Kassa

Netto gewicht voorverpakt vlees

Geplaatst door: karinamaria op: 29-03-2010 15:23
Het is me de laatste tijd al regelmatig opgevallen, dat de verpakking van het voorverpakte vlees wel heel erg zwaar is. Ik koop meestal grotere verpakkingen en verdeel dit thuis in porties. Maar het komt nogal eens voor dat ik met het gewicht dat op de verpakking staat niet uitkom en dat de porties waarin ze zijn verdeeld toch veel kleiner zijn. Nu viel het me op dat de verpakking nogal eens behoorlijk zwaar is en ben deze eens gaan wegen en een gewicht van 50 gram is niet ongewoon. Volgens mij is dit klantenbedrog en gooien ze de verpakking eerst vol water voordat ze het vlees erin doen, zodat het geheel een veel hoger gewicht heeft en je dus meer betaald. Ook gebeurt het nogal eens dat het water gewoon uit de verpakking loopt. Ik ben benieuwd of meer mensen dit opvalt.
Reactie door hanneke op 26-05-2010 15:06
"Water" dat uit de verpakking loopt, kan ook een gevolg zijn van het feit dat vlees ingevroren is geweest. Bij invriezen "knappen" cellen, waardoor na ontdooiïng het vocht eruit loopt. Bij lichte vleessoorten als kip en vis lijkt dat water, bij rood vlees is het een rood vocht. Dat ze de verpakking vol water gooien voor het vlees erin wordt gedaan lijkt mij stug. Zeker als u stelt dat u heeft ondervonden dat de verpakking zelf al 50 gram woog. Dan verklaart dat immers waarschijnlijk het verschil. Heeft u het vlees in de verpakking ook gewogen? Met gesloten verpakking, zoals het rechtstreeks uit de supermarkt komt? En klopt dat gewicht wel? Als het gewicht in gesloten verpakking niet klopt met wat er op de verpakking staat, en het scheelt meer dan een paar gram (ondanks dat alle digitale keukenweegschalen tegenwoordig op grammen nauwkeurig wegen, zijn het geen professionele geijkte apparaten en kan er een afwijking in zitten), dan zou ik er zeker mee teruggaan naar de winkel. Het belang van het gesloten houden van de verpakking is dat er dan geen discussie kan ontstaan over of u er zelf al iets uit hebt gehaald (al is het maar het vocht).
Reactie door karinamaria op 26-05-2010 15:21
Ja, de verpakking woog opzich al 50 gram, door al het vocht dat erin was getrokken, en was in het totaal gewicht inbegrepen. Het vlees was ook veel minder dan op de verpakking vermeld werd. Samen was het totaal ongeveer de inhoud van de verpakking. Ik weet niet wie er met zijn uitgepakte vlees en schaaltje weer terug gaat naar de winkel, want, en dat is inderdaad precies het probleem, wie zegt dat ik er niet eerst iets uit heb gehaald. En daar gaan ze in de winkel ook vanuit, dat niemand dat doet. Dat is dus kassa.
Reactie door deesje-16 op 19-10-2010 12:32
al het vlees dat wordt in de fabriek uitgebeent en in stukken verdeeld dan wordt en met zout en water vol gepompt en dan pas verpakt en verstuurd naar een andere opslag en dan pas richting de winkel daarom is het ook zo duur.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!