Kassa

Milieuvriendelijke onkruidbestrijding

Geplaatst door: drogejoop op: 30-05-2012 14:15
Bent u het ook spuugzat om een kapitaal te betalen voor een beetje vergif zoals Round-Up ? Gebruik uw gifspuit of plantenspuit en vul deze met 1 liter REINIGINGS-AZIJN, (onverdund) en voeg er 1 eetlepel afwasmiddel aan toe (om te hechten aan blad), even flink schudden en spuiten maar, liefst zo laag mogelijk bij de grond. De reinigings azijn kost 2x niks en afwasmiddel heeft bijna iedereen gewoon in huis, wacht wel op een zonnige, windstille dag. Spuit bij voorkeur als eventuele dauw is verdampt en herhalen na twee dagen is soms nodig. Reinigings azijn haal je gewoon bij de supermarkt, koop de goedkoopste +/- € 0,45 per liter. U bespaart op uw uitgaven en reinigings azijn is 100% afbreekbaar, nadeel is de geur die pas na enkele uren is verdwenen. Succes.....
Reactie door tuinhulp op 31-05-2012 13:10
Leuke tip, maar bedenk je eens wat de ultrazure oplossing met afwasmiddel met de bodem en het bodemleven doet? of wat het zuur doet met de bestrating? Beton en veel steen kan slecht tegen zuren en 'verslijt' ervan. Denk maar aan 'zure' regen en wat dat met gebouwen doet, en dan is die regen vele malen minder zuur. Bodemleven kan niet tegen deze zure oplossing, en in veel afwasmiddelen zitten fosfaten (hierdoor breekt de oppervlaktespanning van water) daardoor vloeit de oplossing mooi uit. Maar fosfaten in het grondwater is niet ideaal. De goedkoopste en meest milieuvriendelijke tip tegen onkruid is simpel, gewoon met mooi zonnig weer de schoffel door de tuin. Alle onkruid dat losgeschoffels wordt verdroogt binnen een aantal uren en kan je gewoon laten liggen voor vertering. binnen een dag of twee zie je er nauwelijks nog wat van. Goedkoop is niet bepaald 'Goed'
Reactie door gjs op 31-05-2012 15:29
goedkoop ik dacht het niet ik heb voor mijn tuinpad 25liter nodig reken maar uit wat het kost 25maal 45 cent is11,25 en dit na twee dagen herhalen kom je minimaal uit op 22,50 daar heb je ook een fles round up voor waar je minimaal 5 jaar mee doet.l
Reactie door tuinhulp op 31-05-2012 15:42
25 liter spuitvloeistof zou ongeveer 250 M2 moeten kunnen bespuiten.. dat is een flink pad! Roundup en andere producten die op basis van Glyfosaat werken zou ik liever laten liggen. Recent is de stof in opspraak geweest over de verborgen gevaren. Ik heb geen aandelen, maar Ecostyle biedt verschillende soorten onkruidbestrijdingsmiddelen die in principe op basis van natuurlijke stoffen werken. Zelfs tegen wortelonkruiden hebben zij sinds kort iets. Als je dan toch wilt spuiten..
Reactie door terpstra op 31-05-2012 17:50
Tuinhulp heeft een punt met round up. Het is een schadelijke stof, die Onlangs wetenschappelijk "bewezen ' (geen Stapel) (mede? ) veroorzaker is van Alstzheimer. Vroeger hadden boeren een aparte gifkast. Nu heet dat zelfde bocht gewas beschermer. Een bezwaarschrift eertijds heet nu een mening v.d. burger. Begrijp u het? Tuinhulp, 330m2 bestrating laat zich moeilijk schoffelen. En wel komt het groen redelijk snel weer terug. Te snel. Ook met behandeling van huishoud azijn. Groet.
Reactie door hipppo op 31-05-2012 22:52
schei nou toch eens uit met die onkruid(wat heet!) bestrijding via allerlei chemische middeltjes. Round-up is dodelijk, niet alleen voor planten. Niet kopen dus. Als je dan toch zo nodig af wilt van allerlei spontaan opkomend gewas, trek het er dan gewoon handmatig uit of pak een schoffel. Beter nog is het gewoon laten staan en kijken hoe mooi dat spul vaak is.
Reactie door tuinhulp op 01-06-2012 00:22
@Terpstra, Bestrating is met b.v. Topgun van Ecostyle prima schoon te houden, en dit is veilig. Schoffelen van bestrating gaat niet, je kan voor een onkruidborstel kiezen of een brander aanschaffen. Tip voor de brandergebruiker... het onkruid hoeft niet zwart te blakeren, even erover is genoeg, anders stook je half Slochteren op voor een stukje stoep.
Reactie door agapon op 01-06-2012 22:03
er zijn middelen in de handelen die neet werken als chips en andere fastfood middelen. Je geeft ze veel extra voeding en ze groeien zichzelf dood. Werkt heel effectief en tot in de owrtel. Naam is mij op dit moment ontschoten daar ik geen volkstuin meer heb, maar weet door ervaring van dit middel. De zaak warin het verkrijgen was is helaas ook failliet.Kwestie van vragen en achterhalen bij een goede leverancier zaden enz voor volkstuinen.
Reactie door terpstra op 02-06-2012 00:48
Agapon. Ik begrijp uw verhaal goed. Met een streep boven goed. Lees uw teks na voor u hem verzend. Ik wacht op de naam van uw advies produkt. Groet.
Reactie door hipppo op 02-06-2012 10:45
drogejoop plaatste een item onder de titel "milieuvriendelijke onkruidbestrijding". De vraag rijst of onkruidbestrijding niet per definitie milieuvijandig is, of je het nu met of zonder gif doet. Bij veel tuinen die ik zie bekruipt mij, gelet op de steriele uitstraling daarvan, vaak de gedachte dat veel mensen blind zijn voor al het moois dat de natuur (de echte dus...) ons te bieden heeft.
Reactie door dspaul op 02-06-2012 20:56
Onlangs is in het nieuws geweest dat het slecht gaat met de bijenstand ook juist vanwege al die troep die gespoten wordt zoals roundup. Zelf heb ik dit jaar nog geen 1 bij gezien in mijn tuintje waar toch behoorlijk wat planten in staan te bloeien, en ik gebruik geen bestrijdingsmiddelen. Dat is toch wel erg schrikken. Als particulier heb je die troep ook niet nodig; als je ene tuin hebt moet je hier gewoon af en toe even een uurtje doorheen. Ook zo erg: al die betegelde tuinen waardoor het regenwater linea recta wegdrained met overstromingen tot gevolg. Je hebt of een huis met een tuin of je gaat op een flat.
Reactie door hipppo op 03-06-2012 09:35
dspaul, Bijen zie ik in mijn tuin nog wel, maar waar zijn alle vlinders gebleven? Al enkele jaren geen enkele dagpauwoog, atalanta, schoenlapper en distelvlinder meer gezien, ondanks de twee vlinderbomen en talloze voor vlinders aantrekkelijke bloemen in mijn tuin. Alleen de gehakkelde aurelia gaf acte de presence, waarschijnlijk vanwege de twee hopplanten waarin ze graag hun eitjes afzetten en af en toe een koolwitje.
Reactie door agapon op 03-06-2012 16:35
Kan mij vinden in wat de anderen aangeven v.w.b. beien en vlinders. Het is ook bekend dat er door mutaties in de granen die kunstmatig zijn aangebracht de mens en de dieren vergiftigd worden. Op sommige plaatsen is het echter best wel een hinder dat onkruid zich aandient. Doe ent als wij doen, gebruik je tuin voor vogels en andere dieren. Plant vlinderstruiken enz. dus planten die vlinders en bijen aantrekken. Mij is opgevallen dat het aantal spinnen ook drastig is afgenomen. Vogels die in onze tuin broeden zijn dan weer door die verrekte katten eigenaars om zeep geholpen. Kan de kat niet de schuld geven. Huismussen worden belaagd terwil wij een iedere avond hoeveelheid naar schatting 40 mussen op bezoek hebben. Met het bestrijden van onkruid moet je echt binnen de perken blijven en waar je het doet er voor zorgen dat er een alternatief is voor de dieren. Ook geen onkruidbestrijdingsmiddelen gebruiken die belastend zijn voor het milieu en dieren. Vogel eet muis die weer vergiftigd graan eten en vervolgens in de eieren en de vogel gaat zitten met alle gevolgen vandien. Denk dus goed na voor wat je gebruikt zodat de natuur gespaard wordt en blijft. Zijn zat middelen die zichzelf afbreken en niet in het mileu terecht komen.
Reactie door dspaul op 04-06-2012 10:10
Quote: agapon schreef op zondag 3 jun 2012, 16:35: Kan mij vinden in wat de anderen aangeven v.w.b. beien en vlinders. Het is ook bekend dat er door mutaties in de granen die kunstmatig zijn aangebracht de mens en de dieren vergiftigd worden. Op sommige plaatsen is het echter best wel een hinder dat onkruid zich aandient. Doe ent als wij doen, gebruik je tuin voor vogels en andere dieren. Plant vlinderstruiken enz. dus planten die vlinders en bijen aantrekken. Mij is opgevallen dat het aantal spinnen ook drastig is afgenomen. Vogels die in onze tuin broeden zijn dan weer door die verrekte katten eigenaars om zeep geholpen. Kan de kat niet de schuld geven. Huismussen worden belaagd terwil wij een iedere avond hoeveelheid naar schatting 40 mussen op bezoek hebben. Met het bestrijden van onkruid moet je echt binnen de perken blijven en waar je het doet er voor zorgen dat er een alternatief is voor de dieren. Ook geen onkruidbestrijdingsmiddelen gebruiken die belastend zijn voor het milieu en dieren. Vogel eet muis die weer vergiftigd graan eten en vervolgens in de eieren en de vogel gaat zitten met alle gevolgen vandien. Denk dus goed na voor wat je gebruikt zodat de natuur gespaard wordt en blijft. Zijn zat middelen die zichzelf afbreken en niet in het mileu terecht komen. einde Quote Ik denk nogal eens na over hoe de politiek en de mileuorganisaties alles in hun eigen voordeel uitleggen om middels halve waarheden het publiek te bedotten. (Zelf ben ik wel lid van dergelijke organisaties) Het is helemaal niet bekend dat door kunstmatige mutaties in granen de mensen en dieren vergiftigd worden; er is of bijna geen gif meer nodig, of de gewassen kunnen met minder water toe; het stokpaardje van onze kroonprins. Hier in Nederland hebben we water teveel dus dat zou gratis moeten zijn. De volgende stap wordt de groeiefficientie verhogen om de wereld te kunnen voeden; het is namelijk wel bekend dat planten licht inefficient gebruiken. Kassen met ledverlichting wordt de tussenstap. Als we met z'n allen eens minder en kwalitatief beter vlees gingen eten dan kwamen komen we ook ene heel eind. Zelf ben ik overigens heel blij dat ik weer regelmatig mussen in mijn tuin zie, kikkers in mijn vijvertje, en vorig jaar kreeg ik nog bezoek van een ringslang.
Reactie door agapon op 04-06-2012 15:04
Quote: dspaul schreef op maandag 4 jun 2012, 10:10: Quote: agapon schreef op zondag 3 jun 2012, 16:35: Kan mij vinden in wat de anderen aangeven v.w.b. beien en vlinders. Het is ook bekend dat er door mutaties in de granen die kunstmatig zijn aangebracht de mens en de dieren vergiftigd worden. Op sommige plaatsen is het echter best wel een hinder dat onkruid zich aandient. Doe ent als wij doen, gebruik je tuin voor vogels en andere dieren. Plant vlinderstruiken enz. dus planten die vlinders en bijen aantrekken. Mij is opgevallen dat het aantal spinnen ook drastig is afgenomen. Vogels die in onze tuin broeden zijn dan weer door die verrekte katten eigenaars om zeep geholpen. Kan de kat niet de schuld geven. Huismussen worden belaagd terwil wij een iedere avond hoeveelheid naar schatting 40 mussen op bezoek hebben. Met het bestrijden van onkruid moet je echt binnen de perken blijven en waar je het doet er voor zorgen dat er een alternatief is voor de dieren. Ook geen onkruidbestrijdingsmiddelen gebruiken die belastend zijn voor het milieu en dieren. Vogel eet muis die weer vergiftigd graan eten en vervolgens in de eieren en de vogel gaat zitten met alle gevolgen vandien. Denk dus goed na voor wat je gebruikt zodat de natuur gespaard wordt en blijft. Zijn zat middelen die zichzelf afbreken en niet in het mileu terecht komen. einde Quote Ik denk nogal eens na over hoe de politiek en de mileuorganisaties alles in hun eigen voordeel uitleggen om middels halve waarheden het publiek te bedotten. (Zelf ben ik wel lid van dergelijke organisaties) Het is helemaal niet bekend dat door kunstmatige mutaties in granen de mensen en dieren vergiftigd worden; er is of bijna geen gif meer nodig, of de gewassen kunnen met minder water toe; het stokpaardje van onze kroonprins. Hier in Nederland hebben we water teveel dus dat zou gratis moeten zijn. De volgende stap wordt de groeiefficientie verhogen om de wereld te kunnen voeden; het is namelijk wel bekend dat planten licht inefficient gebruiken. Kassen met ledverlichting wordt de tussenstap. Als we met z'n allen eens minder en kwalitatief beter vlees gingen eten dan kwamen komen we ook ene heel eind. Zelf ben ik overigens heel blij dat ik weer regelmatig mussen in mijn tuin zie, kikkers in mijn vijvertje, en vorig jaar kreeg ik nog bezoek van een ringslang. einde Quote Goed te zien een ringslangetje, klasse en nu nog meer erbij. Wat echter U niet bekend is hoeft niet zo zijn. Dat kan weldegelijk aanwezig zijn. Met name graansoorten in Rusland en Amerika worden gemanupileerd tot grotere opbrengsten. Bestudeer de handel hierin maar eens, komt U tot een geheel andere mening. De wereld te eten geven, goed idee, maar hoe doe je dat als je een hac 100 mensen te eten kan geven, hoe kan daar dan in de sobere toekomst 500 van laten eten??? Denkertje ..........

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!