Kassa

Doodgaan, wat kost dat?

Geplaatst door: read op: 30-03-2011 22:38
Bereken de uitvaartkosten: In de rubriek vraag&beantwoord wordt nogal eens de vraag gesteld wat een eenvoudige uitvaart of crematie kost. TIP Met behulp van de Uitvaartkostenmeter kun je een kostenberekening maken. Een uitvaart kost al gauw tussen de € 4250,- en € 8250,- (inclusief een grafsteen). Door in de onderstaande velden (zie onderstaand internetadres) de persoonlijke wensen aan te geven, krijgt je een indruk van de totale kosten van een uitvaart. Ook kun je zelf het bedrag bepalen waarvoor je verzekerd wilt zijn of wat je aan bedrag moet reserveren (sparen). [url: http://begrafeniskosten.eigenstart.nl/[/url: Klik op: Uitvaartkostenmeter (onderverdeeld in provincies) ReadAC.
Reactie door tp op 30-03-2011 22:44
"In de rubriek vraag&beantwoord wordt nogal eens de vraag gesteld wat een eenvoudige uitvaart of crematie kost." Oja joh? Waar dan...?
Reactie door jftm op 31-03-2011 00:06
Read, Aanvulling en reactie... Een serieus onderwerp waar ik hopelijk lang niet mee te maken krijg. Volgens Dela, is het particulier regelen van een begrafenis of crematie (meestal via een uitkering van een uitvaartzekering) duurder dan bij een organisatie zoals die van hun. Ik ben dit nagegaan en kwam uit bij Dela op 3500 Euro voor een crematie. Het is dan wel zeer sober. Via telefonische info bij de diverse instanties waar je alles moet regelen, wat Dela ook doet, kwam ik uit op het bedrag zoals jij schetst; ongeveer 6000,-. Het ligt er dus wel aan wat, hoe en waar je het regelt. John
Reactie door nbw op 31-03-2011 01:17
Mooie tip en daar kan ik nog wel iets aan toevoegen. Heb niet meer de exacte kennis paraat maar begrafenisverzekeringen vallen buiten het normale toezicht in verzekeringswezen. Wat ik wel weet dat uitvaartverzorger meestal dubbel belang heeft. En aan uw wensen voldoen en verkopen van polissen of grafstenenmonumenten. Dus hoe zeer u het ook hebt zitten na een dierbaar verlies de commercie rust niet.En dat kan ook samen met respect en voldoening. Neem geen extra verzekering voor je uitvaart.Het is meestal enkel provisie. Het zelf sparen van een potje doodgaan en vastleggen is per saldo veel goedkoper.
Reactie door duif2 op 31-03-2011 09:31
En laat je in je verdriet niet overrompelen door de uitvaartverzorger. Wanneer zij een advertentie voor je in de krant laten zetten kostte dat €1700, bij navraag bij de krant kostte het als je het zelf had opgegeven €1200. Ook de kosten voor luxe koeken weten ze behoorlijk op te drijven. Proberen soms meer dragers aan te smeren (staat beter bij zo'n mooie kist!!) Probeer het in de gaten te houden.
Reactie door gijsvogel op 31-03-2011 12:03
Misschien al gezien, maar leuke en nuttige aflevering van de rekenkamer hierover. [url=http://derekenkamer.kro.nl/seizoenen/2011/afleveringen/11-02-2011/: http://derekenkamer.kro.nl/seizoenen/2011/afleveringen/11-02-2011/[/url:
Reactie door gabriele op 31-03-2011 14:12
in 2008 zelf daar mee te doen gehad zelf ,met de kinderen alles geregeld er is zelfs video van gemaakt ieder heeft een cd gekregen kaarten zelf verzorgd was niet eens naast de deur 60 km moest er voor gereden worden eigen auto's want anders werd het wel heel erg duur urn werd opgehaald en netjes thuis gebracht alles was tip top gedaan €5000 bedankkaarten ook zelf gemaakt etentje bij dochter thuis ! en er werd niks opgedrongen was gewoon goed door bedrijf uit Gorcum
Reactie door bikerappie op 31-03-2011 16:10
Allemaal grote bedragen die je hier en daar hoort. Ben zelf wezen vragen wat de kosten zijn voor de crematie, nou dat viel mee, €900. Was plus minus, hing er vanaf hoeveel mensen er kwamen ivm koffie en cake. Kist,volgauto etc. hangt ervanaf wat je wilt. Koop maar biefstuk voor je verz. premie. Anders eten ze het bij je verz. wel op. Vind elke keer weer dat mensen bang worden gemaakt door te zeggen dat het erg duur is. Kreeg een keer een folder in de bus waarin stond dat het in mijn regio wel €12000 zou kosten en ben toen zelf gaan vragen wat het kost. Nou dat kan je mijn inziens zonder verzekeringen wel betalen. Het kost niet meer dan een tweedehands gezins auto.Die kunnen mensen wel betalen!!!!!!!!! En zonder verzekering........ Er wordt gewoon behoefte gekweekt bij consumenten en daar wordt handig gebruik van gemaakt door uitaartverzekering aanbieders. gr. Peter.
Reactie door jknoester op 31-03-2011 16:21
zelf een reserve aanleggen door sparen klinkt logisch. Er kleeft echter 1 maar aan....leeft men lang genoeg om dat potje voldoende te vullen?
Reactie door feodora op 01-04-2011 01:13
Misschien interessant om eens hier te kijken: http://www.budgetuitvaart.nl het hoeft idd niet allemaal zoveel te kosten, laat je niks wijsmaken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!