Kassa

Muizen vangen

Geplaatst door: erik008 op: 12-03-2011 14:09
De ouderwetse muizenval is nog steeds de meest efficiënte en manier van muizen vangen. Laatst ving ik er een met een kooitje, diervriendelijk dacht ik. Het was niet waar, het beestje was dood gegaan van angst.
Reactie door freya op 12-03-2011 15:24
Irritante wezens.... muizen..... ;-) Freya
Reactie door deborahlars op 12-03-2011 18:46
Mijn lieve kat was net nog buiten muisjes aan het vangen.
Reactie door haes op 17-03-2011 12:11
Maar dan moet je er geen kaas in doen, want in tegenstelling tot wat het cliché wil, muizen houden niet van kaas. Een stukje brood of ontbijtkoek doet daarentegen wonderen. Trouwens Erik, hoe weet je dat de muis stierf van angst? Hij kan net zo goed uitgehongerd zijn geweest. Met zo'n traditionele muizenval wordt overigens de snuit van het beestje geplet. Of dat een onmiddellijke dood tot gevolg heeft, weet ik niet, maar zo niet, dan lijkt het me een pijnlijke dood. Beter zou het zijn als de nek in een klap werd gebroken, maar dat is afhankelijk van de manier waarop de muis de val nadert.
Reactie door simon55 op 17-03-2011 13:00
n tip geef de kat n blokje kaas mee en de muizen komen op hem af en klaar is kees
Reactie door doetzelfster op 17-03-2011 13:15
Jaarlijks hebben wij muizen op zolder in de winter maar met 3 valletjes waarin een klein stukje kaas vang ik er regelmatig muizen mee, en....die kaas blijft er [uitgedroogd: maanden in zitten want ze krijgen de kans niet om er ook maar iets van te eten. Soms hoor ik s`nachts een val dicht klappen en zo`n 5 sec. geschuif en gekras. Een keer bleef dat gekras aanhouden [akelig: , toen heb ik midden in de nacht dat diertje buiten losgelaten
Reactie door moin op 17-03-2011 14:06
Muizen zijn niet wild op kaas, je kunt er beter een beetje stroop in het holletje van de muizeval druppen. Muizen houden van zoet. En het klopt wel, de neus van muizen en ratten is het meest gevoelige deel van het dier. Geef je er maar één tik op dan is het beestje in één klap dood. (met een slappe pantoffel of slipper of als hij te ver weg is, probeer de schoeisel dan naar zijn hooft te mikken. Een tik in de nek helpt niks. Moin.
Reactie door hrdwerrorman op 20-03-2011 01:51
Dag Erik, In onze bijenstallen hebben we het hele jaar door last van muizen. Ze proberen ook in de bijenkasten te komen, want ze houden van zoet. Spitsmuizen lukt dat ook. Ze maken relatief een hoop herrie en dat verontrust de bijen. Dat gaat ten koste van de honingopbrengst en daar heeft mijn echtgenote, welke imker is, de bijen juist voor. Dus vang ik de bijen af vóór ze schade aanrichten. Hoe? Gewoon met klapbeugel-muizenvallen en een enkele klapbeugel-rattenval. Geen houten, die gaan te snel kapot want ze komen ook wel eens in de regen te staan. Wij hebben geheel metalen vallen. De klepjes voor het aas en de houdstift maak ik licht lopend, zodat de val, zelfs de rattenval, ook met een jong muisje triggert. Aas? Iets wat wij niet eten, afval. Dus geen kaas, pindakaas, aardappel of wat je nog meer voor menselijke consumptie in een val kunt bedenken, doch spekzwoert (de gerookte taaie huid van varkens spek) van plakken gerookt, Gelders spek. (Aldi/Lidl) Dat ruikt op grote afstand zeer aantrekkelijk voor hen en blijft lang goed geconserveerd en ruiken ze op grote afstand. Spek reepjes of -blokjes kan ook, doch die eten we liever zelf. ;-) We hebben permanent 6 tot 8 vallen, verdeelt over twee bijenstallen staan. We vangen zoveel muizen, we zouden er een uil mee in leven kunnen houden..... Van de beste metalen muizenvallen die ik ooit had heb ik er nog ééntje, merk Mouse Trap, patent pended. Made in England. Het bijzondere van dit type val is dat de hele bodemplaat als trigger dient en dus niet alleen een klepje waar aas op ligt, zoals bij de ordinaire muizenval. Ook het houdmechaniek voor de valbeugel gaat veel lichter af dan bij de ordinaire val. Een zeer kleine gewichtsverhoging ergens op de bodemplaat is voldoende om de valbeugel vrij te maken. Waar ik ze gekocht heb weet ik niet meer. Ergens in Tsjechië, Slowakijke, Spanje of Portugal in een ijzerwarenzaak. Op internet vond ik een foto, bij Scrap Metals. Maar geen adres waar ze vandaan komen, anders had ik ze gemaild om te vragen waar ze te koop zijn. Misschien weet een lezer waar ik ze kan vinden. Hardware ERror MAN.
Reactie door rockyroger op 25-03-2012 12:52
Ik heb heel goede ervaring met de electrische muizenval. Tot nu 21 muizen gepakt! www.maxmousetrap.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!