Kassa

Met WLM 2011 foto als bijlage versturen

Geplaatst door: gsm op: 24-06-2011 16:36
Microsoft heeft Windows Live Mail 2011 standaard zo ingesteld dat foto's via de Skydrive gaan. Je kunt foto's echter ook nog steeds meesturen als bijlage, naar wens verkleind: UITLEG Verzenden van verkleinde foto’s als bijlage, met gebruikmaking van Windows Live Mail 2011: (Picasa is hier als voorbeeld gebruikt. Het kan natuurlijk ook uit de map Afbeeldingen van Windows 7, met gebruik van de E-mail knop en keuze van de grootte van de foto's) EENMALIG Ga in Windows 7 via de Start knop naar Alle programma's Klik op Windows Live Mail en controleer of je Windows Live Mail 2011 gebruikt. Zo ja ga verder.... Klik op het symbool (met omlaag wijzende pijl), links-boven, links naast het tabblad Start in Windows Live Mail. Wijs Opties aan en klik op Mail... Kies tabblad Opstellen Achter Fotoberichten het V-teken weg klikken. Kies tabblad Algemeen Onderaan bij Programma's voor het bewerken van berichten, bij e-mailprogramma moet staan: Dit is het standaard e-mailprogramma. Anders op Standaard instellen (bovenste knop) klikken. Klik op OK. Sluit Windows Live Mail In Picasa3 Bij Extra, Opties, E-mail: Kies het e-mail programma en de grootte van de te verzenden foto's kiezen. ELKE keer als je foto's vanuit Picasa wil versturen: Kies een paar foto’s en pin die eventueel vast. Klik op de E-mail envelop, onderin het Picasa venster. Nu wordt het standaard e-mailprogramma geactiveerd. In het te verzenden Windows Live Mail bericht Dubbelklik een foto in het bericht. Selecteer de paperclip links boven in het bericht venster en meld je aan bij Windows Live (indien dat gevraagd wordt) Vul de geadresseerden in (AAN, CC of BCC) Vul het onderwerp in. Pas de tekst aan Klik op Verzenden KLAAR
Reactie door edrick3 op 28-06-2011 20:47
Hallo gsm, Als het om één of enkele foto's gaat kun je ook gewoon op 'Bijlagen' (paperclip) drukken. De foto('s) worden dan gewoon geladen en verstuurd (en NIET via Skydrive) Met vr.gr.
Reactie door gsm op 01-07-2011 20:22
Quote: edrick3 schreef op dinsdag 28 jun 2011, 20:47: Hallo gsm, Als het om één of enkele foto's gaat kun je ook gewoon op 'Bijlagen' (paperclip) drukken. De foto('s) worden dan gewoon geladen en verstuurd (en NIET via Skydrive) Met vr.gr.einde Quote Dat klopt, maar de foto wordt niet verkleind op die manier. Het probleem gaat hier eigenlijk meer om het versturen van een of meer foto's vanuit een ander programma (bijvoorbeeld Picasa) of vanuit de Windows Explorer (Afbeeldingen map). Voordeel is dat verkleining van de te bij te sluiten foto's mogelijk is, namelijk nog voor Windows Live Mail gestart wordt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!