Kassa

Koud wassen ?????

Geplaatst door: heveaantje op: 24-02-2010 14:20
Momenteel zijn er vele reclame's over koud wassen van kleding, dit zou al mogelijk zijn bij 15gr, onder het mom van energie besparing. Nu verbaast mij dat zeer want: Laatst was mijn wasmachine stuk (Miele 15 jaar) en moest er een monteur komen, de trommel was afgebroken, en met hem in gesprek kwamen we op het 'koud wassen', zijn antwoord verbaasde me. Dit blijkt in zijn geheel niet goed voor de trommel e.d. te zijn er ontstaat nl corrosie met het gevolg dat de boel stuk gaat, (kosten € 700.-) en dan praat men over kosten besparing qua energie.... Zoals je ziet ben je dat weer ruim kwijt aan reparatiekosten, dus wat is wijzer....... - Advies wat ik kreeg regelmatig met poeder en heet wassen. -
Reactie door estestpro op 24-02-2010 15:12
Wat kan er corroderen (= roesten) aan een Miele wasmachine met r.v.s. trommel en kuip ? Daaraan kan wassen op 15 graden toch niet de oorzaak zijn. Overlaadt u de machine niet waardoor deze in het bijzonder tijdens het centrifugeren zwaar wordt belast met lager-, en trommelasschade als mogelijk gevolg ?
Reactie door van leyden op 24-02-2010 17:22
Ik weet zeker dat een wasmachine NIET gaat roesten door met koud water te wassen. Die monteur kan zoveel beweren, elke wasmachine moet tegen (koud) water kunnen. Dat er nu in uw geval roest is ontstaan in de trommel kan zijn door een fabricagefout. De trommel van een Miele is van RVS..dat is roestvrijstaal en kan in principe niet roesten. Als koudwater de oorzaak zou zijn van roest dan zouden alle wasmachines roesten> Spoelen en inweken gaat namelijk ALTIJD met koud water.
Reactie door digioma op 24-02-2010 18:17
Hier is een tijdje geleden al over geschreven (dacht op dit forum)... het schijnt dat bij wassen op lage temperaturen meer vet uit het wasgoed in de machine achterblijft, waardoor een vetprop ontstaat die een verstopping kan veroorzaken en bovendien wordt wasgoed zoals ondergoed, kleding van een zieke etc. niet goed schoon bij 15 graden.
Reactie door thema sneek op 14-03-2010 14:33
Het zogenaamde koud wassen kan wel!! Maar houd er wel rekening mee dat je dan wel regelmatig je wasmachine draaid met Groenland wasmachine en vaatwasserreiniger . Deze millieuvriendelijke reiniger verwijderd n.l zeep en vuilresten uit je machine . kijk ook eens op www.wasmachinereiniger.nl
Reactie door finidi73 op 18-02-2012 16:57
Corrosie is iets anders dan roest! De trommel is van RVS maar het ophangkruis waaraan de binnentrommel opgehangen is, is niet van RVS maar van een soort legering. Bij onze Miele wasmachine (12 jaar oud) was het ophangkruis voor een groot deel aangetast door corrosie en daardoor afgebroken. Volgens de monteur is de oorzaak inderdaad gedeeltelijk het veelal wassen op lage temperaturen en dan vooral met vloeibaar wasmiddel. Ook zou het niet goed zijn om vaak te wisselen van merk wasmiddel omdat in de trommel achtergebleven zeepresten met elkaar reageren waardoor de corrosie bevorderd wordt. Hij adviseerde om zuinig te zijn met zeep en eens per week een kookwas te doen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!