Kassa

Orchide hoeve Tropische tuin enz

Geplaatst door: valerius-2 op: 29-06-2012 13:44
Als u van een tropiche tuin houd moet u hier eens gaan kijken als u in de buurt in de omgeving van Drente [url=http://www.orchideeenhoeve.nl/: klik hier...voor een overzicht van wat er te zien is/url:
Reactie door tobico op 03-07-2012 12:11
3 jaar geleden heb ik de orchideeënhoeve ontdekt, als orchideeën en vlinder liefhebber raak je niet uitgekeken, het is daar zo prachtig. Als het weer een dagje tegenzit, wat hier in nederland nogal eens kan gebeuren is het een fijne dagbesteding. vanwege het klimaat eind 2011 was de ontwikkeling van de orchideeën april 2012 nog niet echt grandioos, dat was jammer. Maar ja dat is de natuur. De vlindertuin daarentegen was lekker vol en heb prachtige exemplaren mogen zien. Ook heb je hier en daar vijvers met Koi karpers welke je na het kopen van voer (euro 0,50) mag voeren. Er is ook een horeca gelegenheid waar de koffie nog lekker is, dat moet ook wel want naar mijn mening kan er daar wel wat meer aandacht besteed worden aan gezelligheid. Hopelijk brengen ze daar wat meer licht in de duisternis ;-) Je kunt er prachtige orchideeën planten kopen en overige woonaccessoires. Ik word altijd vrolijk van een bezoek aan de orchideeënhoeve!
Reactie door hanneke op 03-07-2012 21:59
In de omgeving van Drenthe? Luttelgeest ligt in de Noordoostpolder, 10 kilometer van Emmeloord vandaan. Overigens is het inderdaad erg mooi, maar de omschrijving "omgeving van Drenthe" kan mensen wel op het verkeerde been zetten...
Reactie door vlievis op 11-07-2012 00:24
Ik heb deze orchideentoestand zo'n 15 jaar geleden ontdekt maar sta nog steeds verbaasd over de prijzen die men daar durft te vragen.Vroeger kostte een bezoek in de kas in gulden 1.50 entree.Nu betaal je daar 10 Euro voor. Rond de kerstperiode zijn de prijzen daar onbetaalbaar.4 januari kosste een hangende orchidee wel 15.00 euro minder.Sta versteld hoe mensen zich daar laten inpakken.Heb nu ontdekt dat er naast deze orchideenhoeve een 2e orchideenbedrijf zit die veel en veel goedkoper zijn met dezelfde bloemen. Blijkt een broer van de eigenaren van de orchideenhoeve te zijn die uit het andere bedrijf gestapt is en voor zichzelf is begonnen.Heb daar een paar opgemaakte stukjes met prachtige orchideen laten opmaken voor minder dan de helft van de prijs op de grote hoeve.En...de koffie is nog gratis ook voor klanten.
Reactie door grindweg op 27-07-2012 22:50
wij wonen er vlakbij maar drente nee zoals hanneke ook al schreef. wat vlievis schrijft is niet geheel correct
Reactie door hanneke op 27-07-2012 23:03
@Vlievis: In de tijd dat het nog anderhalve gulden entree was, was het hele complex nog geen kwart van wat het nu is. En wat er was, was vele malen minder mooi ingericht dan wat het nu is. De vele verschillende soorten tuinen kosten natuurlijk ook geld om in te richten en te onderhouden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!