Kassa

Gezonde hulp bij het afvallen

Geplaatst door: eenigma op: 17-01-2012 14:39
Aangezien veel mensen gewicht willen verliezen en verleid worden dure middelen daarvoor te kopen die toch niet helpen dacht ik laat ik een Tip-topic openen waar een ieder zijn Gezonde (verstand) Tip kan geven om te helpen met op een goede manier gewicht te verliezen. Natuurlijk weet iedereen dat je minder dik makende voedingsmiddelen moet eten en meer bewegen om af te vallen maar er zijn heus wel gezonde hulpmiddelen en tips die geen of weinig geld kosten om dat voor elkaar te krijgen. Tip 1) Men neme 1 komkommer, was hem goed af en snijd deze in grote stukken die je in de blender of keukenmachine letterlijk tot moes draait. Je hebt nu een komkommerdrank die je verdeelt over de dag in kleine porties drinkt, in ieder geval een half uur voor iedere maaltijd en tussen door. Voor wie aan de hoeveelheid van 1 komkommer niet genoeg heeft om minder te eten en geen honger tussendoor te hebben mag van 2 komkommers de drank maken. Je bewaart de drank in de koelkast en maakt elke ochtend verse, het zorgt ervoor dat je snel verzadigd raakt en minder tussendoor trek hebt, omdat het makkelijk weg drinkt en de bereiding weinig tijd kost, handig ook voor de renjerot-moeders ;-) Tip 2) Haal lekkere smaakjesthee per kopje, wat mij betreft bij voorkeur bij de reformwinkel vanwege de eventuele toevoegingen in de supermarkt producten, maar dat is geen must. Heb je zin in iets zoets om te snoepen dan maak je een kopje thee met een zoet vruchtensmaakje. Door dat rustig op te drinken en te genieten van de geur en de smaak wordt je zoete trek dan gestild zonder dat dit je calorieën oplevert. Tip 3) Een zakje cup a soup of een potje groentebouillon is een goed alternatief voor de hartige snack trek, met name de bouillon heeft heel weinig calorieën maar ook zo een zakje soep is laag in calorieën en warme dranken geven nu eenmaal een gevoel van verzadiging ;-) Succes allemaal, mijn buurvrouw is 12 kilo afgevallen met behulp van de komkommerdrank!
Reactie door marjon1 op 20-01-2012 15:56
Ik heb geen eigen recept maar wil toch een tip geven voor de liefhebbers van rookworst. Zoals iedereen weet is die erg vet, maar als het dan toch moet neem dan eens een runderrookworst, die heeft zelfs minder calorieën dan de magere rookworst, is de minst vette en is erg smaakvol.
Reactie door eenigma op 31-01-2012 14:11
Flauw van Kassa forum-redactie om te gaan oproepen dat mensen hun tip om af te vallen elders gaan plaatsen terwijl ik net dit topic geopend heb. De tip van Rupert Murdoch een zeer geslaagde Engelse zakenman en bekend van een tv programma introduceert "het kleine vork dieet". Bij toeval kwam hij erachter dat als je met een gebakvorkje eet je veel langer over dezelfde maaltijd doet en daardoor al vol zit voor je bord leeg is, sindsdien heeft hij altijd een gebakvorkje in zijn zak en gebruikt deze als hij iets eet. Hij heeft zo zijn overgewicht verloren terwijl hij geen honger had en gewoon at wat hij lekker vond alleen dus door het langzamer eten in veel kleinere porties. Als je je warme maaltijd op een ontbijtbordje serveert en langzaam eet neem je ook zonder dat je er veel erg in hebt een kleinere portie waardoor je langzaam maar zeker afvalt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!