Kassa

middel tegen verkoudheid

Geplaatst door: eskater op: 07-03-2012 15:32
Als ik erg verkouden ben, maak ik thee van een paar plakjes verse gember met honing naar smaak. Dat helpt mij goed om me wat fitter te worden en het verwarmt je body.
Reactie door rapil op 07-03-2012 16:33
eskater, heb je nog meer van dit soort tips?
Reactie door jannet1977 op 07-03-2012 16:55
Gemberthee helpt inderdaad bij verkoudheid. Het verzacht de keelpijn en helpt tegen een verstopte neus. Verder veel drinken. Zie hier voor meer tips bij griep en verkoudheid.hier
Reactie door eskater op 08-03-2012 22:03
Quote: rapil schreef op woensdag 7 mrt 2012, 16:33: eskater, heb je nog meer van dit soort tips?einde Quote Ja hoor, rapil, bijvoorbeeld: koop lindebloesemtheezakjes en zet er drie x per dag een kopje van, daar knap je ook erg van op. Of tussendoor een kopje kamillethee, dat helpt ook om je wat fitter te worden. Bovendien helpt gorgelen met kamillethee goed tegen keelpijn. Bij een verstopte neus gebruik ik graag "Harmonie" inhalatie-zalf, dat geeft lucht. Je koopt het in in klein potje, maar je doet er heel lang mee. En wat dacht je van de hete citroendrank voor het slapen gaan? (pers een halve citroen, doe er een borrelglaasje cognac of jenever in en naar smaak honing en vul het geheel aan met kokend heet water. Stap in je bed en drink dit drankje slokje voor slokje zo warm mogelijk op ) Als ik nog wat weet, dan hoor je wel weer van me.
Reactie door joskaa op 13-03-2012 13:24
eskater, heb je misschien ook nog dit soort tips voor bestrijding van maagklachten? Zou je me een groot plezier mee doen!
Reactie door wimmi20 op 13-03-2012 14:34
Wat ik altijd doe tegen slapeloosheid : pers een halve citroen uit en doe het in een bierglas met een snuifje kaneel erbij. Glas geheel vullen met jenever, en vlak voor het naar bed gaan opdrinken. Werkt echt goed, ook bij mijn verloofde.
Reactie door killroy op 13-03-2012 14:50
Hallo, Eskater, ik en de mijne, kinderen en kleinkinderen hele scholen , komplete volksstammen, heel Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Denemarken, Zweden , Noorwegen enz: enz: doen het als volgt, voel je een verkoudheid aankomen ( of bij een verkoudheid ) dan neemt men 100 gram bruine candy suiker aan een touwtje of los als het anders niet is, maar die bij de drogist aan een touwtje is de goede, stuk of 20 schoon gewassen braamstruik bladeren waar de vorst over heen geweest is, 2 stangetjes echte drogist lakritsch, ongeveer 40 gr: dit laat men samen in een pannetje langzaam pruttelen met 500 cl. water, ongeveer een half uur, tot ¾ uur, af en toe wat water bijvoegen zodat het een halve ltr: blijft. S"avonds voor het slapen gaan dit opwarmen ( laat de bladeren er in zitten ) en enkele slokken hiervan zo warm als je het verdraagt in een glas,en dan drinken, maar dan ook heel erg warm. Volgende dag hebt u resultaat, dit enkele dagen herhalen, overdag mag ook best een slok, bij een flinke verkoudheid duurt het iets langer, maar normaal geneest het in twee dagen. Heel oud recept, gebruikte Hanniebal al, was ook bekend bij de oude Romijnen en de Hunnen. Mvgr: Killroy.
Reactie door killroy op 13-03-2012 15:16
Voor Joskaa, Maagpijn is goed te verhelpen met een stukje wit bord of schoolkrijt, neem een half krijtje en kauw het fijn, probeer het zo door te slikken, lukt dit niet dan een klein slokje water of slappe thee, is niet zo lekker maar het helpt voor een heel lange tijd. Mvgr: Kilroy.
Reactie door killroy op 13-03-2012 15:39
Hallo, dan hier nog een tip voor Ouders met kleine en grote kinderen, maar ook voor hen zelf, de HIK kan veel pijn veroorzaken, vooral bij kinderen, hier een probaat middeltje, laat de Hikker aan de ANDERE KANT van een glas met water drinken, een of twee slokjes en weg is de HIK, voor degene die niet weten wat ik hier mee bedoel wil ik het nog wel even uitleggen als daar om gevraagt word, maar de ANDERE KANT is de OVER KANT van waar men gewoonlijk aan een glas of een beker of kopje drinkt. Het glas niet draaien om aan de ANDERE KANT te drinken,doorbuigen, ( dus dan zit je met de KIN practie"s in het glas ) net zolang totdat men de vloeistof kan drinken en in deze houding doorblijven drinken, enkele slokjes en u zult zien dat de HIK weg is en blijft. Mvgr: Killroy
Reactie door wimmi20 op 13-03-2012 16:15
Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat sommige tipgevers zich verplaatsen per bezem !
Reactie door postil op 13-03-2012 19:31
Hoi Joskaa. Mijn sch.vader had vroeger ook maagklachten, hij noemde dat een "vuile maag" Door mijn wisseldienst at ik zeer onregelmatig en kreeg ook last van mijn maag. Hij had een opmerkelijk verhaal over 'rood vlees" tw. rosbief, tartaar en zo meer. Een maag die roodvlees moet verwerken roept älle ballen verzamelen",wat betreft maagsappen, ja heus. Een medische verklaring heb ik niet maar mij helpt het, ook nu nog. Wie weet.
Reactie door joskaa op 13-03-2012 19:43
Quote: postil schreef op dinsdag 13 mrt 2012, 19:31: Hoi Joskaa. Mijn sch.vader had vroeger ook maagklachten, hij noemde dat een "vuile maag" Door mijn wisseldienst at ik zeer onregelmatig en kreeg ook last van mijn maag. Hij had een opmerkelijk verhaal over 'rood vlees" tw. rosbief, tartaar en zo meer. Een maag die roodvlees moet verwerken roept älle ballen verzamelen",wat betreft maagsappen, ja heus. Een medische verklaring heb ik niet maar mij helpt het, ook nu nog. Wie weet.einde Quote Bedoel je dat je juist wel rood vlees zou moeten eten bij maagklachten of dat je dat nou net helemaal niét moet doen.
Reactie door postil op 13-03-2012 20:21
Ja Joskaa, heel beslist.
Reactie door diandra op 14-03-2012 09:47
Joskaa, een oud middel tegen maag(zuur) klachten is goed/lang kauwen op een stukje rauwe aardappel. Baat het niet schaat het niet. Succes ermee.
Reactie door pampie op 14-03-2012 15:07
De gember van eskater werkt ook bij maagklachten. Wil je het gemakkelijk dan is bij een natuurwinkel gemberthee te koop. Ook pepermuntthee helpt bij maagpijn en venkelthee bij buiklachten. Dit alles natuurlijk alleen als het om incidentele klachten gaat. En wimmi20 ik heb geen bezem.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!