Kassa

International Card Services ICS | Valse e-mail: aandacht, je account creditcard activeren Visa/Matercard!

Dit is een verouderde pagina. Voor de meest actuele phishingberichten, kun je hier terecht voor Kassa's phishingdossier.
"Geachte heer /Mevrouw, Het is tot op heden gebleken dat uw creditcard rekening geupdate dient te worden.Ten gevolge hiervan, hebben wij uw creditcard rekening beperkt totdat u uw creditcard gegevens volledig update en bevestigt. Indien u verified by visa wachtwoord of Mastercard securecode heeft dient u dit verplicht in te vullen. Om uw identiteit te bevestigen en uw rekeningsbeperking te verwijderen Klik hier Met vriendelijke groet, International Card Services BV Postbus 23225, 1100 DS Diemen KvK Amsterdam nr. 33.200.596" [u: Valse e-mail in omloop gebracht, niet klikken op: 'Klik hier'[/u: Bij mij kwam de e-mail, 2x, op een verkeerde e-mailadres binnen. Deze criminele organisatie is uit op uw (persoonlijke) gegevens. Met name de veiligheidscode van uw creditkaart. Trouwens mijn creditcard is sinds augustus 2013 inactief, d.w.z. niet meer in gebruik, was beëindigd. Tot slot van deze waarschuwing! De aanspreektaal is niet zoals gewend was van ICS!
Reactie door 1953 op 10-08-2014 04:28
De waarschuwing van ICS zelf: "Wat moet ik doen als ik een e-mail heb ontvangen over het aanvullen en/of controleren van mijn Card-gegevens? De e-mail die u heeft ontvangen is vermoedelijk een vorm van phishing. Phishing is een vorm van oplichting. Criminelen gebruiken internet om via phishing persoonlijke informatie van derden in hun bezit te krijgen. Ze sturen e-mailberichten, zogenaamd uit naam van bijvoorbeeld Visa, MasterCard of International Card Services (ICS). In deze berichten vragen ze u om persoonlijke gegevens of creditcardgegevens op te geven. Bijvoorbeeld omdat u zogenaamd een prijs heeft gewonnen of om een bestelling te annuleren. Ook komt het voor dat ze u naar een website verwijzen die lijkt op een website van Visa, MasterCard of ICS. In werkelijkheid zijn dit vervalsingen en vragen ze naar uw inloggegevens, creditcardgegevens of andere vertrouwelijke gegevens. Met deze informatie plegen ze dan later fraude. Vertrouwt u een e-mail niet? Stuur deze dan door naar valse-email@icscards.nl. Heeft u vragen over valse e-mails? Neem dan contact op met de Bijenkorf Card Servicedesk via service@icscards.nl. Bekijk onze pagina over valse e-mail en phishing voor uitgebreide informatie en tips."
Reactie door 1953 op 10-08-2014 17:29
"Indien u verified by visa wachtwoord of Mastercard securecode heeft dient u dit verplicht in te vullen. Om uw identiteit te bevestigen en uw rekeningsbeperking te" Dit is voor de criminele organisatie het laatste wat hen belet om met creditcard ongenood te shoppen ten laste van uwen rekening. Geef uw laatste stukje code niet door! Uw creditcard hoeft niet geüpdatet te worden en die beperking is maar een lokkertje om uw gegevens te verkrijgen. ICS doet dat vanzelf een update doorvoeren zonder uw medewerking.
Reactie door 1953 op 17-08-2014 11:36
Ontving wederom een e-mail van de criminele organisatie met dezelfde inhoud in dezen: Geachte heer /Mevrouw, Het is tot op heden gebleken dat uw creditcard rekening geupdate dient te worden.Ten gevolge hiervan, hebben wij uw creditcard rekening beperkt totdat u uw creditcard gegevens volledig update en bevestigt. Indien u verified by visa wachtwoord of Mastercard securecode heeft dient u dit verplicht in te vullen. Om uw identiteit te bevestigen en uw rekeningsbeperking te verwijderen Klik hier Met vriendelijke groet, International Card Services BV Postbus 23225, 1100 DS Diemen KvK Amsterdam nr. 33.200.596
Reactie door 1953 op 28-08-2014 21:29
Ontving hedenavond wederom een e-mail van deze criminele organisatie. Ooit gehoord van Novina-Hotels? Blijkbaar opereert vanuit een Novina-hotel? E-mail wel geopend, en voorlopig de valse onbruikbare gegevens gegeven.
Reactie door 1953 op 09-10-2014 22:24
Hedenavond wederom een e-mail ontving met de navolgende tekst: "Geachte heer /Mevrouw, Het is tot op heden gebleken dat uw creditcard rekening geupdate dient te worden.Ten gevolge hiervan, hebben wij uw creditcard rekening beperkt totdat u uw creditcard gegevens volledig update en bevestigt. Indien u verified by visa wachtwoord of Mastercard securecode heeft dient u dit verplicht in te vullen. Om uw identiteit te bevestigen en uw rekeningsbeperking te verwijderen Klik hier Met vriendelijke groet, International Card Services BV Postbus 23225, 1100 DS Diemen KvK Amsterdam nr. 33.200.596" Wederom in belabberd Nederlands geschreven.
Reactie door 1953 op 13-03-2015 02:11
Geachte Heer/Mevrouw, Het is tot op heden gebleken dat uw creditcard rekening geupdate dient te worden.Ten gevolge hiervan, hebben wij uw creditcard rekening beperkt totdat u uw creditcard gegevens volledig update en bevestigt. Indien u verified by visa wachtwoord of Mastercard securecode heeft dient u dit verplicht in te vullen. Om uw identiteit te bevestigen en uw rekeningsbeperking te verwijderen Bevestig uw account bedankt voor uw begrip 2015 ICS International Card Copyright . Wederom tot leven gewekt, twee mailtjes, de criminele organisatie. Niet op reageren!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!