Kassa

Corona - stiekeme prijsverhoging

Geplaatst door: decay op: 13-06-2011 12:40
Mijn tip / waarschuwing is om op te letten als men een Corona 6 pack koopt. Voorheen was deze prijs rond de 6,66 ( duivels getal :-P ) Maar ze hanteren aan de kassa een andere prijs namelijk rond de 8,40 . Ik was verbaasd over deze verhoging aangezien het product precies hetzelfde is en de verpakking ook ongewijzigd is. Bovendien heeft de winkel ( bij mij de C 1000) deze prijs nog als 6, 66 in de schappen staan. Let dus op , bij het afrekenen dat ze wel de goede prijs hanteren.
Reactie door moithing op 13-06-2011 14:59
Volgens mij kun je wettelijk gezien (maar pas op ik heb geen rechten gestudeerd) van de winkel eisen dat je alsnog maar 6,66 hoeft te betalen. Regel was dacht ik dat wanneer de prijs aannemelijk is voor het product (in jouw geval zeker) dan moeten ze het voor die prijs leveren. Ook al is de prijs verhoogt. De prijs op het schap besluit jou (o.a.) om het product aan te schaffen. Een hogere prijs bij de kassa is dan oneerlijk! Iemand die de werkelijke regels hieromtrent kent? (miss wat artikelnummers van het wetboek erbij?)
Reactie door duif2 op 13-06-2011 17:48
Bij menig winkel staat bij de kassa een bordje dat de gescande prijs de prijs is die je moet betalen. Mijn ervaring is dat je, ook als dat bordje er niet staat, weinig kans maakt om het voor de lagere prijs te krijgen.
Reactie door dcz op 13-06-2011 20:34
Prijs op het schap is de juiste prijs en daarvoor dienen ze het af te rekenen. Smoesjes als; de kassa geeft de juiste prijs aan, heeft U geen boodschap aan. Het is de verantwoordelijkheid van de winkel om te zorgen voor juiste prijsaanduiding. Bordjes plaatsen ontslaan de winkelier nl. niet van zijn verplichtingen.
Reactie door sonjaatje op 14-06-2011 09:54
Bij de AH is de schapprijs de prijs waarvoor je het artikel meekrijgt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!