Kassa

geen zout op de friet

Geplaatst door: henk dijck op: 28-02-2012 20:10
Bestel bij de snackbar de friet zonder zout , vaak wordt er teveel opgedaan is mijn ervaring ,
Reactie door ultraglide1998 op 29-02-2012 08:00
Hmmmm , lekker hoor , patat zonder zout. Nog meer van die goede tips ?
Reactie door haarp op 29-02-2012 17:10
Ik eet zo gezond mogelijk maar geen zout op de friet is waardeloos. Tip: Strooi grof zeezout op je friet, dan heb je de beste smaaksensatie.
Reactie door marjon1 op 03-03-2012 17:25
Ja, als je elke dag bij de friettent komt is dat de moeite waard maar die enkele keer dat ik buitenshuis een frietje eet laat ik er toch zout op doen. Friet zonder zout, nee, dan hoef ik ook geen friet.
Reactie door andrea op 06-03-2012 13:27
Omdat ik een allergie heb voor kruiden zoals peper, kerrie enz. gebruik ik alleen een klein beetje zout. Ik heb doordat ik maar heel weinig ervan gebruik geen enkele behoefte aan meer zout, dus ook niet op een ei of patat. Door overal zout op te doen verandert je smaak steeds meer en wil je ook steeds meer zout gebruiken. Ook al gebruik je heel weinig zout, krijg je toch nog veel naar binnen wat gewoon verborgen in veel producten zit. Het is volgens mij een kwestie van wennen. Door mijn allergie kan ik niet veel doen maar proef des te meer de natuurlijke smaak van iets.
Reactie door haarp op 06-03-2012 16:49
Quote: andrea schreef op dinsdag 6 mrt 2012, 13:27: Omdat ik een allergie heb voor kruiden zoals peper, kerrie enz. gebruik ik alleen een klein beetje zout. Ik heb doordat ik maar heel weinig ervan gebruik geen enkele behoefte aan meer zout, dus ook niet op een ei of patat. Door overal zout op te doen verandert je smaak steeds meer en wil je ook steeds meer zout gebruiken. Ook al gebruik je heel weinig zout, krijg je toch nog veel naar binnen wat gewoon verborgen in veel producten zit. Het is volgens mij een kwestie van wennen. Door mijn allergie kan ik niet veel doen maar proef des te meer de natuurlijke smaak van iets.einde Quote Jouw allergie lijkt mij heel moeilijk te bevatten. In het meeste eten zitten veel kruiden, dus moet je iedere keer goed opletten wat je eet. Wat gebeurt er als je per ongeluk peper binnen krijgt, wordt je dan meteen ziek. Ik begrijp dat er dergelijke allergies bestaan maar kan mij niet voorstellen hoe je hier mee moet omgaan. In principe moet je dan altijd je eigen eten bereiden, dit lijkt mij logisch. Zout is een smaakversterker welke je ook met mate mag innemen. Ik zou graag iets meer willen weten over je allergies.
Reactie door pieter jacobus op 06-03-2012 20:19
Over zout gesproken: heb je je wel eens afgevraagd hoe zout een haring is? Heel erg zout! Dat merk pas als je zonder door jezelf toegevoegd zout eet. Ik leg dan ook de twee schoongemaakte haringhelften in een kommetje lauw water gedurende 10 minuten. Dan de haring uit het water vissen en opeten. Steek daarna je vinger eens in het kommetje en je proeft direct hoe zout het water is geworden. Scheelt een slok op een borrel. Toch blijft het een lekkere haring.
Reactie door andrea op 07-03-2012 09:21
Quote: haarp schreef op dinsdag 6 mrt 2012, 16:49 Ik zou graag iets meer willen weten over je allergies.einde Quote Hallo Haarp, het is inderdaad een lastig iets. Ik val gelukkig niet flauw of zo iets als ik iets van peper eet. Wel krijg ik allerlei andere klachten. Dat kan zijn felle hartkloppingen, hoofdpijn, buikklachten, jeuk. Het is nooit te voorspellen welke klachten ik van wat krijg. Naast de kruiden heb ik ook last van gluten, tarwe en lactose. Ook conserveermiddelen en sommige E nummers. Ik ben al 3 jaar bezig met injecties om hier verandering in te brengen en dat lukt maar matig. Ik kan af en toe wel iets eten en daar dan minder klachten van hebben, maar als ik dat te vaak doe dan ben ik weer terug bij af. Er valt best mee te leven want je went eraan. Als ik dan artikelen lees over dat mensen veel te veel zout eten, dan denk ik, jeetje alleen een beetje zout verminderen en je verbetert je gezondheid er enorm mee. Dat is toch niet zo moeilijk.
Reactie door kees hoek op 07-03-2012 11:30
Tegenwoordig word je nuzelfs door kassa / radar als een kleine kleuter behandeld. Wat onzinnig allemaal. Ik weet zelf wel wat goed en niet goed is. Ook dat gezeur van de mens wat tegenwoordig in kassa komt met haar milieu tips. Vind dit allemaal kinderachtig gedoe.Hou toch eens op met dat beleerende vingertje
Reactie door haarp op 07-03-2012 19:09
Quote: andrea schreef op woensdag 7 mrt 2012, 09:21: Quote: haarp schreef op dinsdag 6 mrt 2012, 16:49 Ik zou graag iets meer willen weten over je allergies.einde Quote Hallo Haarp, het is inderdaad een lastig iets. Ik val gelukkig niet flauw of zo iets als ik iets van peper eet. Wel krijg ik allerlei andere klachten. Dat kan zijn felle hartkloppingen, hoofdpijn, buikklachten, jeuk. Het is nooit te voorspellen welke klachten ik van wat krijg. Naast de kruiden heb ik ook last van gluten, tarwe en lactose. Ook conserveermiddelen en sommige E nummers. Ik ben al 3 jaar bezig met injecties om hier verandering in te brengen en dat lukt maar matig. Ik kan af en toe wel iets eten en daar dan minder klachten van hebben, maar als ik dat te vaak doe dan ben ik weer terug bij af. Er valt best mee te leven want je went eraan. Als ik dan artikelen lees over dat mensen veel te veel zout eten, dan denk ik, jeetje alleen een beetje zout verminderen en je verbetert je gezondheid er enorm mee. Dat is toch niet zo moeilijk. einde Quote Hallo Andrea, Heel vervelend dat je zo moet opletten met je eten. Zoals jij het zegt ben je er wel een beetje aan gewend. Het eerste wat in mij opkwam was dat je waarschijnlijk duurder voedsel moet kopen dan de gemiddelde consument. Voor mij en vele anderen is het niet mogelijk je te verplaatsen in jouw situatie en derhalve weinig tot geen tips kunnen geven. Doch heb ik respect voor je dat je met deze allergieën zo gemallelijk omgaat. Tevens respect voor je partner die wordt hier ook dagelijks mee geconfronteerd.
Reactie door blok op 08-03-2012 17:56
ik vraag in de snackbar of ze er geen zout op willen doen, op de patat. en gooi er thuis zeezout op. = gezonder + ik kan zelf bepalen hoeveel.
Reactie door haarp op 08-03-2012 19:01
Quote: blok schreef op donderdag 8 mrt 2012, 17:56: ik vraag in de snackbar of ze er geen zout op willen doen, op de patat. en gooi er thuis zeezout op. = gezonder + ik kan zelf bepalen hoeveel.einde Quote Ik weet niet of zeezout gezonder is !? Ook ik eet altijd zeezout op de friet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!