Kassa

eitjes goedkoper koken

Geplaatst door: dalucaafrika op: 14-12-2011 15:22
Wil je zuiniger met je energie doen. Kook dan je eitjes als volgt. Neem een klein pannetje met deksel waar net je eitjes in passen. Laat het water aan de kook komen, dan eitjes erin. Weer aan de kook laten komen, deksel erop, energiebron uit, en ze laten doorgaren. Na 6 minuten heb je heerlijk niet te zachte en niet te harde eitjes. Het is aan jou hoe hard je ze wilt. Goed afkoelen met water met wat ijsblokjes erin.
Reactie door mastag op 14-12-2011 15:30
Maar om die ijsblokjes te maken gebruik je wel extra energie, net als 2 x extra water 1 x voor de blokjes en 1 x om af te spoelen. Waar zit nu dan nog de besparing?? Mastag
Reactie door dalucaafrika op 14-12-2011 18:53
he mastag je hoeft je eitjes niet zo te koelen hoor. Ik hou van harde eieren en dus laat ik ze gewoon zo afkoelen en dat scheelt wel.
Reactie door an62 op 20-12-2011 13:08
ook ik heb een handige tip, bespaart naar mijn idee nog meer. Ik doe de eieren in de snelkoker (zonder verwarmingselement) en breng het water aan de kook. Wil ik zachte eieren dan gaan ze er na 6 minuten uit. Harde eieren moeten nadat het water gekookt heeft een paar minuten staan, daarna weer aan de kook brengen en na 10 minuten zijn ze hard. Zo gebruik je heel weinig energie, ik doe dit al jaren zo en het werkt perfect. Wel even inprikken anders koken ze stuk en dan is het een vieze bedoeling.
Reactie door vlinder30 op 20-12-2011 13:13
ha ha, pannetje buiten zetten (met dit weer), gratis koeling, haha
Reactie door steen358 op 20-12-2011 14:33
Kook de eieren mee met de groente en haal ze naar believe een paar minuten later eruit. Laat ze gewoon afkoelen, dan zijn ze samen met de rest van het eten klaar. Je kunt op deze manier ook de eieren in het voren meekoken, om ze later te eten. Wij doen dit al jaren.
Reactie door rfsdewijn op 20-12-2011 16:19
wat ik al jaren doe op mijn inductie kookplaat. (met timers) ik prik 3 eitjes en zet ze op (net onder water) als het water kookt, zet ik de betr. timer op 1 minuut en die slaat daarna automatisch af. vervolgens nog ruim 2 minuten (hangt van de grootte af) laten nagaren met deksel met pannelap erop. mijn inductie kookplaat blijft na afslaan 2 minuten piepen. totaal ruim 3 minuten. andere kookplaten piepen maar 1 minuut. in het laatste geval de kooktimer op 2 min afstellen. u kunt evt. voor nagaren door de betr. kookzone in te stellen op 2 en het energie niveau op 0. het is even uitproberen in alle gevallen wordt u gewaarschuwd door een signaal. wél in de buurt blijven. daarna uit het water halen en in koud water laten schrikken de eitjes kunt u het beste warm houden door ze in het kookwater gemengd met koud water (handwarm) weer op uitgeschakelde plaat zetten, ook weer met de pannenlap op de deksel. nog een tip: het gebruikte hete en warme water gaat uiteindelijk in het afwasteiltje voor de afwas. in ieder geval nooit heet of warm (afgiet)water door de goot spoelen. eerst laten afkoelen, want dan heeft u de warmte energie in huis i.p.v. in het riool. dat doe ik ook met het badwater. ik ga de andere tips ook uitproberen
Reactie door dalucaafrika op 20-12-2011 16:21
Hallo Steen bedankt voor je reactie. Ik laat ze ook inderdaad vaak meekoken met de groenten. Maar de groenten laat ik ook niet doorkoken op de energiebron. Het zelfde als de eitjes. Aan de kook, deksel erop, garen laten. Hou van een beetje harde groenten. Allemaal fijne feestdagen en een voedzaam 2012
Reactie door retjudyy op 20-12-2011 17:37
wat een gelul allemaal doe ze in een electrische eierkoker ,ja die gebruikt ook energie net als alle andere methodes.
Reactie door rfsdewijn op 20-12-2011 18:43
Retjudyy ... totaal hersenloos en electrische-apparaten-verslaafd. koop gewoon een extra Nespresso apparaat, electrisch mes voor slappe polsjes en een extra pseudo ''professioneel'' stoomstrijkijzer apparaat.
Reactie door bennieol op 21-12-2011 08:42
ik doe het op de volgende manier. klein beetje water in pannetje waar net zes eieren in kunnen. water met eieren op klein pitje half gas aan de kook brengen dan op gas op minimaal 10 minuten dus in fiete stomen. door klein beetje water heb ik zo stoom.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!