Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

minder zout in je eten

Geplaatst door: mhofman op: 01-03-2012 17:22
Gebruik alleen zout en kruiden op het vlees dat je gaat bakken/braden .Geen zout op de rijst/aardappelen en groente.Dit is ruim voldoende om je maaltijd op smaak te krijgen.
Reactie door natuurmens op 07-03-2012 10:52
Ben ik totaal eens er zit overal veel zout zelf in blikken soep ik gebruik over kruiden bij. Hoewel ik wil opmerken dat sommige slager een overkill doen door het vlees te overdadig te kruiden. Dan krijg ik het gevoel is er mee geknoeid.
Reactie door natuurmens op 07-03-2012 10:57
Ik kan je vertellen dat kruiden genoeg is voor het vlees daar hoeft geen zout op dat maakt alleen dat het vlees droog word doordat zout het vocht onttrekt. Eerst bakken dan zout maar dat is helemaal niet nodig beetje Thieme en basilicum beetje rode wijn heb je heerlijk stuk vlees. Bovendien zijn er ook vlees kruiden in de handel zonder zout
Reactie door kokkie 10 op 07-03-2012 12:12
Geen zout, alleen kruiden op aardappelen/rijst en groente, doe ik ook al jaren, gaat prima, als er wat zout in de jus zit is dat genoeg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!