Kassa

dichtbinden huisvuilzak

Geplaatst door: tenormin op: 13-01-2011 19:34
De bijgevoegde strips om de grijze vuilniszak dicht te maken vind ik onhandig. Knip van oude panty's de voeten af en knip de panty in repen van 2 cm tot het broekjesgedeelte. U heeft nu gewoon klein lijkende "bandjes" die, als U ze om de bovenkant knoopt heel rekbaar en ijzersterk zijn. Zo is de zak gemakkelijker te dragen.
Reactie door van leyden op 13-01-2011 21:13
Een dubbele knoop in een vuilniszak is veel handiger, Het gaat zo,,,pak twee kanten van de zak en draai ze rond totdat er een soort touwvorm ontstaat,,,knopie knopie en klaar is Kees.
Reactie door tenormin op 13-01-2011 21:58
van Leyden, natuurlijk heb ik dit ook gedaan maar met de bandjes erom heb je veel meer ruimte voor volle zak. Ik zal niet ontkennen dat dit dan zwaarder is; het was juist mijn bedoeling om iets meer "milieu" besparing te verkrijgen, vandaar de panty-knipsels.
Reactie door nbw op 14-01-2011 02:02
Hoi Weet niet waar jullie wonen maar ik heb een grijze container staan en daar kun je huisvuilzakken ingooien vast of niet vast. Maar het kan ook zonder huisvuilzak. Reepjes panty's knippen komt bij mij dus over als totale waanzin net als de dubbele knooptechniek de zak dicht te krijgen. Oeps ik heb een beetje gelogen. Want in Amsterdam moet het vuil in in correcte dichte huisvuilzakken aangeboden worden. Daar heeft men geen grijze containers volgens mij. Excuus voor mijn vergissing, maar hier in het buitengebied van ons land kan ik mijn afval kwijt in grijze containers die eens per 2 weken door een wonder der techniek opgepakt worden en geleegd in een bruut apparaat en weer netjes teruggezet.
Reactie door duif2 op 14-01-2011 16:23
Ik heb vuilniszakken waar een bandje inzit, helemaal makkelijk. Aan beide kanten trekken, strikje erin, klaar. Ook in Amsterdam bestaan er trouwens containers. Ik heb er een voor mijn deur en in de wijk iets verder is een ondergronds systeem waar je het zo in kan kieperen, dus of het los of vast zit maakt niet uit.
Reactie door sniekma op 20-01-2011 12:07
Hallo Brigden, Het is een hele goede tip die je gaf met de panty's. Dit doe ik ook altijd als er papier buitengezet moet worden, als de dzen niet goed sluiten. Natuurlijk zijn er altijd mensen zoals je nu weer ziet die met commentaar komen. Ik dit en ik dat ik weet alles beter. Je tip is een goede tip de zak is dicht op een manier dat hij ook beter opgepakt kan worden door de mensen die hem ophalen, zonder dat hij vlug opengaat. Wat een onzin ik kan de zak zo in een ondergronds systeem kieperen zoals duif 2 reageerd. Om zo een reaties gaat het toch hier niet. Gewoon een goede tip waar iedereen wat aan heeft.
Reactie door defibobbie op 20-01-2011 12:14
Gewoon de trekbandzakken gebruiken. Daar zit een gele band aan die je aantrekt en waar je dan een knoop in kunt leggen. Werkt perfekt!
Reactie door henkiehoempa op 20-01-2011 13:15
Bandjes? Stripjes? Ik pak de volle vuilniszak uit de pedaalemmer, druk de inhoud nog even extra naar beneden, zodat de lucht uit de zak ontsnapt, geef de zak een flinke draai in de rondte en leg er een knoop in. Blauwe 30 liter zakken van de Action..... Prima!
Reactie door traporgel op 20-01-2011 13:17
Bij het gebruik van verknipte panties - en die zijn van nylon gemaakt wat bepaald niet gemakkelijk verteert - voegt u dus nog meer afval toe, terwijl de gegeven optie met een dubbele knoop in de zak géén extra 'ecologische footprint' oplevert. En het kost niks om te knopen. En als de knoop gemaakt is, hebt u automatisch een soort van handvat gemaakt om de zak te dragen. En bij het op 18 hoog over de reling mieteren hebt u een betere swing :-)
Reactie door tenormin op 20-01-2011 13:59
Traporgel, ik denk dat u een man bent. Mijn panty's zijn ecologisch afbreekbeer. Al jaren trouwens. Uw tip om het van 18 hoog naar beneden te gooien zal ik maar als "grapje" lezen; hoewel er dus veel mensen dit wel doen, helaas.
Reactie door coolly5 op 20-01-2011 14:44
.. ik kocht laatst, per vergissing, vuilniszakken met zo'n koortje erdoor. Stom hè? Maar goed ik zal mijn zus bellen of ze een paar oude panty's met de post wil opsturen dan kan ik het iig uitproberen .. Ikzelf maak twee punten en knoop die twee keer. Sluit goed en je hebt een goede greep. Een oude panty met zand in de voet maakt een goede werpslinger ..
Reactie door kenner op 20-01-2011 21:45
Panty erin of panty erom..............wat maakt het uit. Goeie tip,hoor ! Ook voor de eventuele vuilnisophalers!
Reactie door roosendaal46 op 20-01-2011 23:04
Beste, duif2 en coolly5 en nog meer mensen. Jullie weten toch dat de meeste nederlanders voor een paar rotcenten op de eerste rang willen zitten. Ook ik probeer zo min mogelijk uittegeven aan dergelijk gedoe, maar ik koop gewoon zakken met een koordje er in, erg gemakkelijk en mijn vrouw kan wat zuiniger omgaan met haar panty's, het is zo'n gedoe om elke week te proberen je panty's kapot te maken om maar een goedkoop koordje voor je vuilniszak te verkrijgen.
Reactie door wimmi20 op 21-01-2011 00:33
Brigden, die tip van jou gaat mij aardig wat geld kosten. Als ik die tip van jou opvolg moet ik speciaal daarvoor panties kopen. Want ik draag ze niet. Trouwens, de meeste mannen niet.
Reactie door tenormin op 23-01-2011 12:49
Roosendaal46 Wie spreekt hier nu van elke week panty's kapot maken. Ik heb het over oude panty's; ze hebben echt niet het eeuwige leven. De zakken met de aantrekbandjes heb ik GEEN goede ervaringen mee, scheurt (bij mij alleen kennelijk) snel bij dichtdoen. Wat ik op zo'n site als dit niet begrijp als iemand met goede bedoeling een in haar ogen goede tip wil doorgeven zo iemand, op die enkeling na, lekker wordt afgebrand. Moet dat nu? Op zo'n manier lijkt het wel de reactie site van de Telegraaf te worden.
Reactie door kenner op 23-01-2011 13:41
Quote: brigden schreef op zondag 23 jan 2011, 12:49: Roosendaal46 Wie spreekt hier nu van elke week panty's kapot maken. Ik heb het over oude panty's; ze hebben echt niet het eeuwige leven. De zakken met de aantrekbandjes heb ik GEEN goede ervaringen mee, scheurt (bij mij alleen kennelijk) snel bij dichtdoen. Wat ik op zo'n site als dit niet begrijp als iemand met goede bedoeling een in haar ogen goede tip wil doorgeven zo iemand, op die enkeling na, lekker wordt afgebrand. Moet dat nu? Op zo'n manier lijkt het wel de reactie site van de Telegraaf te worden. einde Quote Heel goed brigden!Groot gelijk om dat even te benadrukken. Zo gaat het hier altijd. In plaats van .....wie de panty past trekke hem aan! Wedden dat ik nu hier ook weer reacties op krijg.. Soms denk ik dat (steeds dezelfde !) mensen niets anders te doen hebben dan incognito commentaar leveren. Dan denk ik altijd maar, ach, zielig dat ze niks anders te doen hebben,waarschijnlijk durven ze dat in het echte leven nooit! Ik heb je tip dankbaar in de praktijk gebracht hoor, dus zie het maar zo: Beter èèn panty verknipt dan tien verknipte reacties! Fijne zondag verder!
Reactie door tenormin op 23-01-2011 15:04
Sniekma en Kenner, dank jullie wel, gelukkig zijn er ook mensen die normaal kunnen reageren. Moest ik even kwijt hoewel niet ter zake doende eigenlijk. Mensen die het een waardeloze tip vinden kunnen dit immers ook in normale bewoordingen doen? Dank jullie wel, hoor.
Reactie door consument36 op 23-01-2011 18:30
Dit doe ik al jaren met mijn zakken. wij hebben gemeente zakken en daar zitten geen koortjes aan. je doet lang met kniekousjes of pantys..(in stukken geknipt0 Mij overkomt het ook dat iker een kwijt ben.overigens koop ik 2x de zelfde.Iedereen heeft wel een kennis of moeder die die dingen draagt. Ik gebruik die kapotte kniekousjes ook in de tuin om e.v t. planten op te binden consument 36
Reactie door wimbremer op 24-01-2011 16:00
... ik dacht; dat doe ik dus ook en pakte de panty's van mijn vrouw. He-le-maal over de rooie want het bleken nieuwe, hele dure pantys te zijn. Had je dat er niet even bij kunnen zeggen??!! ☺☺☺☺

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!