Kassa

luiers

Geplaatst door: wolf2010 op: 10-05-2011 23:35
In de aflevering over de luiertest van 30 april vond ik het erg jammer dat de herbruikbare luiers niet zijn getest! Ik gebruik deze en ben daar zeer over te spreken! Dit mede omdat ze zeer millieuvriendelijk zijn! zou graag hopen dat meer mesen deze zouden gebruiken zodat we samen werken aan een schoner millieu. Als je kijkt hoeveel luiers een baby gemiddeld verbruikt in zijn onzindelijkheidsperiode is dat enorm! Tevens door herbruikbare katoenen luiers zijn kinderen gemiddeld een jaar eerder zindelijk! nog een goede reden om dit aan te prijzen en reclame voor te maken! in de aflevering klinkt 19 cent per luier niet veel maar moet je kijken hoeveel vervuiling en geld na 3 jaar!! na 8 maanden gebruik van een herbrukbare heb ik de kosten eruit. alles wat daarna komt is winst! voor onze portemonnee als ouder en voor de toekomst van het millieu voor onze kinderen!! Zelf gebruik ik Bambino Mio. Maar er zijn vele merken en soorten katoenen herbruikbare luiers! misschien kan daar ooit een test voor komen zodat meer ouders er weet van krijgen en we samen iets kunnen doen voor het millieu!!
Reactie door tar op 12-05-2011 12:04
L.S. Uit onderzoek is gebleken dat als je de hele schoonmaak/transport cirkel van herbruikbare katoenen luiers meerekent, weggooi-luiers zonder pvc milieuvriendelijker zijn; die luiers moeten dan wel in een vuilverbrandingsoven terecht komen. Daarbij is het zeer milieuvriendelijk om geen of weinig kinderen op deze overbevolkte wereld te zetten.
Reactie door marianne99 op 12-05-2011 12:22
Ik begrijp niet wat er met transport cirkel bedoelt wordt want als je de katoenen luiers eenmaal gekocht hebt worden ze niet meer getransporteerd (behalve van baby´s billetjes naar mijn wasmachine).
Reactie door collet op 12-05-2011 12:25
L.S. wat een onzin dat kinderen door wegwerpluiers later zinderlijk zijn als van katoenen luiers. Wat kinderen nodig hebben is regelmaat in hun leven zondat ze zinderlijk kunnen worden. Mijn moeder had me voor mijn 1e jaar zinderlijk en dat kwam door regelmaat in het dagritme.
Reactie door tar op 12-05-2011 12:38
Quote: marianne99 schreef op donderdag 12 mei 2011, 12:22: Ik begrijp niet wat er met transport cirkel bedoelt wordt want als je de katoenen luiers eenmaal gekocht hebt worden ze niet meer getransporteerd (behalve van baby´s billetjes naar mijn wasmachine). einde Quote Katoenen luiers kun je ook in Nederland laten wassen door een luierservice, dan heb je een transport cirkel. Het wassen op 90 graden, de wasmachine, slijtage wasmachine, de elektriciteit, het water, het wasmiddel moet je ook meerekenen bij katoenen luiers.
Reactie door tenormin op 12-05-2011 16:41
Niet dat ik zou willen dat jonge ouders naar die tijd terug moeten, maar in "mijn" tijd (1962-1966) waren er alleen de Teddy-luiers en daar ging dan een extra doekje in om de poep op te vangen. Ik kan me echter niet voorstellen, noch in mijn of in tegenwoordige tijd, luiers baby's eerder zindelijk krijgen. Mijn jongens waren rond 2 jaar zindelijk maar ik neem aan dat de meeste baby's dat ook nu zijn. Ik zou er destijds niet eens het geld voor hebben gehad om al dat moois wat nu op de markt is te kunnen kopen. Even een "weetje": ik heb die dingen nog steeds en voldoen prima als poets en dweildoeken, haha!
Reactie door mickie op 12-05-2011 22:32
Quote: collet schreef op donderdag 12 mei 2011, 12:25: L.S. wat een onzin dat kinderen door wegwerpluiers later zinderlijk zijn als van katoenen luiers. Wat kinderen nodig hebben is regelmaat in hun leven zondat ze zinderlijk kunnen worden. Mijn moeder had me voor mijn 1e jaar zinderlijk en dat kwam door regelmaat in het dagritme.einde Quote Dat heb ik altijd een onzinnig iets gevonden, een kind kan pas rond het 2e jaar zijn sluitspieren behoorlijk beheersen. Vóór t eerste jaar zindelijk? Tja, als je een kind domweg elk uur boven een potje houdt.....? En tenzij het kind superintelligent is: ik vind het wel heel erg knap als een kind al vóór zijn 1e jaar kan zeggen dat het een plasje moest doen.
Reactie door tenormin op 12-05-2011 22:56
Quote: mickie schreef op donderdag 12 mei 2011, 22:32: Quote: collet schreef op donderdag 12 mei 2011, 12:25: L.S. wat een onzin dat kinderen door wegwerpluiers later zinderlijk zijn als van katoenen luiers. Wat kinderen nodig hebben is regelmaat in hun leven zondat ze zinderlijk kunnen worden. Mijn moeder had me voor mijn 1e jaar zinderlijk en dat kwam door regelmaat in het dagritme.einde Quote ======================================================== Quote: Dat heb ik altijd een onzinnig iets gevonden, een kind kan pas rond het 2e jaar zijn sluitspieren behoorlijk beheersen. Vóór t eerste jaar zindelijk? Tja, als je een kind domweg elk uur boven een potje houdt.....? En tenzij het kind superintelligent is: ik vind het wel heel erg knap als een kind al vóór zijn 1e jaar kan zeggen dat het een plasje moest doen. einde Quote Misschien had Mickie wel superintelligente luiers: maar zonder gekheid, het is 49 jaar geleden dat ik mijn eerste kreeg: wij forceerden nooit iets met zindelijk worden; wat ik wel weet is dat die luiers van toen niet comfortabel waren, dus snel nat en dat dit wel hielp dat ze (in de volksmond) daardoor vlugger zindelijk waren, maar of dat echt zo was?
Reactie door marijkedl op 13-05-2011 09:48
Ik heb mijn beide kids in de katoenen luiers gehad, Ze waren wel zindelijk met 2 jaar, maar het wassen was achteraf veel werk en ook niet goed voor het milieu. De luiers waren toen wel duur en omdat mijn kinders maar een jaar scheelde niet te betalen! dus wel sneller zindelijk en scheeld een hoop geld ,maar niet beter voor het milieu.
Reactie door mickie op 16-05-2011 08:39
Quote: brigden schreef op donderdag 12 mei 2011, 22:56: Quote: mickie schreef op donderdag 12 mei 2011, 22:32: Quote: collet schreef op donderdag 12 mei 2011, 12:25: L.S. wat een onzin dat kinderen door wegwerpluiers later zinderlijk zijn als van katoenen luiers. Wat kinderen nodig hebben is regelmaat in hun leven zondat ze zinderlijk kunnen worden. Mijn moeder had me voor mijn 1e jaar zinderlijk en dat kwam door regelmaat in het dagritme.einde Quote ======================================================== Quote: Dat heb ik altijd een onzinnig iets gevonden, een kind kan pas rond het 2e jaar zijn sluitspieren behoorlijk beheersen. Vóór t eerste jaar zindelijk? Tja, als je een kind domweg elk uur boven een potje houdt.....? En tenzij het kind superintelligent is: ik vind het wel heel erg knap als een kind al vóór zijn 1e jaar kan zeggen dat het een plasje moest doen. einde Quote Misschien had Mickie wel superintelligente luiers: maar zonder gekheid, het is 49 jaar geleden dat ik mijn eerste kreeg: wij forceerden nooit iets met zindelijk worden; wat ik wel weet is dat die luiers van toen niet comfortabel waren, dus snel nat en dat dit wel hielp dat ze (in de volksmond) daardoor vlugger zindelijk waren, maar of dat echt zo was? einde Quote Ter informatie: mijn kinderen zijn bijna 23 en 17 jaar oud, en ik was een zuinige en ouderwetse moeder: ondanks alle merken papieren luiers heb ik doodgewone katoenen luiers gebruikt. Duur? Welnee, ik heb destijds uitgerekend dat zelfs als ik het driedubbele rekende voor een machine luiers, ik nog stééds goedkoper uit was. Dan moet je natuurlijk niet dágelijks een kwart machine luiers gaan wassen...
Reactie door tenormin op 16-05-2011 09:44
Mickie, gezien de leeftijd van Uw kinderen, kon je toen nog katoenen luiers kopen? De Teddy luiers die wij hadden waren, zoals eerder vermeld uit de jaren 1962-1966 (mijn kinderen zijn 50 en 46!!) vraag me dus af of we over een zelfde soort luier spreken. Ik had in die tijd nog geen wasmachine dus alles moest in grote teil. Maar als je je geen wasmachine kunt permiteren (ze waren er wél) is het gewoon en het was voor mij goedkoper. Maar ik heb het niet over die goede, oude tijd hoor, leve de wasmachine en droger. Wij waren ook niet zo gefocust op het zindelijk krijgen: waren ze droog kregen ze "hoera" te horen, zo niet, nou dan kwam het misschien morgen. Eerlijk gezegd ben ik wel blij want als ik in de Super naar die prijzen per pak kijk denk ik wel eens bij mezelf: "allemensen, wat een geld".
Reactie door marijkedl op 16-05-2011 11:04
Brigden, katoene luiers zijn altijd te koop geweest,(mijn kids zijn al 15 en 16) zelfs vandaag de dag zijn ze nog te koop.
Reactie door tenormin op 16-05-2011 12:04
Quote: marijkedl schreef op maandag 16 mei 2011, 11:04: Brigden, katoene luiers zijn altijd te koop geweest,(mijn kids zijn al 15 en 16) zelfs vandaag de dag zijn ze nog te koop.einde Quote U begrijpt dat ik op mijn leeftijd niet meer kijk óf er nog katoenen luiers zijn? Maar inderdaad voor mij leuk om te lezen dat ze nog bestaan. Bedankt, hoor.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!