Kassa

bovenkant keukenkastjes

Geplaatst door: omejaap op: 10-03-2010 13:28
Is de bovenkant van uw keukenkastjes uiteindelijk schoon, na veel gedoe, leg er dan een oude krant op, en vervang die eens in het kwartaal. even werk, maar nooit meer schuren en soppen en plakken daar . (tip is van mijn moeder, en ik ben zeer dankbaar)
Reactie door schutje57 op 10-03-2010 18:00
Als je gebruik maakt van glanzend reclamefolders, heb je ook niet het probleem dat je papier afgaat geven op je keukenkastjes!
Reactie door mikeholland op 12-03-2010 15:53
Het lijkt mij niet zo hygiënisch die keukenkastjes bovenop zo lang onberoerd te laten....de keuken is nu eenmaal een plek waar vooral hygiënisch met eten/voedsel gewerkt moet worden. Ik zou dus zeggen: laat dat gemakzucht achterwegen onwille van uw gezonheid en reinig minstens een keer per week ook de bovenkeukenkastjes....... Doordat dampen met vetten/oliën bij het bereiden van voedsel vrijkomen, slaan die dampen ook op de bovenkant van die kastjes zodat daar een voedselrijk gebied ontstaat voor allerlei ongedierte zoals kakkerlakken en dergelijke Advies: niets bovenop leggen op langere duur want je lokt daar allerlei ongedierte mee het huis/keuken binnen.......enkel week schoonmaken/ontvetten!!!!!!!
Reactie door puri op 17-03-2010 12:57
Kekenrol papier op de kastjes leggen en in de keuken planken, makkelijk te verschonen, geeft niet af en absorbeert....klaar is ....Puri!
Reactie door mimosa op 17-03-2010 13:37
Ik plak er van die doorzichtige huishoudfolie op.
Reactie door peri op 17-03-2010 15:03
Misschien is het een goed idee om de kastjes tot aan het plafond af te werken. Ik heb dat bij een eerder huis gedaan en de keuken ziet er nog netter uit. Er komt dan ook geen vette aanslag op de bovenkant. Toen ik er onlangs met de keukenboer over sprak tijdens de woningrenovatie keek hij me aan alsof ik van een andere planeet kwam. Nooit van gehoord(...) Even een afwerkplintje aanbrengen. Klaar. ps. Je kunt er ook prachtige spotjes in aanbrengen.
Reactie door kenner op 17-03-2010 19:38
Quote: mikeholland schreef op vrijdag 12 mrt 2010, 15:53: Het lijkt mij niet zo hygiënisch die keukenkastjes bovenop zo lang onberoerd te laten....de keuken is nu eenmaal een plek waar vooral hygiënisch met eten/voedsel gewerkt moet worden. Ik zou dus zeggen: laat dat gemakzucht achterwegen onwille van uw gezonheid en reinig minstens een keer per week ook de bovenkeukenkastjes....... Doordat dampen met vetten/oliën bij het bereiden van voedsel vrijkomen, slaan die dampen ook op de bovenkant van die kastjes zodat daar een voedselrijk gebied ontstaat voor allerlei ongedierte zoals kakkerlakken en dergelijke Advies: niets bovenop leggen op langere duur want je lokt daar allerlei ongedierte mee het huis/keuken binnen.......enkel week schoonmaken/ontvetten!!!!!!!einde Quote Pfffff............Niks beter te doen?Of een schoonmaakfobie....? Sterkte dan!
Reactie door annadal19 op 18-03-2010 01:16
Ik ben het met mikeholland eens. We willen onze keuken hygienisch houden. Waarom dan niet bovenop de kastjes? Als ruim 70-jarige valt me dit niet altijd mee, Heb ook beslist geen schoonmaakfobie en met het vele vrijwilligerswerk dat ik doe zit ik ook niet ruim in de tijd. Kranten of keukenrolpapier lost misschien wel iets van het schoonmaakwerk op, maar of ik nu regelmatig de kastjes moet ontdoen van dat papierwerk en weer van schoon voorzien, kan ik m.i. even snel even schoonmaken.
Reactie door dvdonck op 19-03-2010 14:23
@mikeholland We kunnen het er over eens zijn dat vuil ongedierte aantrekt. Daar staat tegenover dat een huis ook te schoon kan zijn, met alle gezondheidsrisico's van dien. Persoonlijk vind ik elke week de bovenkant van de kastjes schoonmaken wel aan de extreme kant. Los daarvan klopt uw opmerking volgens mij niet. Als dampen met vetten/oliën op de bovenkant van die kastjes slaan, zouden ze ook op het plafond moeten slaan. En dan zou ik volgens die beredenering ook het plafond regelmatig moeten soppen (gaat een uitdaging worden). Maar mijn plafond is helemaal niet vies. Het vuil bovenop de keukenkastjes is volgens mij dan ook voornamelijk stof. @omejaap Geweldige tip. Ga ik zeker doen.
Reactie door valerius-2 op 24-04-2011 22:50
Bij mij zijn de bovenkant afgedekt met karton dat blijft tenminste liggen alsde er overheen strijkt als het raan openstaat.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!