Kassa

hackers afhouden uit u computer.

Geplaatst door: valerius-2 op: 28-12-2014 13:47
Ik heb dus vaak de computer aanstaan zonder dat ik op het net zit, Nu om dus minder risico te lopen van ongewild hacken haal ik gewoon de kabel uit de computer. Ik vind dit voor mij veiliger omdat hij de hele dag aan staat. En zo gauw als ik de aansluiting nodig heb dan maak ik weer contact.
Reactie door gijs.b op 04-02-2015 15:01
Een computer moet je beveiligen met een firewall en goede realtime virusscanner en malware-scanner. Standaard zit er al een firewall in een pc met Windows erop, en deze biedt een goede beveiliging. Je geeft een hele slechte tip hier, welke een schijnveiligheid geeft. Een computer zonder firewall ed. kan binnen seconden al besmet worden, als deze aangeloten wordt via je modem op internet. Een pc die wel een firewall-beveiliging heeft, kan niet zomaar gehackt worden, tenzij je zelf op linkjes gaat klikken en allerlei ongein installeert. De gebruiker is de schuldige in deze. Als jij je kabel aansluit en je laat je computer besmetten door op onveilige links te klikken en/of software te installeren, dan wordt in de kortere tijd dat je je pc aansluit op internet toch gewoon alles gehackt wat er gehackt kan worden. Het maakt niet uit dat je de tijd dat je op internet zit verkort, want is je pc besmet, dan kan al binnen enkele seconden alles misbruikt worden wat er misbruikt kan worden. Een nutteloze actie is het dan ook om je netwerkkabel eruit te trekken. Gebruik een goede firewall en installeer een virusscanner ed. Gebruik de firewall die al in Windows zit, of installeer bijvoorbeeld de internet security suite van Comodo.com
Reactie door madmenyo op 23-02-2015 14:18
Inderdaad, ingangen in je computer creëert men zelf. Mijn vader installeert wel eens een gratis applicatie en kiest er in de installatie dan ook voor om 4 andere programma's te installeren inclusief hun browser toolbars. Alleen omdat hij niet goed leest. Denk na en lees voordat je iets aan klikt en u bent tot op zekere hoogte veilig tegen virussen en inbraak.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!