Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

kattenpoep tuin oplossing

Geplaatst door: killythebid op: 09-05-2012 10:03
Hallo mensen waarschijnlijk hebben veel mensen last van kattenpoep in de tuin ,heb een middel gevonden hoe u het tegen kunt gaan simpel.......koop een zak koemestkorrels bij praxis of tuincenter gooi het in de tuin (beetje) en u zult een maand geen last meer hebben van ze ...hebben een hekel aan andermans poep +is heel goed voor de plantjes en goedkoper dan die andere kattenwerende middelen succes !!:>)) werkt eg!
Reactie door brui0929 op 10-05-2012 17:45
Een kat graaft een kuil doet hierin zijn behoefte en graaf deze kuil weer netjes dicht. Er is geen stank overlast dit is bij een hond wel zo .
Reactie door mgirl op 14-05-2012 13:04
Behalve dan als je in de tuin aan het werk ben en zo'n heerlijke keutel opgraaft :-)
Reactie door diabeetje op 15-05-2012 12:59
Gut ze graven een kuil en maken deze daarna weer netjes dicht? Hoe kan het dan dat ik in mijn tuin zoveel drolletjes zie liggen? En geloof me, ik ben die katten van anderen in mijn tuin, meer dan zat. Mijn hond doet het toch ook niet in de tuinen van al die kattenbezitters? Nee die worden gek als ze een hond in hun tuin zien... Bedankt voor de tip van die koemestkorrels...
Reactie door blok op 15-05-2012 13:04
ik ruil graag alle 40 buurtkatten hier in voor zulke katten die geen stankoverlast geven ! alle drolletjes liggen hier in mijn tuin en in die van de buren open en bloot. lopend door de straat = t één kattepoeplucht ! jammer want het overheerst zelfs de heerlijke bloesemluchten ..........
Reactie door blok op 15-05-2012 13:06
ook weet ik niet of katten een hekel hebben aan andermans poep. de verscheidenheid aan katten die hier in de tuin poepen = groot namelijk.
Reactie door an62 op 15-05-2012 13:32
Quote: brui0929 schreef op donderdag 10 mei 2012, 17:45: Een kat graaft een kuil doet hierin zijn behoefte en graaf deze kuil weer netjes dicht. Er is geen stank overlast dit is bij een hond wel zo . einde Quote Dan heb je zeker nog nooit in de tuin gewerkt, lekker als je met je handen bezig bent. Maar ze doen het bij niet alleen in de borders, zelfs op het gras. Lekker als dat in de maaimachine zit en je moet het gras uit de vangbak halen
Reactie door an62 op 15-05-2012 13:34
Quote: killythebid schreef op woensdag 9 mei 2012, 10:03: Hallo mensen waarschijnlijk hebben veel mensen last van kattenpoep in de tuin ,heb een middel gevonden hoe u het tegen kunt gaan simpel.......koop een zak koemestkorrels bij praxis of tuincenter gooi het in de tuin (beetje) en u zult een maand geen last meer hebben van ze ...hebben een hekel aan andermans poep +is heel goed voor de plantjes en goedkoper dan die andere kattenwerende middelen succes !!:>)) werkt eg!einde Quote Jammer dat de koemestkorrels bij mij niet helpen, ik strooi ze ook, helaas, ze bleven komen. Nu heb ik een apparaat in de tuin staan, kost wel meer, maar er komen bijna geen katten meer.
Reactie door blok op 15-05-2012 13:43
ik heb sinds kort ook een apparaat (zie item "hoge tonen") boven in het tuimelraam. helaas slenteren de katten in mijn tuin nog even onbekommerd rond als altijd. met alle poep vandien. 2 apparaten (1 extra voor in de tuin zelf) vind ik dan wel duur worden. of 3 eigenlijk, want ik heb ook een voortuin.
Reactie door wimmi20 op 15-05-2012 14:01
Het is niet alleen de poeplucht die irriteert. In tuinen waar meerdere katten loslopen zetten katten veelal een "vlaggetje" Ze piesen overal een beetje om met hun plasgeur hun territorium te claimen. De volgende kat plast weer over dat vlaggetje om te claimen dat het zijn/haar tuin is. Dominante vrouwtjeskatten, ook wel poezen genoemd, doen dit ook. Denk hierbij niet aan zgn pitpoezen, die doen dat weer niet. En pis op pis op pis kan behoorlijk stinken, vooral op warme dagen. Die koemest helpt misschien tegen de keutels, maar niet tegen de "vlaggetjes". Want die worden bovengronds geplant.
Reactie door degu op 15-05-2012 14:40
Kuiltje dichtmaken ? Dat zijn vast katten die bij het circus werken, nee, dat doen ze niet. Met gedroogde koemestkorrels, dat klopt inderdaad, doe ik al jaren. Na de tuin geschoffeld te hebben grof wat met de korreltjes strooien en niet vergeten een beetje bevochtigen met de gieter zodat het begint te geuren.
Reactie door ivar op 15-05-2012 15:36
Waar ik me over blijf verbazen is dat diegenen die geen katten in hun tuin willen zich maar steeds moeten verdedigen. Is dat niet een beetje de omgekeerde wereld? Ik wens gewoon geen huisdieren van een ander in mijn tuin. Met katten schijnt dat heel normaal te zijn maar zeg ipv de kat van de buren eens het paard van de buren, dan is het opeens niet zo gewoon meer.....(en ook een veel grotere bult poep ; ) ) Ik ga die mestkorreltip toch eens proberen, heb toevallig een zak staan.
Reactie door kapoen op 15-05-2012 16:26
Ik nu van alles voorbij zien komen aan ergenissen. Het is ook zo , als een hond wat doet is het verplicht om het op te ruinmen opstaffe van een flinke boete. Ook dar risco wordt genomen wat er zijn mensen die zich daar niets van aantrekken en alles laten waar het lag,en zulke mensen zijn asociaal op dat stukje gedrag. De katten in de tuin zijn zo weg als je dat wil. Even naar een landbouwwinkel en men koopt daar de nodige meters schrikdraad en platst dat zodanig rond de tuin dat ze er wel tegenaan moeten komen. Zeker weten dat het helpt, ze springen een meter in de lucht en hebben er daarna echt geen last meer van en je tuin is ook veilig. Hebben de kattenbezitters daar moeite mee, dan gewoon de kat binnen houden. Wij hebben een hond en een kat, de hond poept onder het uitlaten en wordt door ons meteen opgeruimd, waar de kat poept weet ik niet, maar onze tuin bevat zovel kattenpoep dat er vellen zijn die hier ook poepen. Toevallig doet mijn vrouw de tuin dus ik vind het gescheten zo.
Reactie door ivar op 15-05-2012 16:33
Quote: kapoen schreef op dinsdag 15 mei 2012, 16:26: Ik nu van alles voorbij zien komen aan ergenissen. Het is ook zo , als een hond wat doet is het verplicht om het op te ruinmen opstaffe van een flinke boete. Ook dar risco wordt genomen wat er zijn mensen die zich daar niets van aantrekken en alles laten waar het lag,en zulke mensen zijn asociaal op dat stukje gedrag. De katten in de tuin zijn zo weg als je dat wil. Even naar een landbouwwinkel en men koopt daar de nodige meters schrikdraad en platst dat zodanig rond de tuin dat ze er wel tegenaan moeten komen. Zeker weten dat het helpt, ze springen een meter in de lucht en hebben er daarna echt geen last meer van en je tuin is ook veilig. Hebben de kattenbezitters daar moeite mee, dan gewoon de kat binnen houden. Wij hebben een hond en een kat, de hond poept onder het uitlaten en wordt door ons meteen opgeruimd, waar de kat poept weet ik niet, maar onze tuin bevat zovel kattenpoep dat er vellen zijn die hier ook poepen. Toevallig doet mijn vrouw de tuin dus ik vind het gescheten zo.einde Quote Prima maar waarom moet ik onkosten maken om de huisdieren van een ander niet in mijn tuin te laten schijten? Ik weet ook wel dat je schrikdraad kan spannen maar kan ik dan de nota bij de eigenaar van de kat brengen?
Reactie door hatido op 15-05-2012 18:02
Er is maar een oplossing katten verplicht binnen houden,en uitlaten aan de lijn. Uiteraard ook katten belasting gaan innen want waarom moet ik voor mijn hond wel betalen en kost een kat niets. Wat mijn hond laat vallen ruim ik netjes op dus niemand heeft last van mijn hond ik wil dus ook geen last hebben van een ander zijn kat.
Reactie door jangmcoolen op 15-05-2012 21:42
Ik had (woon nu op een flat) ook dat ik de tuin mooi omzette met een schopje en wel eens in de kattepoep pakte of zag dat er weer een kat in mijn tuin was geweest. Van de overbuurman hoorde ik van wie die kat was. Ik ben toen naar de eigenaar gegaan en gezegd dat hij erg gemakzuchtig was, zijn kat gewoon uitliet en zich niet afvroeg waar zijn kat haar of zijn behoefte deed. Heel dringend en recht in zijn ogen heb ik gezegd: "Het is nu dinsdag en ik ga nu MIJN TUIN harken en als ik zie dat er een kat in is geweest, heb ik vanaf maandagmorgen geen last meer van die kat. Als dat jou kat blijkt te zijn, weet je bij deze wie jouw kat heeft opgeruimd". Ik heb nooit geen last meer van een kat gehad (varkens met je als varkens behandelen).
Reactie door mede op 20-05-2013 11:44
Nooit meer last van katten in uw tuin. Koop een vangkooi op internet, plaats deze in uw tuin met wat lekkers voor de kat. Als u beet hebt spuit de kat in de kooi helemaal nat, en daarna sprenkel ik olijfolie over de kat(natuurproduct) Wanneer de kat thuis komt bij zijn baasje gaat hij heerlijk met de olie op de bank of op het bet liggen. Deze kat komt nooit meer in uw tuin. Herhaal dit zodat er geen een kat meer in uw tuin komt.
Reactie door ivar op 20-05-2013 13:16
Ik las het en vond het juist een mooie diervriendelijke oplossing. :)
Reactie door curly op 26-04-2014 20:26
Mest in korrelvorm van koeien gebruiken als middel tegen katten lijkt me niet verstandig als je naast goede buren woont. Als het regent begint het spul vreselijk te stinken. Beter is om een paar polletjes kattenkruid in het naastgelegen gemeente plantsoen te planten. Je zult merken dat katten er graag op af komen en zich niet meer zo vaak zullen vertonen in je tuin. Succes ! Quote: killythebid schreef op woensdag 9 mei 2012, 10:03: Kattenpoep in de tuin.einde Quote
Reactie door erikpat op 03-11-2014 12:00
Een kat als huisdier werkt maar heel kort. De meubels gaan eraan en dan gaat de poes naar buiten. Het probleem van de eigenaar is opgelost en nu het probleem van de buurt geworden. Ik denk dat het tijd wordt om een kattenbelasting in te voeren die minimaal zo hoog is als hondenbelasting. Eigenaars van katten vinden het de normaalste zaak van de wereld dat hun kat in andermans tuin zit te schijten of tegen motoren, struiken of tuinstellen aanpiest. De schade is voor de buurt. Lekker sociaal.
Reactie door bart12345 op 30-11-2014 11:40
Quote: blok schreef op dinsdag 15 mei 2012, 13:43: ik heb sinds kort ook een apparaat (zie item "hoge tonen") boven in het tuimelraam. helaas slenteren de katten in mijn tuin nog even onbekommerd rond als altijd. met alle poep vandien. 2 apparaten (1 extra voor in de tuin zelf) vind ik dan wel duur worden. of 3 eigenlijk, want ik heb ook een voortuin.einde Quote

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!