Kassa

Ga NOOIT naar de JUMBO*!

Geplaatst door: moithing op: 11-06-2011 12:43
Mijn tip, ga nooit naar de jumbo*! Hieronder leest u ons verhaal: Gisterenavond zijn wij (ik en mijn vriendin) erachter gekomen hoe belabberd de klant wordt behandeld bij de Jumbo. Waar bij de goede supermarkten een beleid van klant is koning wordt gehanteerd, geld bij de jumbo blijkbaar de klant is crimineel! Kort de situatie: Wij laden onze weekend boodschappen op de lopende band, nadat deze de caissière zijn gepasseerd laden wij deze in, in onze tassen. Als vervolgend wordt verteld wat wij moeten afrekenen, vraag ik of het kratje bier op het rekje onder op het jumbo-karretje al is meegerekend. Ik krijg een Ja, en spaart u nog koopzegels? Daarbij denkend dat alles dus is gescand cq. aangeslagen pin ik mijn boodschappen en willen we naar huis. Nog geen 2 meter verder komt een beveiliger aangestormd om ons tegen te houden. Hij denkt dat ons kratje bier niet is betaald en wil de kassabon zien. Wij zeggen prima, want we waren ons van geen kwaad bewust. Het kratje stond niet op de bon. Als criminelen werden wij door de winkel geëscorteerd naar "achter" met boodschappen en al. Zonder verdere uitleg werd na een kwartier wachten de politie gebeld. Toen deze na nog langer wachten arriveerde wilde de desbetreffende jumbo ons een winkelverbod afgeven, maar toen wij zeiden NOOIT meer TERUG te willen KOMEN hoefde dat niet. De politie heeft navraag gedaan over de situatie, volgens de caissière hebben we niets gezegd over een kratje. De beveiliger zegt alles gezien en gehoord te hebben en zegt ook dat we niets hebben gezegd. (dit vond ik trouwens nogal een vreemd verhaal gezien hij bij de hoofdingang stond, op zo'n 5 meter afstand) Vervolgens werden we weer door de winkel geëscorteerd en ingerekend, dit keer onder politiebegeleiding. Als echter criminelen werden we nagekeken door de complete winkel en diens personeel. Om vervolgens met boodschappen en al de politiebus in te moeten, op weg naar het politiebureau. Daar mochten we allebei in een aparte cel en werden we ondervraagd. Hierna is alles voorgelegd aan de politieparketsecretaris, die ons onmiddellijk heeft vrijgesproken. De politie was het met ons eens dat dit een behoorlijk vreemde situatie was. Zeker gezien we voor zo’n 35 euro boodschappen hadden en dan, volgens de Jumbo, een kratje bier van het goedkoopste merk van 3,99 of iets zouden stelen! Werkelijk onbegrijpelijk dat een situatie als deze plaats vind! Een ding hebben we wel geleerd, wij komen nooit meer bij de Jumbo, en al onze kennissen, vrienden en familie zullen we hetzelfde aanraden. Mensonterend zoals de Jumbo met hun klanten omgaat. Ik weet niet wat ik hier verder mee moet, kan er waarschijnlijk geen zaak van maken. Daarom wil ik iedereen maar de tip meegeven, pas op als je bij Jumbo* gaat shoppen. De klant is crimineel daar... *Dit geld in ieder geval voor de Jumbo aan de beethovenlaan in Roosendaal.
Reactie door sonjaatje op 11-06-2011 19:22
Een normaal mens kijkt direct de kassabon even na, dus je bent zelf nalatig geweest. Zeker omdat je nog twijfelde of het kratje wel aangeslagen was. Verder kan ik weinig zeggen want ik was er niet bij.
Reactie door nbw op 12-06-2011 03:23
Begrijp je woede en frustratie. En sonjaatje verteld onzin alsof hij/zij direct naar het gekochte kassabon na kijkt. Dat doet niemand. Ik doe net als iedere landgenoot boodschappen wekelijks en ja daar hoort een krat bier bij. Laat ik het netjes zeggen.Zien ze het niet dan loop ik ook gewoon door zonder schuld. Heb nog nooit een achteraf controle meegemaakt. En dat is ook onzin. Eigenlijk moet je het eens omdraaien en politie bellen als de kassabon weer eens niet klopt in je nadeel. Schapprijzen/versus scanprijs. Als je er op let is het heel vaak fout. Dat is ook diefstal .Ergo roep de dienders erbij en doe aangifte.
Reactie door sonjaatje op 12-06-2011 16:05
Je verteld zelf onzin want nog voordat ik mijn boodschappen inpak heb ik mijn kassabon gecontroleerd. Je krijgt er niet voor niks een.
Reactie door plebpleb op 13-06-2011 14:34
Ben je nu opgelucht, dat je nog ergens je verhaal (Kassa-site) heb kunnen vermelden....Als klant word je overal als crimineel behandeld...
Reactie door moithing op 13-06-2011 15:05
@sonjaatje: Volgens mij doe je dan niet echt grote boodschappen. Bij de winkels waar ik boodschappen doe, krijg je je bon pas op het eind. Als je veel boodschappen doet kun je onmogelijk alles op de kassa laten liggen want dan kan de kassa-medewerker het gewoon weg niet kwijt. Vandaar dat je dan alvast je boodschappen inpakt. Bon controleren was geen optie, gezien we binnen enkele seconden na afrekenen al werden aangesproken door de beveiliger. Om niet voor onnodig op onthoud te zorgen lopen wij altijd een stukje door om de bon te controlleren. Zeker gezien er altijd meer dan 30 producten op staan... @nbw: dank je wel voor je begrip. Denk alleen dat het omgekeerde ook niet helemaal handig is. Maar begrijp wat je bedoelt. @plebpleb: je verhaal doen lucht inderdaad op!
Reactie door siasaskia op 21-05-2012 21:57
Wat ik me dan afvraag.. is er geen excuus gemaakt aangezien deze Jumbo door iw aanhouding adres gegevens van u heeft?
Reactie door wolfgang wölfe op 24-04-2013 01:00
Daar was ik ook al achter gekomen.
Reactie door mingrid op 26-04-2015 17:23
Een late reactie maar desalniettemin reageer ik toch. Inderdaad kun je niet pas wachten met inpakken als je grote boodschappen doet omdat het niet op t plateau past. Overigens ga ik er ook vanuit dat wat ik op de band leg gescand wordt door de kassamedewerk/st/er. Ik had het bij de Boni in ons dorp, qua kratbier. Iedere x vermelde ik, dat ik een krat bier op m'n kar had staan dat ze deze niet moest vergeten. Nee hoor mevrouw wij zien dat in de spiegels, wij vergeten dat heus niet! Dikwijls thuis aangekomen om weer terug te keren nadat ik erachter kwam dat ik m niet betaald had. Alsnog betaald. Maar iedere x werd de toon van de kassiere er niet vriendelijker op. Toen was ik t zat, heb er niets meer van gezegd en ik weet zeker dat ik nadien nog vaak een 'gratis' krat bier heb gehad. Ik vind het een verantwoording voor de kassiere, zij willen geen kratten op de band, ok, maar let dan ook zelf goed op wat de kassa passeert!
Reactie door goddess1982 op 13-05-2015 22:05
Ik heb van de week het zelfde mee gemaakt en dat terwijl mijn dochter van 12 alleen thuis zat ... heb ruim 4 uur op het politiebureau gezeten en een winkel verbod van een jaar maar ga ook echt niet meer terug ga nu naar de AH daar behandelen ze de klant wel op een nette manier! Mijn dochter was helemaal overstuur ... toen ze belde mocht ik opnemen en kon alleen maar zeggen dat ik op het politiebureau was en toen moest ik ophangen. Ze heeft toen helemaal overstuur mijn ouders gebeld... het is gewoon echt niet normaal!!!!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!