Kassa

Minder complicaties na operatie

Geplaatst door: gsm op: 06-07-2012 21:56
Vermindering van de kans op complicaties door zwellingen na een operatie. Het schijnt dat een paar homeopathische korrels Arnica kunnen helpen om zwellingen van wonden te beperken. Wel volgens advies van een erkende homeopaat gebruiken! Wanneer de Arnica korrels de avond voor een operatie volgens voorschrift worden ingenomen, schijnt het herstel in veel gevallen veel sneller te verlopen, hoeven drains minder lang gebruikt te worden en kan de patiënt sneller naar huis. Complicaties door zwellingen blijven uit of zijn minder heftig.
Reactie door valerius-2 op 06-07-2012 22:44
Zwellingen na operatie's? Ben 3 geopereert nooit een zwelling hierna gehad.Dus het zal in mijn ogen niet zo'n vaart lopen.
Reactie door grootvader op 07-07-2012 09:57
Bovendien....................................... Hier ook die typisch homeopatische reclame = "Het schijnt". 't Is dan ook reclame op een forum dat juist NIET bedoeld is om reclame te maken!! Grof hoor. De Vrije Vogel
Reactie door gsm op 07-07-2012 22:04
Deze bijdrage is zeker niet bedoeld als reclame (waarvoor en waarom zou ik?) en ik vind het ook heel jammer dat hier meteen klakkeloos met de kwalificatie grof wordt gesmeten. De bedoeling is juist om mensen te helpen. Ik heb net weer van nabij een geval meegemaakt waarbij met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het genezingsproces, direct na een operatie, bijzonder en opvallend voorspoedig verliep, na het gebruik van arnica op de avond voor de operatie. Bovendien baat het niet dan schaadt het zeker ook niet. Waarom zou overal een wetenschappelijk bewijs voor moeten worden geleverd? Het zou doodzonde zijn om een zogenaamd alternatief middel niet te proberen, alleen omdat er geen wetenschappelijk bewijs is. Wetenschappers blijken wel vaker de plank mis te slaan of zelfs onderzoeken te vervalsen en komen geregeld op eerdere conclusies terug. Zo denken sommigen nu dat het gebruik van voldoende zout op de langere termijn een te hoge bloeddruk voorkomt. Iedereen moet trouwens voor zichzelf kunnen beslissen. Het zou ronduit schandalig zijn wanneer alle "niet gekwalificeerde middelen" of methodes worden verboden, of door onwetendheid worden afgekraakt, terwijl heel veel mensen er, volgens mij en met mij vele anderen, wel degelijk baat bij hebben. Ik begrijp ook niets van de weerzin, die in dit kikkerlandje bestaat tegen bepaalde alternatieve geneeswijzen, die in het buitenland algemeen geaccepteerd worden. We gaan als ongelovigen toch ook de kerk niet verbieden omdat er geen wetenschappelijk bewijs bestaat van... Zelf geloof ik van enkele homeopathische middelen zeker dat ze keer op keer zeer goed hebben geholpen. Arnica is er volgens mij een van.
Reactie door grootvader op 07-07-2012 22:25
Reeds in de 3-e eeuw n.c. was er een Syrische wijsgeer die zei: Wie denkt, gelooft niet Wie gelooft , denkt niet. Ik kan u het geloof niet afpakken maar ik weet heel zeker dat er voor homeopathische middelen, zoals uw arnica er geen enkel wetenschappelijk bewijs is van de geclaimde werkzaamheid dan alleen die van eenzelfde werking van een placebo. Uw geloof heeft al vaak veel schade aangericht zoals Silvia Millecamp. Vandaar: "Grof hoor". De Vrije Vogel
Reactie door gsm op 07-07-2012 23:46
Quote: grootvader schreef op zaterdag 7 jul 2012, 22:25: Reeds in de 3-e eeuw n.c. was er een Syrische wijsgeer die zei: Wie denkt, gelooft niet Wie gelooft , denkt niet. Ik kan u het geloof niet afpakken maar ik weet heel zeker dat er voor homeopathische middelen, zoals uw arnica er geen enkel wetenschappelijk bewijs is van de geclaimde werkzaamheid dan alleen die van eenzelfde werking van een placebo. Uw geloof heeft al vaak veel schade aangericht zoals Silvia Millecamp. Vandaar: "Grof hoor". De Vrije Vogeleinde Quote Jolanda mag je niet vergelijken met een serieuze en goed opgeleide arts - homeopaat. Je vergelijkt volgens mij appels met rotte peren. De vergelijking met het geval van Silvia Millecamp vind ik grof, omdat in de reguliere geneeskunde net zo goed veel misgaat bij de behandeling, waarbij ook lang niet iedereen met borstkanker wordt genezen. Ook zonder Jolanda was de kans op genezing lang niet honderd procent geweest en de ingreep bovendien heftig. Wat bijvoorbeeld te denken van de toepassing van ondeugdelijke borstimplantaten, kunstheupen, hartkleppen en medicijnen met de meest verschrikkelijke bijwerkingen? Dat vind ik pas grof. Wordt dat ook bestraft? Helaas zijn er dus ook meer dan genoeg ernstige voorbeelden van nalatigheden en verkeerde diagnoses in de reguliere gezondheidszorg bekend. Fouten worden overal gemaakt, waar het mensenwerk betreft. Bovendien geef ik hier slechts aan dat een homeopathisch middel zou kunnen helpen bij het verminderen van complicaties na een operatie, mits op de door een (homeopathische) arts voorgeschreven wijze toegepast. Kwaad kan het zeker niet en niet geschoten is altijd mis.
Reactie door ppink op 17-10-2013 12:10
Goeie tip, gsm! Ik weet uit ervaring dat het werkt. En: applaus dat je je niet gek laat maken door de Skepsis-club. Daar is - helaas - geen gesprek mee mogelijk. Het zij zo. Als alleen wat met de huidige wetenschappelijke onderzoeksmethoden te bewijzen is waar zou zijn, stond de wetenschap stil. Waar de ervaring leert dat dingen werken is het aan de wetenschap om te gaan onderzoeken hoe dat kan, al duurt het 100 jaar. Wat betreft de energetische geneeswijzen en -middelen zijn ze nog niet zo ver; dat is duidelijk. Tja.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!