Kassa

kaaskorstjes verwijderen

Geplaatst door: orgelmuts op: 01-02-2012 23:27
Omdat ik niet zoveel kracht in mijn handen heb, koop ik meestal gesneden kaas. Daar zitten soms nog de korstjes aan. Als ik die eraf snij, dan snij ik behalve korst ook nog wel een behoorlijk randje van de kaas af. Daar heb ik nu wat makkelijkers op gevonden. Ik knip de korstjes er nu af met de keukenschaar. Zeker voor mensen met niet veel kracht in hun handen gaat dat veel gemakkelijker dan snijden.
Reactie door taarts op 14-02-2012 13:55
Bij een blok kaas gebruik ik de kaasschaaf,dat gaat ook vrij gemakkelijk.
Reactie door orgelmuts op 14-02-2012 14:47
Quote: taarts schreef op dinsdag 14 feb 2012, 13:55: Bij een blok kaas gebruik ik de kaasschaaf,dat gaat ook vrij gemakkelijk.einde Quote Dat zal bij jonge en jong belegen kaas misschien wel gaan, maar bij oude kaas wordt dat wel moeilijker. Voor mijn man koop ik idd een blok kaas, meestal extra belegen, maar dan moet hij het snijden, ik red dat niet met de kaasschaaf.
Reactie door adadrost op 14-02-2012 14:59
Heb een kaasboer ,die voor mij alle korstjes eraf snijd, Maar die kaasboer staat op een plein bij een winkelcentrum. en niet in de supermarkt.
Reactie door orgelmuts op 14-02-2012 15:08
Quote: adadrost schreef op dinsdag 14 feb 2012, 14:59: Heb een kaasboer ,die voor mij alle korstjes eraf snijd, Maar die kaasboer staat op een plein bij een winkelcentrum. en niet in de supermarkt. einde Quote Wij hebben ook wel een kaasboer in het dorp en daar ga ik ook wel eens naar toe, maar die weegt eerst de kaas en snijdt daarna pas de korstjes af. Bovendien snijdt hij niet zo nauwkeurig en gaat er rondom toch al snel 4 á 5mm verloren, als ik de korstjes afknip maar 2 mm. Op jaarbasis toch een hoop kaas ;)
Reactie door zapling op 14-02-2012 18:55
Wij knippen ook altijd het brood in stukjes en evt ook de korstjes er af met een schaar! Gewoon omdat t makkelijker gaat. Ook pizza's knippen we trouwens.
Reactie door emmap op 14-02-2012 20:18
Vooral handig voor kaas met wat hardere korst: Wikkel het stuk kaas in een vochtige doek, bv een oude theedoek, of oud stuk sloop o.i.d. Laat het stuk kaas daar een nachtje in overnachten, of iets langer als de korst nog niet zacht genoeg is geworden. Je kunt de zachte korst met de kaasschaaf nu vrij gemakkelijk eraf schaven. De gebruikte doek gewoon wassen op 40 gr. , event. eerst even in de Biotex Groen! En weer klaar voor een volgend gebruik. Succes!
Reactie door orgelmuts op 14-02-2012 21:10
@zapling O, dat is idd een handige tip! Ik heb n.l. ook best veel moeite om pizza te snijden, als ik een stuk af wil snijden, zit het kleine stukje aan mijn vork en de rest zeilt over de tafel, hahaha. Laatst wel een pizzasnijder gekocht, dan snijd ik m in de keuken alvast in punten, maar de schaar had ik niet aan gedacht. Ook als ik kipfilet moet snijden, knip ik het vaak met de schaar, gaat ook heel goed. @emmap gaat de kaas daar niet van schimmelen dan? lijkt me verder een goede tip. gr. wilma.
Reactie door daphy op 15-02-2012 17:07
Verpakte supermarktkaas hebben helemaal geen korstje. En die heb je in allerlei soorten, maten, smaken en kwaliteiten.
Reactie door orgelmuts op 15-02-2012 21:47
Quote: daphy schreef op woensdag 15 feb 2012, 17:07: Verpakte supermarktkaas hebben helemaal geen korstje. En die heb je in allerlei soorten, maten, smaken en kwaliteiten.einde Quote @daphy Dat is niet zo hoor. Ik haal mijn kaas altijd bij Dirk van den Broek, en hoewel ze inderdaad ook veel soorten, maten, smaken en kwaliteiten hebben, zijn er ook een aantal waar wel een korstje aan zit. Ik had vorige week oude Leidse gekocht van Uniekaas, en daar zit wel een korstje aan.
Reactie door manwijf op 16-02-2012 11:39
Mijn moeder kocht vroeger altijd een heel Edammertje, die ze dan net als emmap in een vochtige doek wikkelde. Oude Edammertjes zijn praktischd niet te snijden. Komt omdat ze zoveel vocht verloren hebben. Ze had de tip van de kaasboer. Nooit geen schimmel gezien hoor. Korst gaat er vervolgens heel makkelijk af, is prima te schaven en brokkelt dus niet meer. De smaak blijft hetzelfde. Als hij eenmaal zacht is op de normale manier bewaren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!