Kassa

mag ik voor eigen rechter spelen?

Geplaatst door: read op: 19-04-2011 09:35
De groene vingers kriebelen weer. Tijd voor de tuin, maar……………….de boom van mijn buurman staat te dicht op de erfgrens, mag ik die nu zelf verwijderen of snoeien? Natuurlijk mag je bomen, heesters en heggen in de tuin planten. Maar plant bomen dan wel 2 meter uit de erfgrens en heggen en heesters minstens 50 cm. De afstand moet je meten vanuit het midden van de voet van de boom, heester of heg. Is binnen die afstand wel aangeplant dan is dat van aanvang af (meestal) een onrechtmatige situatie. Alleen met toestemming van de buren is het planten van een boom (dichter) op de erfgrens geen probleem. Maar dat kan dan weer problemen gaan geven als je binnen 20 jaar nieuwe buren krijgt. Het blijft raadzaam om even bij de gemeente te informeren. Die hebben soms ook een aanvullende verordening. TIP Wanneer de takken van een boom van de buren boven jouw tuin hangen, dan moet je eerst aan de buren vragen die takken te verwijderen. Weigeren ze dat, dan mag je zelf die overhangende takken verwijderen. Je mag daarbij en bij het snoeien van heggen en heesters de grond van de buren niet zonder hun toestemming betreden. Doorschietende wortels mag je sowieso zonder melding vooraf weghakken. Read. 19/4/2011
Reactie door audb op 20-04-2011 12:08
Het vragen kan het best schriftelijk doen. Stel samen met de buren een overeenkomst op en teken die dan ook gezamelijk. Geef de buren een copy er van zodat er nooit onenigheid ontstaat. En bomen die langer dan 20 jaar staan geldt erfdienstbaarheid door verjaring. Wel mag wortellen die op het erf doorgroeien weg worden gehaald maar dat is geheel op eigen kosten en kan niet op de buren worden verhaald.
Reactie door tar op 16-12-2011 10:33
Quote: audb schreef op woensdag 20 apr 2011, 12:08: Het vragen kan het best schriftelijk doen. Stel samen met de buren een overeenkomst op en teken die dan ook gezamelijk. Geef de buren een copy er van zodat er nooit onenigheid ontstaat. En bomen die langer dan 20 jaar staan geldt erfdienstbaarheid door verjaring. Wel mag wortellen die op het erf doorgroeien weg worden gehaald maar dat is geheel op eigen kosten en kan niet op de buren worden verhaald.einde Quote Er is een belangrijke maar: Als u boomwortels op uw eigen grond weghaald waardoor de boom wordt beschadigd/doodgaat en/of omvalt, bent u volledig aansprakelijk voor alle schade!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!