Kassa

Editie Enigma

Geplaatst door: lightning76 op: 23-08-2010 11:33
Op 20-08-2010 ook ineens acceptgiro gekregen van 62,65 Gelijk mail gestuurd die dag ( nog geen reactie) Daarom vandaag 23-08-2010 hun gebeld tussen 10:30-10:45 op dat 0900-nummer. Kreeg na 5 min dame aan lijn. Ze liet de hele voicelog horen. Ik haar duidelijk laten weten niks gratis te hebben gekregen. Ook geen mail op 28-07 zoals hun zeiden gestuurd te hebben. Dame besloot na fel aandringenen mijner zijde. Mijn vrouw uit hun bestand te halen en ook hoeven we niks te betalen. Ik wel direct om schriftelijke bevestiging gevraagd en deze wordt mij toegezonden met daarin vermeld dat alles opgezegt,is en wij niks hoeven te betalen. Dus beste mensen laat je niet kennen. Dit bedrijf heeft juridisch geen poot om op te staan. Betaal niks en vecht het aan!! mvg Dhr J v.d Sterren.
Reactie door anicu op 23-08-2010 13:42
Wat is hier aan vooraf gegaan? Hoe komen die mensen aan uw gegevens? Die zijn toch afgegeven door iemand. Overigens als je iets ongevraagd krijgt, mag je het houden en hoef je niets te betalen. Zo hoef je ook niets aan te vechten.
Reactie door lightning76 op 23-08-2010 13:56
Quote: anicu schreef op maandag 23 aug 2010, 13:42: Wat is hier aan vooraf gegaan? Hoe komen die mensen aan uw gegevens? Die zijn toch afgegeven door iemand. Overigens als je iets ongevraagd krijgt, mag je het houden en hoef je niets te betalen. Zo hoef je ook niets aan te vechten.einde Quote Beste anicu, Mijn vrouw is telefonisch benaderd dat ze een gratis tijdschrift gewonnen had. Daarom stemde ze in met alleen gratis tijdschrift zonder verder ergens aan vast te zitten. Maar wij kregen niks gratis. Wel kregen we afglopen vrijdag ineens een boek+factuur van die 62,65. Dus mijn vrouw voelde zich goed gepakt. Daarom mijn bovenstaande acties adviezen. Ook juristen weten van dit bedrijf af en dat dit bedrijf al meer als 2 jaar mensen op deze manier telefonisch misleid/bedrog pleeg met niet bestane contracten.
Reactie door anicu op 23-08-2010 23:30
Juist ja. Maar hoe gaat dat verder dan? U schrijft alleen gratis tijdschrift en toch komt er een boek met een acceptgirokaart. Is er een voice-log gemaakt want daarmee kun je ze dan om de oren slaan. Ik ben inmiddels zover dat ik al standaard NEE zeg als de telefoon gaat, vooral als het een afgeschermd nummer betreft.
Reactie door lightning76 op 24-08-2010 15:15
Quote: anicu schreef op maandag 23 aug 2010, 23:30: Juist ja. Maar hoe gaat dat verder dan? U schrijft alleen gratis tijdschrift en toch komt er een boek met een acceptgirokaart. Is er een voice-log gemaakt want daarmee kun je ze dan om de oren slaan. Ik ben inmiddels zover dat ik al standaard NEE zeg als de telefoon gaat, vooral als het een afgeschermd nummer betreft.einde Quote Beste, Mijn vrouw was op een dag gebeld dat ze een gratis puzzelblad gewonnen had. Daarop werdt alles opgenomen en duidelijk vermeld door de dame die mijn vrouw aan de lijn had dat het een gratis gewonnen blad was zonder addertje. Ik heb gisteren ook toen ik belde de voicelog gehoord. En klopt allemaal..mijn vrouw stemde idd ALLEEN in met het gratis blad en verder niks. Maar tot mijn verbazing kwam dat gratis blad er nooit. Maar in plaats daarvan kwam ineens een standaarblad van Editie Enigma met de factuur van 62,65 erin. Dus toen ik een advocaat gebeld en ik kon Editie Enigma aanpakken op dwaling. Dit houd in dat Editie Enigma onder valse voorwendselen mensen contracten aansmeert. En deze contracten dus jurudisch ongeldig zijn aangezien geen een klant ooit accoord gaf voor deze zwendel/oplichtingtruuk per telefoon. Daarom is ook gisteren nadat ik belde met Editie Enigma alles stopgezet en worden wij niet meer lastig gevallen door hun. Dit omdat hun weten dat ze fout zitten en ook dat als ik ze voor de rechter zou slepen hun 100% verliezen want ze hebben nergens houvast aan. Omdat het contract doodgewoon niet bestaat.
Reactie door anicu op 25-08-2010 21:19
Heldere uitleg. Dank u.
Reactie door biekie op 27-09-2010 14:03
Ik heb een hele tijd geleden een proefnummer van enigma laten komen. Netjes meteen opgezegd en overal vanaf. Nu zouden ze (zelfde uitgever) een nummer van spirit-sudoku toesturen. Waarschijnlijk stond in hun bestand dat ik netjes op tijd afmeld en hebben ze het proefnummer maar niet opgestuurd zodat ik niet op tijd kon melden dat ik niet geinteresseerd ben. Zijn inmiddels 7 mails verder maar ze willen het maar niet begrijpen. Inmiddels heb ik een brief van het incassoburo. Waarna ik een mail heb gestuurd naar uitgever en incassoburo. Hier werd al niet eens op gereageerd. Weer een mail gestuurd naar uitgever en incassoburo. Van de uitgever kreeg ik nu het antwoord dat ik maar met incassoburo contact op moet nemen. terwijl ik in mijn mail heb geschreven dat de laatste mail ook naar incassoburo is gestuurd. Prachtig he.. Zij maken een fout en ik moet er mijn tijd insteken. Heb ze nu de tijd gegeven tot dinsdagavond om mijn gegevens te verwijderen en mij daarvan een bevestiging te sture. Als er woensdag geen bericht is, ga ik aangifte doen van oplichting. Ze krijgen geen cent van me. Laat de rechter dan maar uitmaken wie er gelijk heeft.
Reactie door lightning76 op 28-09-2010 07:37
Quote: biekie schreef op maandag 27 sep 2010, 14:03: Ik heb een hele tijd geleden een proefnummer van enigma laten komen. Netjes meteen opgezegd en overal vanaf. Nu zouden ze (zelfde uitgever) een nummer van spirit-sudoku toesturen. Waarschijnlijk stond in hun bestand dat ik netjes op tijd afmeld en hebben ze het proefnummer maar niet opgestuurd zodat ik niet op tijd kon melden dat ik niet geinteresseerd ben. Zijn inmiddels 7 mails verder maar ze willen het maar niet begrijpen. Inmiddels heb ik een brief van het incassoburo. Waarna ik een mail heb gestuurd naar uitgever en incassoburo. Hier werd al niet eens op gereageerd. Weer een mail gestuurd naar uitgever en incassoburo. Van de uitgever kreeg ik nu het antwoord dat ik maar met incassoburo contact op moet nemen. terwijl ik in mijn mail heb geschreven dat de laatste mail ook naar incassoburo is gestuurd. Prachtig he.. Zij maken een fout en ik moet er mijn tijd insteken. Heb ze nu de tijd gegeven tot dinsdagavond om mijn gegevens te verwijderen en mij daarvan een bevestiging te sture. Als er woensdag geen bericht is, ga ik aangifte doen van oplichting. Ze krijgen geen cent van me. Laat de rechter dan maar uitmaken wie er gelijk heeft.einde Quote Beste Bieke, Ik kan je op voorhand al meldden dat aangifte jegens oplichting niet behandeld zal worden bij de politie. Dit had ik al geinformeerd in mijn geval ook namelijk. En de politie meldde me dat dit soort zaken alleen opgelost kunnen worden via een civile procedure dus bij de rechter en zal je dus een advocaat in de arm moeten nemen jammer genoeg. Ik kan je wel als advies geven ze een mail te zetten met ultimatum en ook een belletje doen naar hun en ze daar ook dezelfde ultimatum stellen. En meldden als ze je niet meer tot last zijn voor het ultimatum verloopt. Houden ze zich er niet aan moet je melden aan hun dat je de zaak reeds gemeld hebt bij de consumentenbond en zonodig ze voor de rechter zal slepen. Geef aub niet op want dat is juist wat ze willen. Je moet egt doorzetten. mvg, Jeroen
Reactie door biekie op 28-09-2010 12:32
Ben gisteren weer gebeld door het incassoburo met de vraag wat we over het openstaande bedrag konden afspreken. Ik heb hun ook verteld dat er niets af te spreken valt want dat ik het niet ga betalen. Toen ze vroeg waarom niet heb ik haar het hele verhaal verteld. Ook dat de zichttermijn pas ingaat op het moment dat het blad in de bus ligt. Toen zei de dame aan de telefoon dat ik daar gelijk in had en baalde ik natuurlijk als een stekker dat ik het gesprek niet heb opgenomen. Ze zou de kwestie opnemen met de uitgever en dan weer contact opnemen met mij. En jeroen, bedankt voor je reactie. Volgens mij kan het ook via de kanton-rechter en daar kun je zelf je zegje doen, geloof ik. Maar zo niet, Ik betaal nog liever 500 euro aan een advocaat dan dat ik Calatus die 127 euro betaal. Want die advocaat heeft er dan toch voor gewerkt en dus recht op betaling.
Reactie door lightning76 op 01-10-2010 12:20
Quote: biekie schreef op dinsdag 28 sep 2010, 12:32: Ben gisteren weer gebeld door het incassoburo met de vraag wat we over het openstaande bedrag konden afspreken. Ik heb hun ook verteld dat er niets af te spreken valt want dat ik het niet ga betalen. Toen ze vroeg waarom niet heb ik haar het hele verhaal verteld. Ook dat de zichttermijn pas ingaat op het moment dat het blad in de bus ligt. Toen zei de dame aan de telefoon dat ik daar gelijk in had en baalde ik natuurlijk als een stekker dat ik het gesprek niet heb opgenomen. Ze zou de kwestie opnemen met de uitgever en dan weer contact opnemen met mij. En jeroen, bedankt voor je reactie. Volgens mij kan het ook via de kanton-rechter en daar kun je zelf je zegje doen, geloof ik. Beste Bieke, Ik wens je veel succes met je zaak tegen die oplichters. wordt ook idd dat meer mensen stijdlustig worden. Want blijkt toch dat heel veel mensen ook betalen(om er maar vanaf te zijn) En dat is juist de oplichters in de kaart spelen. Maar aan dit probleem althans deze instantie wordt pas iets gedaan zodra een zeer grote groep dit aan de kaak steld. Wat je wel ook aan je advocaat kan melden als het zover komt. Dat Editie Enigma handeld met valse informatie en met streken als dwaling om zo de klant om de tuin te leiden. mvg, Jeroen. p.s ik hoor graag hoe het afliep van je. Maar zo niet, Ik betaal nog liever 500 euro aan een advocaat dan dat ik Calatus die 127 euro betaal. Want die advocaat heeft er dan toch voor gewerkt en dus recht op betaling.einde Quote

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!