Kassa

Hooikoorts

Geplaatst door: tj.daems op: 14-03-2012 10:54
Met Weegbree kan hooikoorts binnen 48 uur worden bestreden door gedurende 1-2 dagen elk uur 1 capsule met voldoende water in te nemen (maximaal 9 per dag).
Reactie door knolselder op 20-03-2012 16:01
Beste Tj.Daems, Weegbree is een plantensoort, geen capsule. Welke capsules bedoelt u (merk, type, waar te koop, hoe duur?) en wat zit daar precies in? Is dit uit uw eigen ervaring of heeft u belangen bij de weegbreecapsuleproductie? Kortom, zoudt u uw 'tip' misschien wat beter willen onderbouwen? Alvast dank!
Reactie door emmap op 20-03-2012 16:12
Dank voor de tip, maar graag iets meer info: -waar vind ik weegbreecapsules (natuurvoedingswinkel of ook bij de doorsnee drogist?); -zijn daar nog soorten in, merken, herkomsten, sterktes of verschillende doseringen? Bij de plant heb je bv soorten, o.a. grote weegbree, smalle weegbree, ruige weegbree. -ben je na die 1 - 2 dagen klaar voor dat seizoen, voor de rest van je leven, of is dan vanaf de derde dag nog iets als een onderhoudsdosering nodig? -Zijn u bijwerkingen bekend? Van bv St-Janskruid tegen neerslachtigheid, eerst leek het een wondermiddel, is inmiddels wel het e.e.a. bekend geworden, dus even goed afwegen of je zo'n schijnbaar onschuldig natuurmiddel zou moeten gebruiken. Alvast bedankt! Als het werkt zou het geweldig zijn!
Reactie door tj.daems op 21-03-2012 11:37
Weegbree: Botanische naam: Plantago major. Tegen allergiën: Het blad van de Weegbree bevat iridoïden waarvan het hoofdbestanddeel aucuboside is. Aucuboside heeft een jeukstillende werking en is derhalve bijzonder geschikt voor de behandeling van huidaandoeningen en allergieën die met jeuk gepaard gaan. Tegen astma en bronchitis: Weegbree heeft tevens een slijmoplossende en ontstekingsremmende werking waardoor het geschikt is voor de behandeling van astma en bronchitis. Tegen hoorkoorts: Met Weegbree kan hooikoortsbinnen 48 uur worden bestreden door gedurende 1-2 dagen elke uur 1 capsule met voldoende water in te nemen (maximaal 9 per dag). Noot: Als ik goed ben geïnformeerd kunnen de capsules bij de reformwinkel worden verkregen. Gegevens zijn ontleend uit het boekje "FYTOTHERAPIE", ISBN- nummer: ISBN 2-914923-20-1. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, T.D.
Reactie door spikkel op 07-04-2012 13:48
Denk je echt dat mensen die niet naar buiten kunnen zonder dood- en doodziek te worden het redden met 18 capsules Weegbree ? Er zijn 2 miljoen mensen met hooikoorts in Nederland. Daarnaast nog ongeveer een miljoen met Astma. Enorme bedragen aan medicatie worden er verstrekt maar eigenlijk is alles wat we nodig hebben een potje Weegbree ?!? Dat gaat echt niet helpen !! Geduldig wachten tot het misschien over gaat is de enige echte remedie. Het kan wel 30 jaar duren zoals in mijn geval. Het is nu 2 jaar weg maar mijn astma is wel verergerd. Tips heb ik niet omdat in al die jaren helemaal niets heeft geholpen.
Reactie door jofel op 21-04-2013 10:27
Een beetje een late reactie, maar misschien belanden er wel meer zoekers, zoals ik, op deze pagina. Ook ik heb sinds een 15 jaar last van hooikoorts, en sinds een paar jaar gebruik ik ook de weegbree capsules. Ik koop ze bij een gezondheids/natuurwinkel. Bij mij helpen ze echt. Niet door twee dagen lang zoveel in te nemen, maar 3 a 4 per dag. Ik ben er erg blij mee omdat het ook op natuurlijke basis is, en dat lijkt me persoonlijk toch beter dan 'chemische' medicijnen. (Niet dat ik daar tegen ben, ik gebruik ook paracetamol etc maar als er een natuurlijk alternatief is, is dat wel fijn.)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!