Kassa

Minder vet eten

Geplaatst door: kriekra op: 03-03-2012 17:02
In sommige gerechten wordt vette worst als salami of chorizo gebruikt. Lekker, en helaas ook heel erg vet. In plaats van dit rechtstreeks in het gerecht toe te voegen, bak ik het altijd eerst goed uit in een droge koekenpan op een laag vuur. Kijk en huiver van de hoeveelheid vet die eruit komt. En wees blij dat je dat niet (meer) op hoeft te eten. Daarna het vlees met een schuimspaan uit de pan halen en nog even op keukenpapier laten uitlekken. Toegegeven, een gekookt stukje kipfilet is slanker, maar als je dan toch vette worst wil eten, dan scheelt dit wel weer.
Reactie door ioannes op 06-03-2012 19:34
Quote: kriekra schreef op zaterdag 3 mrt 2012, 17:02: In sommige gerechten wordt vette worst als salami of chorizo gebruikt. Lekker, en helaas ook heel erg vet. In plaats van dit rechtstreeks in het gerecht toe te voegen, bak ik het altijd eerst goed uit in een droge koekenpan op een laag vuur. Kijk en huiver van de hoeveelheid vet die eruit komt. En wees blij dat je dat niet (meer) op hoeft te eten. Daarna het vlees met een schuimspaan uit de pan halen en nog even op keukenpapier laten uitlekken. Toegegeven, een gekookt stukje kipfilet is slanker, maar als je dan toch vette worst wil eten, dan scheelt dit wel weer. einde Quote Het gaat bij velen van de - verzadigde - vetten niet om slanker maar ook om hart en vaatpatiënten ;)
Reactie door ramonnetje op 25-07-2012 20:21
Wij doen dat inderdaad thuis ook, een simpele slavink komt een enorme hoeveelheid vet uit.. Braadworst doen we eerst in stukjes in de pan en dan eventjes het vet er uit laten bakken, de beide uiteinden bollen dan op, persoonlijk vind ik dit lekker omdat het vlees dan ook de kruiden goed kan opnemen :-) Wil je nou eens een goed stukje vlees, zoek dan eens in de buurt naar een land/streekwinkel. De prijs is uiteraard wat hoger, maar een stukje kip die normaal is opgegroeid zonder groeihormoonbehandeling en normale voeding kreeg en genoeg ruimte zodat er geen antibiotica aan te pas hoeft te komen smaakt ook heel wat beter.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!