Kassa

Brief ontvangen dat u geen aangifte hoeft te doen??

Geplaatst door: hansbaltes op: 07-03-2012 07:38
Als u een brief heeft ontvangen waarin de belastingdienst aangeeft dat u geen aangifte hoeft te doen, omdat vorig jaar geen aanslag was opgelegd, dan moet u dat beslist niet geloven. Vul de aangifte zo goed mogelijk is en u komt toch al gauw tot de ontdekking dat u geld terug kan vorderen. Insturen dus!!! Als er toch niets te verdienen blijkt te zijn, dan weet u het in inder geval zeker dat het ook zo is.
Reactie door mineola op 13-03-2012 13:14
Ook ik heb dit jaar bericht gekregen dat ik geen belastingpapieren hoefde in te vullen, ikke blij natuurlijk, maar ik had al een afspraak staan voor hulp bij invullen, dit kon ik lekker afzeggen. Toch had ik zo mn twijfels want ik heb nu een paar jaar een belastingschuld lopen afbetalen(3jaar) heb een IOAWuitkering sinds augustus vorig jaar. Ik kreeg afgelopen jaren zo goed als niks terug en omdat mn inkomen niet gaat veranderen hoefde ik niks in te vullen
Reactie door anduril op 13-03-2012 13:16
Zijn ze bij de Belastingdienst zo dom, of is dit een poging tot oneigenlijke besparingen?
Reactie door mineola op 13-03-2012 13:22
Ik zou t niet weten wat t beste is, zou het toch de moeite zijn om het in te vullen denkt u?
Reactie door f.weele op 13-03-2012 13:36
gewoon het aangifteprogramma van de belastingdienst downloaden en invullen. Je krijgt dan vanzelf wel te zien of je moet betalen of terugkrijgt. Als je terugkrijgt inloggen met digiD en verzenden.
Reactie door koningsjpc op 13-03-2012 13:40
De vrouwen, die getrouwd c.q. samenwonen, werken en kinderen hebben, moeten het formulier zeker invullen, dit i.v.m. de kortingen, die zij kunnen krijgen.
Reactie door venicefan op 13-03-2012 13:47
Met name wanneer man en vrouw beide werken en er jonge kinderen zijn, kan het aantrekkelijk zijn de aangifte voor beide partners in te vullen. Dit i.v.m. de inkomensafhankelijke combinatiekorting. Altijd even doen dus. Ik ben er zeker van dat het in bepaalde gevallen wel eens een verrassende uitkomst zou kunnen geven.
Reactie door zwemkaart op 13-03-2012 15:34
hennie, ook ik heb bericht gekregen, net als vorig jaar, ik heb het toch ingevuld, en vorig jaar kreeg ik terug, en dit jaar krijg ik meer als €300 terug , dus invullen
Reactie door geeta21 op 13-03-2012 16:29
Ik krijg al 3 jaar niets terug of ik moet betalen. De boekhouder kost me wel elke keer 45 euro! Ik heb geen aftrekposten.
Reactie door schukking op 13-03-2012 16:44
Ook ik kreeg van de belastingdienst een dergelijke brief. Omdat ik nogal veel ziektekosten heb af te trekken ben ik toch maar zo verstandig geweest mijn aangifte WEL te doen, resultaat: 1025,00 euro terug te ontvangen Kassa !!!
Reactie door hanedorp op 13-03-2012 20:24
Heb voor de eerste keer de digitale aangifte ingevuld. Heb mij van tevoren ingelezen, wat ik mag opvoeren in de kolom buitengewone uitgave. De tip die ik wil geven aan mensen met de aandoening Lymfoedeem. Genoemd Lymflekkage door de BD, mogen € 1.100 opvoeren. Heb voor de zekerheid nog even gebeld met BD. Inderdaad was het antwoord. Verder € 0,35 voor de kilometers voor bezoek aan zorgverleners.
Reactie door huisarts op 13-03-2012 20:25
Natuurlijk altijd aangifte doen. Ouderen kunnen dit vrijwel kostenloos laten doen bij een vrijwillger van (bijvoorbeeld) een stichting voor welzijn ouderen. Na het invullen van de gegevens hoort u meteen of u iets terug krijgt of moet betalen. Zeer zeker invullen als u 62 jaar of ouder bent en u heeft nog een baan. U heeft wellicht recht op een zo genaamde "doorwerk bonus".
Reactie door malhy2 op 22-03-2012 03:50
Ook voor mensen met alleen een AOW uitkering en enige ziektekosten is het raadzaam het formulier in te vullen. Tegenwoordig ziet U direct of U in aanmerking komt voor de TSZ regeling = tegemoetkoming Specifieke ziektekosten. (vroeger bekend als TBU-regeling). Ook zie ik als invuller bij het FNV dat veel echtparen cq fiscaal partners in aanmerking komen voor zorgtoeslag. Voor deze toeslag is nodig dat U de verzamelinkomens van U beide weet en deze komen uit de invulling van het aangiftebiljet naar voren. Zoals reeds eerder vermeld HOEFT U het biljet niet in te sturen. Gr Ed
Reactie door verbena1954 op 21-04-2012 16:10
Maakt u gebruik van het elektronische aangifteprogramma dan kunt u direct zien of u al dan niet geld terug krijgt. Geen geld terug, dan de aangifte niet versturen als het niet hoeft. Zo simpel is dat. Minder makkelijk is het als u de papieren aangifte wilt invullen. Dat betekent enige rekenkunst. Hoeft u geen aangifte te doen, maar denkt u voor teruggave in aanmerking te komen dan is het goed om na te gaan wat de kosten zijn als u een professional inhuurt. Anders kost het u misschien meer als dat het oplevert. Wellicht is de gratis invulhulp, bijvoorbeeld van de vakbond, dan een alternatief.
Reactie door hanedorp op 21-04-2012 18:56
Voor belastingjaar 2010 heb ik de papieren in laten vullen in het hol van de leeuw in A'doorn. Mijnheer heeft alles ingevuld en zei : gaat U maar vast sparen U moet €€€€ bijbetalen en Uw partner €€€€ Ik schrok me een hoedje. Gelukkig hadden wij wat gespaard, dus dacht : er zijn ergere dingen in het leven. Krijgen wij de definieve aanslag en wat blijkt, ik krijg behoorlijk wat terug en mijn partner moet het bedrag betalen, wat invuller bij de BD had berekend. Dacht : wat hij kan, doe ik misschien wel nauwkeuriger. Iedereen die met de computer kan werken, kan ook zijn eigen belastingpapieren invullen. Goede raad : bewaar bonnen die betrekking hebben op buitengewone uitgaven - alle ritten naar ziekenhuis - artsen en andere zorgverleners. Je mag € 0,34 op voeren per km. Ik heb alle rekeningen v.d. tandarts die niet geheel door de ziektekosten verzekering wordt vergoed opgevoerd als buitengewone lasten. Doe je samen met je partner aangifte, dan moet je deze buitengewone lasten zetten, bij degene met het hoogste inkomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!