Kassa

kaaskorst van groot stuk kaas halen

Geplaatst door: emmap op: 14-02-2012 20:16
Vooral handig voor kaas met wat hardere korst: Wikkel het stuk kaas in een vochtige doek, bv een oude theedoek, of oud stuk sloop o.i.d. Laat het stuk kaas daar een nachtje in overnachten, of iets langer als de korst nog niet zacht genoeg is geworden. Je kunt de zachte korst met de kaasschaaf nu vrij gemakkelijk eraf schaven.
Reactie door tappie op 15-02-2012 05:57
Zal wel aan mij liggen,maar ik vind het niet fris om mijn kaas in een vochtige doek te stoppen,koop gewoon kaas zonder korst
Reactie door marjon1 op 15-02-2012 12:50
De rest van de kaas wordt dan toch ook zacht, lijkt me niet echt lekker. Ik leg de kaas op een plank en snij het altijd met een heel scherp mes af als het met de schaaf niet lukt, gaat prima.
Reactie door emmap op 15-02-2012 15:39
@tappie: ik ga ervan uit dat je een schone doek gebruikt, die maak je nat onder de kraan, uitwringen, om de kaas wikkelen, nacht later doek eraf, korst schaven ... en als je dat 'vies' vind, of een vies idee, kan je kaas gewoon onder de kraan afspoelen. Als je schoon en netjes werkt, met schone messen, schaven, doeken, snijplanken etc is daar m.i. niks 'vies' aan. @ marjon1: ik heb altijd oude kaas, groot stuk, de kaas wordt daar waar géén korst zit, iets weker en lichter van kleur, maar dit is met een paar uur weggetrokken. De kaas ziet er dan weer uit als vanouds. Ik ben dit gaan doen, met vochtige doek, nadat ik een keer iets van mezelf had meegeschaafd, omdat de scherpe schaaf uitschoot op de harde, gladde korst. Dat was geen fijne wond :-(( Let dus ook altijd op waar je je vingers zet, en waar de schaaf bij uitschieten terecht komt :-) Neem gerust een paar cm extra!
Reactie door defibobbie op 21-02-2012 15:16
Ik leg mijn stuk kaas tegenwoordig ongeveer 10 seconden in de magnetron. Daarna kun je heel makkelijk alleen het 'plastic' laagje eraf halen.
Reactie door dolfijn2 op 22-02-2012 00:13
Kaasschaaf onder de hete kraan houden en meteen de korst eraf snijden.Werkt prima zonder smaakverlies van de kaas.
Reactie door johanwestra op 22-02-2012 10:56
Om een korst van kaas te verwijderen is nog een methode zeer geschikt. Verwarm de korst boven een gaspit gedurende vijf seconden en bewegend zodat de gehele korst wordt verwarmt. Daarna is deze heel gemakkelijk te verwijderen.
Reactie door j.a.de witte op 29-02-2012 16:41
Met veel kazen is het moeilijk om de korst (plastic) eraf te krijgen. Zowel plakken als stukken. Bij rechte stukken gaat het het gemakkelijkste.. Sommige fabrikanten doen er een dikke laag plastic op die er dan ook makkelijk eraf gaat (sterker) Medewerking van fabrikanten is 0,0 ! Mijn methodiek is om de kaas gewoon in zijn winkel verpakking in de huiskamer te leggen waar het het warmst is (niet te lang), na een poos kan meestal dan de plastic korst er zó af gehaald worden, het begin even los snijden en dan in korte stukjes eraf trekken( wèl met weinig kracht anders breekt het plastic)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!