Kassa

mieren

Geplaatst door: wilvarawil op: 02-08-2010 20:39
Ik had al verscheidene jaren last van mieren bij de drempel van mijn voordeur.Lokdoosjes hebben niet geholpen. Maar......het huismiddeltje koperen centen op het looppad van de mieren heeft wel geholpen.Het duurde wel een aantal maanden,maar het werden er steeds minder en het volgende jaar waren ze er niet meer. P.S. de centen liggen nog steeds tussen de tegels bij de drempel.
Reactie door ginyt op 04-08-2010 15:56
Dat heb ik inderdaad ook gedaan. De mieren liepen bij mij op het aanrecht, na het plaatsen van wat stuivers, liepen ze (bijna) allemaal hetzelfde paadje weer terug. Daarna heb ik buiten, waar ze het huis binnenkwamen, ook stuivers gelegd en ik zie ze niet meer. Ik ben tegen gif en de mieren die bij mij in de schuur het zand onder de tegels weghalen, geef ik een eigen hoopje zand op die plek.
Reactie door jansje op 04-08-2010 16:36
ook wij hadden last van mieren, wij hebben een stuk pijp van koper ( gebruik je ook voor gasleiding ) er neer gelegd. heb al jaren geen last van mieren meer in huis, koperen centen of stuivers. Tis niet allemaal helemaal koper meer . zoals vroeger. maar die koperen pijp was een ideale oplossing.
Reactie door simon55 op 04-08-2010 20:05
Wat ook heel goed werkt...........schoonmaak azijn
Reactie door customer op 04-08-2010 21:41
Een goedkoop en milieuvriendelijk middel tegen mieren is het volgende: Meng wat poedersuiker met maizena (half om half) en leg dat op een laag schoteltje op het mierenpad of bij een nestopening. De mieren zwellen op door de maizena en gaan dood.
Reactie door marius.kolff op 04-08-2010 23:58
Hoe lastig dit voor de mens ook mag zijn: ook de mieren hebben een leven, een samenleving, net als wij. De maïzena oplossing (de mieren zwellen op) lijkt me niet bepaald milieuvriendelijk, mieren zijn immers ook onderdeel van het 'milieu'. Het beste is inderdaad de 'koper' methode. Je kunt ook, relatief goedkoop, een stift kopen die een soort markering aanbrengt waar de mieren niet overheen willen. Hoeveel mieren hiervoor dood moesten gaan voordat dit werd samengesteld weet ik niet, dus het is misschien voor sommige mensen arbitrair, maar ze zijn beschikbaar en het werkt.
Reactie door gdm op 05-08-2010 22:30
Bestaan die mierenpennen dan nog? Jaren geleden gebruikt als zeer effectief middel. Maar waren opeens uit de handel, omdat er,vlgs drogist, 3 muizen waren doodgegaan bij tests. Maar ik ga zeker het koper eens proberen.
Reactie door onnohagendijk op 31-10-2011 14:14
er bestaan ook vliegende mieren : Vliegende mieren in het kort: Mieren kennen we allemaal, sterke, hardwerkende en soms overlast veroorzakende dieren die normaal op de grond leven en lopen. In de zomer, meestal rond augustus zie je in Nederland vaak een paar dagen in een keer overal vliegende mieren, hinderlijk, irritant, vervelend maar gelukkig zo weer voorbij. De zwerm die uit een nest komt blijft meestal 2-3 uur zeer actief in de lucht. Mieren behoren tot de de vliesvleugeligen wat inhoudt dat ze over twee paar vleugels beschikken. Mieren leven in nesten bovengronds of ondergronds, de vleugels zijn dan hinderlijk. De evolutie heeft ervoor gezorgd dat er bijna nooit mieren met vleugels in nesten voorkomen. lees het hele artikel klik hier klik hier

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!