Kassa

Lekkage Vaillant HR Solide CV apparaat

Geplaatst door: gsm op: 18-02-2013 19:03
Een Vaillant HR Solide CV combi kan spontaan gaan lekken! In mijn geval blijkt dat ondeugdelijke fabrieksklemmen, om een rubberen slang, links in het apparaat, onvoldoende afdichten (na 4 jaar). Dit kan ook onverklaarbare waterdruk vermindering tot gevolg hebben. De oplossing is om deugdelijke extra klemmen te plaatsen. Aan iedereen, die een HR solide heeft van enkele jaren oud, zou ik adviseren om een emmer onder het apparaat te plaatsen en bij het volgende onderhoud twee deugdelijke slangklemmen te laten monteren.
Reactie door wolfgang wölfe op 19-02-2013 02:51
Dit is een gouden tip waardig!
Reactie door tot15karakters op 24-02-2013 23:30
Als je elke 2 jaar goed controleerde had je ze eerder vervangen. En geen enkele fabriek maakt de klemmen zelf dus het kan een slechte geweest zijn. Ik heb ze nog niet gevonden en doe regelmatig onderhoud aan dit type ketel.
Reactie door gsm op 25-02-2013 17:36
Quote: tot15karakters schreef op zondag 24 feb 2013, 23:30: Als je elke 2 jaar goed controleerde had je ze eerder vervangen. En geen enkele fabriek maakt de klemmen zelf dus het kan een slechte geweest zijn. Ik heb ze nog niet gevonden en doe regelmatig onderhoud aan dit type ketel. einde Quote Dan heb je mazzel gehad en ik blijkbaar dikke pech. Het is volgens mij een bekend probleem met o.a. Vaillant ketels, zie [url=http://www.maxperience.com/nl/combination-boilers/detail/answer/161736/vaillant: link naar de opmerking van "knutsel"[/url: . De slangklemmen in de HR Solide zijn op zich niet slecht. Het zijn ringen die in de fabriek snel aangebracht kunnen worden met een speciaal gereedschap. De ring wordt op twee plaatsen samen geknepen en daardoor strak om de slang gelegd. Het blijkt echter dat de ring niet altijd strak genoeg zit en dat na verloop van tijd (misschien wel door veroudering van de slang?) er een lichte lekkage kan optreden. Zie o.a. de [url=http://www.maxperience.com/nl/combination-boilers/detail/answer/161736/vaillant: opmerking van knutsel in dit topic (klik)[/url: . Als de slang eenmaal lekt, dan is dat alleen te verhelpen door twee nieuwe standaard slangklemmen, naast de in de fabriek geplaatste klemmen, aan te brengen. De klemmen helemaal open schroeven en om de slang leggen. Daarna goed vastschroeven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!