaan komt.
Reactie door hrdwerrorman op 14-01-2010 10:21
@ Sonja: Hoe weet je dat een kat, na zo'n lekkere maaltijd nog zin heeft aan een paar uur struinen? Die kan ook voldaan direct door het kattenluikje gaan. Of de olie/margarine met grafiet weg is? Probeer het maar eens met een "katten"bontje. Wat denk je? Zou een baas deze methode niet kennen en de meubels en vloerbedekking volgesmeerd vinden dan niet even proberen bij de buren in de tuin te kijken? H.
Reactie door sonjaatje op 14-01-2010 10:25
Misschien omdat ik al mn hele leven katten heb.
Reactie door hrdwerrorman op 14-01-2010 11:06
@ Sonja: Wanneer je het niet gelooft, nou, dan stel je het toch even empirisch vast! Mooie gelegenheid. Maak een papje van grafiet en margarine of olie en smeer de katten daar mee in. Dan laat je ze een dag rondlopen, buiten. En dan thuis laten komen. Zien hoe je dat bevalt. H.
Reactie door sonjaatje op 14-01-2010 11:18
Gedaan! Ik zal straks mijn bevindingen hier neerzetten :-)
Reactie door hrdwerrorman op 14-01-2010 11:30
@ Sonja: Zoals we hier in Twente zeggen: Joa, joa. Wedden dat ik je antwoord al weet? H.
Reactie door sonjaatje op 14-01-2010 11:35
Ik wed nooit.
Reactie door raadgever op 14-01-2010 11:47
hrdwerrorman, "Wanneer je het niet gelooft, nou, dan stel je het toch even empirisch vast! Mooie gelegenheid. Maak een papje van grafiet en margarine of olie en smeer de katten daar mee in. Dan laat je ze een dag rondlopen, buiten. En dan thuis laten komen. Zien hoe je dat bevalt." Volgens mij is er ook nog een andere Twentse uitspraak; KWW - Kiek'n wa't wordt (helaas, ben geen Tukker).
Reactie door sonjaatje op 14-01-2010 11:58
Citaat van Raadgever: Dit is geen forum waar men in de rondte kan kwekken. Even ter herinnering.
Reactie door raadgever op 14-01-2010 12:13
Dat klopt Sonjaatje, maar gezien de reacties heb ik nu begrepen dat dit wel een kwek-site is. Dus, dan maar minder aandacht aan antwoorden die er ECHT toe doen en gewoon lekker doorgaan met allerlei onbelangrijke reacties. Het zij zo en ik zal mijn serieuze stijl (tot dan toe) dus aanpassen. Overigens is dit de rubriek Tips waar andere uitgangspunten heersen. Maar nogmaals, kwek rustig raak ik doe het dus ook maar. Met vriendelijke groet.
Reactie door erik008 op 14-01-2010 14:47
Deze val wordt ook op de bouw toegepast. De buis wordt dan niet ingesmeerd. De kat kruipt in de buis en kan niet meer terug. Vaak is de kat dan ook dood. Bouwvakkers houden namelijk niet van pootjes in een pas gestorte vloer. Als je de dood van de kat van de buren niet op je geweten wilt hebben....niet doen.
Reactie door hrdwerrorman op 14-01-2010 15:04
@ Erik: "Deze val wordt ook op de bouw toegepast. De buis wordt dan niet ingesmeerd. De kat kruipt in de buis en kan niet meer terug. Vaak is de kat dan ook dood." Ik wil nadrukkelijk stellen dat de door jou beschreven methode niet dezelfde is dan de door raadgever Hans en mij in het topic "katten" beschreven methode. Die is niet fataal voor de kat. De door jou beschreven methode heb ik in het topic "katten" wel aangeduid, doch gelukkig ontbreekt in jouw omschrijving een wezenlijk detail. H.
Reactie door erik008 op 14-01-2010 15:41
Ik zie het nu ook... Er is verschil met de bouwvakkers methode. Zelf heb ik goede ervaring met water. Je vangt de kat en houd hem onder de kraan of in een emmer water. Goede kleding is noodzaak voor je veiligheid Ik heb dit slechts een maal hoeven doen bij een jonge kater die steeds mijn woning binnen ging en de boel onder piste.
Reactie door joan op 15-05-2012 16:20
ja last van de katten van mijn buren heb ik ook, wij hebben geen tuin , dus komen ze wandelend over de garage naar ons toe , via het opgeslagen hout voor de winter wandelen ze naar de buren. Maar wat wil het geval??? De katten komen op onze grond wandelen, wij sturen ze weg omdat we twee hele grote honden hebben, komt één van die beesten op de schutting mijn honden gek maken, vegen ze met de bezem hun tuin in, voordat de honden de kat te pakken krijgen, en dan krijgen wij als antwoord: hou je honden binnen!!! jaja dat zal, op mijn eigen grond de honden binnen houden voor de katten van de buren, spoor je dan of ???? Ik houdt van katten , maar niet van mijn gestoorde buren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!