Kassa

oma's rozen

Geplaatst door: leoroos op: 11-03-2011 09:21
Van mijn oma weet ik, dat zij altijd vol geniet van een mooie bos openstaande rozen binnen op tafel en ook nog eens langer dan een gemiddelde week, soms ruim 2 weken! We zeggen altijd behandel ze met liefde, t' is tenslotte ook de bloem van de liefde, in een kamertemperatuur van 21 graden. Zet ze niet boven of vlakbij de kachel, niet in de volle zon, niet te donker, maar liefst midden in de kamer. schuin afsnijden, en in lauw-warm water met een zakje bloemenvoeding in de vaas, niet té dicht op elkaar. Ververs het water evt. als het na een week troebel is. Succes?
Reactie door pampie op 11-03-2011 15:25
Ik snijd ook de rozen zeker 5 centimeter schuin af. Dan flink de onderste bladeren eraf. Daarna met een zakje voeding in - en nu komt het - heel warm water! Bijvullen met gewoon ook weer warm water. Als de rozen goed vers zijn moeten ze uitkomen. Hangende knoppen even apart nemen en eventueel nog een stukje afsnijden, in heet water en dan staan ze weer fier.
Reactie door mastereen op 17-03-2011 14:24
Alvorens rozen in een vaas te zetten, (meestal een glazen) deze eerst goed schoonmaken met chloor dan schoon spoelen, de rozen hoeven niet schuin afgesneden te worden maar wel alle bladeren welke in het water zouden komen verwijderen ivm schimmelvorming, maar de doorntjes laten zitten want dan hebben we geen littekens aan de steen en dan zoals gemeld door eerdere reactie vullen met heet water en een zakje voedsel en dan heeft u zeker 2 weken prachtige rozen, maar even een tip kost u niets koop rozen met de knop al iets open dichte knoppen komen vaak niet uit. sterkte met uw rozen.
Reactie door nina_r op 22-03-2011 17:36
Mijn tip: -Warm water/koud water. Het maakt niet uit, fabeltjes over warm water zijn onzin. -En dan bij het water gewoon een druppeltje chloor. Dan blijven ze het mooist!
Reactie door mastereen op 22-03-2011 22:02
even een reactie op Nina, over het warme water heb ik van een zeer grote rozenkweker hij vertelde mij dit en zal het zeker wel weten tenslotte is het zijn vak. en zeker eerst vaas schoonmaken met chloor en daarna eendruppeltje in het water doen.
Reactie door mariel op 24-03-2011 13:44
Reactie op Nina, Het klopt dat er veel fabeltjes zijn over rozen, seven up erbij doen, 5 cm afsnijden, en ik weet al wat niet meer. Maar dat warm water niet goed is voor rozen is zeker geen fabeltje, er zijn professionele onderzoeken naar gedaan en rozen kunnen niet tegen bacterieen, en die zitten extra veel in warm water. Vandaar dat ze ook best goed gedijen op dat druppeltje chloor, dat doodt de bacterieen. Er zit ook meer zuurstof in koud water, iets wat ze ook erg waarderen.
Reactie door mastereen op 24-03-2011 14:24
beste mensen ik schaam mij diep, heb de kweker gesproken en die zie mij dat warme water was niet voor rozen maar andere bloemen, hij zei neem een vaas maak deze schoon zoals eerder vermeld maar neem water koud water en doe daar bij een handvol ijsklontjes en dan, dan blijven ze zeker 14 dagen mooi.
Reactie door mariel op 24-03-2011 14:48
Fijn dat dat uit de wereld is, kan gebeuren toch? Maarrrr nu wil ik toch ook nog even opmerken dat koud water sinds een aantal jaren voor rozen geldt,maar dat de onderzoeken ook op snijbloemen in het algemeen zijn gedaan, deze wezen ook uit dat deze het beste op koud water kunnen staan, om dezelfde reden. Voor heesters (houtachtigen) geldt nog wel steeds warm water, maar ik dit is in opspraak gekomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!